Η Snapchat καταρρέει, ο δημιουργός της πλουτίζει

Η Snapchat καταρρέει, ο δημιουργός της πλουτίζει

Η μετοχή βουτάει κάτω και από την αρχική δημόσια προσφορά της στα 14,5 δολάρια την ώρα που ο ιδρυτής της πρόκειται να λάβει 640 εκατ. δολάρια από μπόνους

snap1
Κατακρημνίζεται η μετοχή της Snapchat, του πάλαι ποτέ δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που τον τελευταίο χρόνο "παραπαίει", καθώς η εταιρεία καταγράφει τεράστιες ζημιές.

Αυτήν την ώρα και εν μέσου sell-off στη Wall Street, η μετοχή της Snap υποχωρεί κατά 7% κάτω από τα 14,5 δολάρια, στον απόηχο της σύστασης «sell» από τους αναλυτές των Pivitol Research και Moffett Nathanson.

Μάλιστα, νωρίτερα η πτώση είχε ξεπεράσει ακόμη και το 8%. Η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας ανέρχεται σε 18,45 δισεκ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή έχει υποχωρήσει κάτω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (Initial Public Offering, IPO), στις 3 Μαρτίου 2017, ήτοι 17 δολάρια. Η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές Snapchat, έκλεισε με ζημίες και το 2017.

Ειδικότερα, οι ζημίες, το τέταρτο τρίμηνο, έφτασαν τα 350 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 170 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Τα έσοδα ανήλθαν στα 285 εκατ. δολάρια (οι αναλυτές έκαναν λόγο για 254 εκατ. δολάρια) το δ΄ 3μηνο του 2017, έναντι 165,7 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Σε ό,τι αφορά στο σύνολο του περασμένου έτους, οι ζημίες ξεπερνούν τα 3,4 δισεκ. δολάρια.

Τα μπόνους... μπόνους

Βέβαια, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, θα λάβει το ασύλληπτο ποσό των 637,8 εκατ. δολαρίων θα λάβει (σσ: έχει λάβει μόνο μέρος του ποσού) για τις υπηρεσίες του το 2017, σύμφωνα με όσα μετέδιδε το MarketWatch, επικαλούμενο τα στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission).

Το ποσό-μαμούθ αφορά τον μισθό, τα μπόνους για τις ώρες εργασίας, τα μπόνους από την άνοδο της μετοχής και τα κέρδη που απορρέουν από τις μετοχές της εταιρείας που έχει στην κατοχή του.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδιδε εντός του περασμένου έτους το CNBC, ο κ. Spiegel έλαβε το ποσό των 800 εκατ. δολαρίων για την επιλογή του να επιλέξει την IPO για την μετοχή της εταιρείας, τον Μάρτιο του 2017.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το 2015 ο Evan Spiegel συμφώνησε με τους επενδυτές να πάρει ένα μπόνους 3% επί των μετοχών, σε περίπτωση που λάβει χώρα και πετύχει η IPO.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης