Έρευνα Facebook: «Να ζητούν οι παιδόφιλοι φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο;»

 Έρευνα Facebook: «Να ζητούν οι παιδόφιλοι φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο;»

Η ερώτηση βρισκόταν σε έρευνα του Facebook προς τους χρήστες -  Η πλατφόρμα παραδέχθηκε ότι ήταν «λάθος» η ερώτηση – Η έρευνα σταμάτησε 

Σε ανεπίτρεπτη γκάφα υπέπεσε το Facebook, στο πλαίσιο έρευνας για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τις παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. 

Ένα από τα ερωτήματα αφορούσαν το εάν ο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα έπρεπε να επιτρέπει σε παιδόφιλους να ζητούν από παιδιά φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, όπως αναφέρει και ο Guardian. 

Συγκεκριμένα, μία εκ των ερωτήσεων, που και το Facebook χαρακτήρισε «λάθος» ήταν:  «Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και συμπεριφορών που εμφανίζονται στο Facebook. Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου θα μπορούσατε να ορίσετε την πολιτική του Facebook, πώς θα διαχειριζόσαστε το εξής: ένα προσωπικό μήνυμα μέσω του οποίου ένας άνδρας ζητά από ένα 14χρονο κορίτσι φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου».

Ανάμεσα στις απαντήσεις που μπορούσαν να δώσουν οι χρήστες περιλαμβανόταν: «τέτοιου είδους περιεχόμενο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στο Facebook και κανένας δεν θα έπρεπε να το το δει» και  «τέτοιου είδους περιεχόμενο θα μπορούσε να επιτρέπεται στο Facebook και δεν έχω πρόβλημα να το βλέπω».

Προβληματική ήταν και μια δεύτερη ερώτηση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε στο ποιος θα έπρεπε να αποφασίζει για τους κανόνες για να επιτραπεί σε έναν ενήλικα άνδρα να ζητά τέτοιες φωτογραφίες μέσω της κοινωνικής πλατφόρμας. Οι επιλογές στις απαντήσεις ήταν μεταξύ άλλων: «Οι χρήστες του Facebook αποφασίζουν για τους κανόνες ψηφίζοντας και ενημερώνοντας το Facebook» και το «Facebook αποφασίζει μόνο του τους κανόνες».

Ερωτήσεις για εξτρεμιστικό περιεχόμενο 


Σε άλλα σημεία της έρευνας υπήρχαν ερωτήσεις για εξτρεμιστικό περιεχόμενο, ενώ ζητούσαν από τους χρήστες να βαθμολογήσουν πόσο σημαντικό θεωρούν το γεγονός ότι οι πολιτικές του Facebook αναπτύσσονται με διαφάνεια, είναι δίκαιες και λαμβάνουν υπόψη τους τις διαφορετικές κουλτούρες.

«Πρόκειται για λάθος»

Ο αντιπρόεδρος product management, Γκάι Ρόουζεν, χαρακτήρισε την έρευνα «λανθασμένη». , επισημαίνοντας ότι «κάνουμε έρευνα για να κατανοήσουμε τι σκέφτεται ο κόσμος για τους κανόνες που θέτουμε. Ωστόσο η εν λόγω δραστηριότητα είναι ανεπίτρεπτη στο Facebook και αν την εντοπίσουμε συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές. Σαφώς και δεν θα έπρεπε να υπάρχει στην έρευνα αυτή η ερώτηση. Πρόκειται για λάθος».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Facebook σε ανακοίνωση πρόσθεσε ότι «κατανοούμε ότι η έρευνα αφορούσε σε ήδη απαγορευμένο περιεχόμενο για το οποίο δεν είχαμε καμία πρόθεση να επιτραπεί, επομένως σταματήσαμε την έρευνα». 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nupp

Εξομολογήσεις, φωτογραφίες από στιγμές της καθημερινότητας, φοιτητικά inside jokes, memes ή απλές προτάσεις για κουβέντα και γνωριμίες. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, βρίσκονται στο Nup

stiesdal

Ο πρωτοπόρος Δανός επιστήμονας Henrik Stiesdal επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους για την παραγωγή πράσινης ενέργειας - «Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»

1
soy19

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης