Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες

Διαστημικό σκάφος θα παρακολουθεί τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες

Στόχος να προστατεύονται οι επικοινωνίες – Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου 

Τις τεράστιες ηλιακές καταιγίδες, που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επικοινωνίες της γης θα παρακολουθεί ένα διαστημικό σκάφος. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, που παίζει σημαντικό ρόλο και στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), με στόχο να δίνει μια έγκαιρη προειδοποίηση, αρκετές ημέρες πριν από μια καταστροφική ηλιακή καταιγίδα.

Οι καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν τη δορυφορική λειτουργία, την πλοήγηση, τα συστήματα επικοινωνίας και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Σε πρόσφατη μελέτη της ESA, ο δυνητικός αντίκτυπος σε κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο στην Ευρώπη ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ. Ένα μέρος της διακοπής θα μπορούσε να αποφευχθεί. 

Τι προβλέπει η αποστολή 

Στο πλαίσιο της αποστολής, ένα διαστημόπλοιο θα τοποθετηθεί σε σταθερό σημείο ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Τα σημεία  Lagrange, που είναι και το όνομα της αποστολής, αποτελούν  περιοχές μεταξύ δύο μεγάλων σωμάτων, όπου οι βαρυτικές δυνάμεις εξισορροπούνται, επιτρέποντας στο αντικείμενο να «σταθμεύει» μεταξύ τους.

Τόσο οι ομάδες όσο και τα όργανα έχουν βρετανική προέλευση. Στο πρόγραμμα μετέχει το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Airbus UK και το Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας. Άλλωστε, ο διαστημικός κίνδυνος είναι ο πέμπρος σημαντικότερος κίνδυνος στο Εθνικό Μητρώο Κινδύνων της χώρας ως υψηλού κινδύνου. 

Οι δορυφορικές επικοινωνίες επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες 

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις δορυφορικές επικοινωνίες, που έχουν επίδραση στις υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης. Αυτό έχει πρακτικές συναπαγωγές μεταξύ άλλων στην αεροπορία, τις οδικές μεταφορές, τη ναυτιλία. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eg5

Με τη συμμετοχή καλεσμένων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της εκπαίδευσης και των ΜΜΕ, γιορτάστηκε στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ν. Κηφισιά, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5). Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνίων επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

0000har21-main1

Οκτώ μηχανικοί «έδωσαν» 2.500 εργασίας για να προκύψει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα - Το μπλε του ζαφειριού, οι επενδύσεις από χρυσό και διαμάντια και τα 1.6 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί για να την αποκτήσει κάποιος

5
kersti

Η Πρόεδρος Κέρστι Καλγιουλάιντ μίλησε σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Creating e-solutions to grow economies: The Estonian Experience" και δέχθηκε ερωτήσεις για τα «μυστικά» που οδήγησαν την Εσθονία να γίνει πρότυπο ηλεκτρονικής διαχείρισης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στα 25 χρόνια της ανεξαρτησίας της