Πρωτοποριακό κινητό θα... αυτοεπισκευάζεται μόλις σπάει

Πρωτοποριακό κινητό θα... αυτοεπισκευάζεται μόλις σπάει

Πώς λειτουργεί το "έξυπνο γυαλί"

Πρωτοποριακό κινητό θα... αυτοεπισκευάζεται μόλις σπάει
Καλώς ήρθατε στο μέλλον... με το κινητό σας να σπάει και να ξαναφτιάχνει μόνο του μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ποιος εξάλλου δεν έχει ρίξει κατά λάθος το κινητό του στο πάτωμα; Και σε πόσους δεν έχει πέσει το κινητό κατά λάθος μέσα σε νερό; Η εταιρεία Μotorola δίνει τη λύση σκορπώντας χαμόγελα στους απρόσεκτους, μικρούς και μεγάλους.

Με την βοήθεια μιας νέας πατέντα που μόλις κατοχύρωσε, η Motorola εργάζεται πυρετωδώς επάνω σε μία οθόνη αφής κινητών που μπορεί να διορθώσει το σπασμένο κομμάτι της με θερμότητα.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα πολυμερές υλικό με μνήμη το οποίο μπορεί να παραμορφωθεί και να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση με εναλλαγή στη θερμότητα.

Το υλικό λειτουργεί αλλάζοντας την θερμότητα του υλικού πολύ γρήγορα. Επιπλέον, το κινητό θα μπορεί να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο έχει σπάσει η οθόνη.
Κλείσιμο

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε LCD ή LED οθόνη και μπορεί να έχει επίσης έναν αισθητήρα αφής. Παρότι το κινητό μπορεί να το θερμάνει για να επιστρέψει στην αρχική του μορφή, το ίδιο θα μπορεί να επιτευχθεί και με την θερμότητα του σώματος του χρήστη. Εκεί που “χωλαίνει” το πράγμα είναι στο “έξυπνο” υλικό που δείχνει λίγο φθηνό...Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι, το πολυμερές υλικό της οθόνης δίνει φθηνή αίσθηση στον χρήστη, σε αντίθεση με το γυαλί που ανεβάζει την αξία του κινητού.
Πώς λειτουργεί το "έξυπνο γυαλί"

Η συγκεκριμένη οθόνη που αναπτύσσει η Motorola αποτελεί ιδανική λύση μόνο για τις συσκευές που χειρίζονται τα παιδιά.

Η επισκευή των ζημιών γίνεται με την βοήθεια των γρήγορων εναλλαγών στη θερμότητα.Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν τόσο με τη χρήση κάποιου μηχανισμού κάτω από το panel της οθόνης, όσο και με τη χρήση της θερμότητας που εκπέμπει το σώμα μας, ή μιας ειδικά κατασκευασμένης βάσης.

Από άποψη software,το κινητό στην ουσία θα εντοπίζει όταν υπάρχει κάποια ρωγμή στην οθόνη και θα ξεκινά τη διαδικασία της “επούλωσης”. Ο χρήστης δεν έχει παρά να αφήσει το κινητό στην άκρη και τότε με την βοήθεια της τεχνολογίας θα αρχίσει να θερμαίνεται η οθόνη. Κι αφού αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, το "έξυπνο γυαλί" θα κινήσει τα μόριά του σε μία προσπάθεια να αποκτήσει ξανά το αρχικό σχήμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης