Παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας

Παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας

Το Women Techmakers παρέχει στις γυναίκες αυτές τη δυνατότητα να προβάλουν το έργο τους, να έχουν πρόσβαση σε μια παγκόσμια κοινότητα και να ενημερώνονται για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν,  προκειμένου να συμμετέχουν δυναμικότερα στον τομέα της καινοτομίας.

Παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας
Με τις δράσεις αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, το Women Techmakers θέλει να «δει» περισσότερες γυναίκες developers, designers και επιχειρηματίες στο χώρο της τεχνολογίας.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει το ‘προνόμιο’ να φιλοξενήσει την πρώτη επίσημη πανελλαδική εμφάνιση του “Women Techmakers”  σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (M2M).

Στο Women Techmakers Greece (WTM Greece) θα παραβρεθούν  γυναίκες «leaders» από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη της παγκόσμιας κοινότητας των Women Techmakers. Θα είναι εκεί για να “δώσουν” σε όλες τις γυναίκες την έμπνευση, τα κίνητρα, το πάθος και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται για να κυνηγήσουν και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους!

Την εκδήλωση διοργανώνει η κοινότητα των προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη (GDG Thessaloniki).

Κλείσιμο
Η προσέλευση αρχίζει στις 18.30.
Στις 19.00 θα έχουμε το καλωσόρισμα από την επικεφαλής της Ελληνικής Κοινότητας του “Women Techmakers”, που θα εξηγήσει τα πλεονεκτήματα της ένταξης σας στην κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μάθουμε για τις ειδικές επιχορηγήσεις και τα προγράμματα που η Google και άλλοι ιδιωτικοί ή δημόσιοι οργανισμοί δίνουν στις γυναίκες επιχειρηματίες.

Θα συζητήσουμε για τα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας στην Ελλάδα,  θα μοιραστούμε πληροφορίες για τη γυναικεία παρουσία στην επιχειρηματικότητα και θα εστιάσουμε στις γυναίκες της τεχνολογίας και στα επιτεύγματά τους.

Κοντά μας θα είναι και μια διακεκριμένη στο είδος της γυναίκα, για να μας δείξει πώς “παντρεύονται” το design με την τεχνολογία,  στο UX/UI design workshop, που θα πραγματοποιήσει.

Επίσης, θα φιλοξενήσουμε ομιλίες με τίτλο “Students Lightning Talks” κατά τις οποίες θα παραχωρήσουμε τη σκηνή σε νεαρά κορίτσια που θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες τους, τους προβληματισμούς τους, τις επιτυχίες ή και τους στόχους τους.

Παράλληλα, η κοινότητα των Google Developers στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την απήχηση που είχαν όχι μόνο σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο όλες οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες των μελών της.

Η μέρα θα κλείσει με μια ξεχωριστή έκπληξη! Ελάτε να διασκεδάσουμε, να δικτυωθούμε και…  γιατί όχι; Να χορέψουμε κάτω από τα αστέρια της Θεσσαλονίκης!

Για περαιτέρω πληροφορίες ή το τελικό πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη γραμματεία του WTM Greece:
WTM Greece
τηλ. +30 2310 291141
email: wtm@gdgthess.org
site: http://wtm.gdgthess.org
 


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης