Η Google θα παρέχει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας

Η Google θα παρέχει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου πρέπει να δούμε το hardware, το λογισμικό και τη συνδεσιμότητα ως ένα», σημείωσε ο Sundar Pichai

Η Google θα παρέχει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας
Μέσα στους επόμενους μήνες η Google πρόκειται να ανακοινώσει τα σχέδια της για την ανάπτυξη δικό τους δικτύου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, όπως είπε στη Βαρκελώνη ο Sundar Pichai, senior vice president και επικεφαλής του τομέα προϊόντων.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Google δεν ενδιαφέρεται να γίνει τηλεπικοινωνιακός πάροχος ευρείας κλίμακας. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι η εταιρεία που έγινε συνώνυμη της αναζήτησης στο Internet και κατέκτησε τον κόσμο με το λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές, το γνωστό σε όλους Android, συνεργάζεται ήδη με κάποιους παρόχους στις ΗΠΑ, στην κατεύθυνση ανάπτυξής της και ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO) –παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μέσω δικτύων τρίτων.

Το πρότζεκτ έχει για την ώρα την ονομασία «Nova». «Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο όπου πρέπει να δούμε το hardware, το λογισμικό και τη συνδεσιμότητα ως ένα», σημείωσε ο Sundar Pichai.

Κλείσιμο
Ηδη η Google προχωράει την υλοποίηση των σχεδίων «Loon» και «Titan». Στην πρώτη περίπτωση φιλοδοξεί να παρέχει 4G κάλυψη με τη χρήση αερόστατων σε απομακρυσμένες περιοχές της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο Internet.

Στη δεύτερη περίπτωση, αντί αερόστατων σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν ηλιακά αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούν να κατευθυνθούν γρήγορα και σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, οπότε υπάρχει άμεσα η ανάγκη αποκατάστασης των επικοινωνιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης