Τα βιβλία του Δημοτικού δωρεάν και στο iPad

Τα βιβλία του Δημοτικού δωρεάν και στο iPad

Mε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας σε μορφή iBooks, είναι διαθέσιμα για download μέσω του ebooks.edu.gr

Ο Σεπτέμβρης είναι συνυφασμένος με τα πρωτοβρόχια και την επιστροφή στα θρανία. Οπως και το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της Apple, στον πυρήνα της λειτουργίας του, υπηρετεί διαχρονικά την εκπαίδευση.

Το iPad έχει αναδειχθεί σε διαδραστικό ψηφιακό εγχειρίδιο για εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα αρκετά είναι πλέον τα σχολεία που το έχουν εισαγάγει ως βασικό εργαλείο στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Ηδη τα βιβλία του Δημοτικού, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας σε μορφή iBooks, είναι δωρεάν διαθέσιμα για download μέσω του ebooks.edu.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο blog της iSquare...

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μάρκος

Γιατί μόνο για ibooks; Πόσα παιδιά διαθέτουν τα πανακριβα ibooks; Γιατί όχι σε pdf ή odf, ώστε να είναι προσητά από κάθε υπολογιστή; Παίρνουν προμηθεια από την apple εκεί στο υποργείο; "Το iPad έχει αναδειχθεί σε διαδραστικό ψηφιακό εγχειρίδιο για εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο" Τότε oi ανδροϊδές ταμπλέτες θα πρέπει να είναι ψηφιακό εγχειρίδιο για δυσεκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ασχετος

Δεν είναι μόνο για iPad. Είναι και για iPad. Το λέει στον τίτλο. Είναι διαθέσιμα και σε pdf. Κάνε κλικ στο site του υπουργείου πριν αρχίσεις να σκορπάς λάσπη για το ποιος και από που τα παίρνει... Πάντα βιαστικοί και πάντα αδιάβαστοι, από τότε που ήμασταν παιδιά στο σχολείο!

Kill Bill

Το Υπουργείο και ο περισσότερος κόσμος είναι θύματα της τεχνολογίας. Οταν χρησιμοποιείς σωστά την τεχνολογία είσαι παραγωγικός όταν την χρησιμοποιείς λάθος είσαι θύμα της. Τα βιβλία στο ipad είναι καλά ως reference sources αλλά πολύ κακά για διάβασμα λόγω ακατάλληλης οθόνης. Ακόμη και τα e-ink δεν είναι ακόμη σε θέση να αντικαταστήσουν τα βιβλία. Το ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα ipad και λοιπά μη κατάλληλα tablets για διάβασμα ωρών δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Οπότε τα βιβλία αυτά ιδιαίτερα δε στα μικρά ipad που συνήθως ζητούν τα παιδιά αλλά και οι αφελείς (όταν πρόκειται για διάβασμα) μεγάλοι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως κύρια μέσα διαβάσματος αφήνοντας στη άκρη τα χάρτινα. Εγώ εδώ και χρόνια για τα παιδιά μου χρησιμοποιώ το ipad για να αποθηκεύω όλα τα σχολικά σε pdf και έτσι να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε κάτι που θέλουν να δούν πχ απο την προηγούμενη χρονιά κλπ. Φυσικά θεωρώ πολύ ευεργετική και την χρήση ορισμένων apps όπως mathmagic, mathpad, dragonbox algebra κ.α.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

huaweiwatch-0

Το Huawei Watch GT2 δεν συλλέγει απλά και επεξεργάζεται πληροφορίες γύρω από τις δραστηριότητές σου, τις προπονήσεις σου και την ποιότητα του ύπνου σου. Σου επιτρέπει επίσης να αισθάνεσαι και να δείχνεις καλά σε κάθε περίσταση. Θέλεις να κυκλοφορείς με ένα φουτουριστικό gadget, ή να δείχνεις κλασσικά κομψός σε ένα επαγγελματικό δείπνο; Απλά άλλαξε την όψη του ρολογιού σου επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφορετικές προσόψεις ανάλογα με την περίσταση.  Άλλαξε κι εσύ το look του Watch GT2 σου με μια κίνηση. Μάθε πώς...

191129124818_Future_airgbag_tech-tsiro-1000

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ανακάλυψη των αερόσακων και σχεδόν 20, από τότε που έγιναν υποχρεωτικοί σε όλα τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, άνθρωποι εξακολουθούν να τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα, άρα υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης τους.

CERN2-1000pixels

Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας CERN διοργάνωσε το Επιστημονικό  Πάρκο Πατρών – CERN Business Incubation Center. Σημαντικές οι ευκαιρίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN