Σάτια Ναντέλα: «Είμαι εδώ για να αλλάξω τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας»

Σάτια Ναντέλα: «Είμαι εδώ για να αλλάξω τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας»

Το πρώτο μήνυμα του νέου CEO της Microsoft – Μακροσκελή επιστολή έστειλε στους εργαζόμενους του αμερικανικού κολοσσού

Σάτια Ναντέλα: «Είμαι εδώ για να αλλάξω τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας»

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο Ινδός Σάτια Ναντέλα έστειλε την πρώτη του επιστολή στους εργαζόμενους του αμερικανικού κολοσσού.

Στο μακροσκελές κείμενό του αναφέρεται στους στόχους του μέλλοντος, κάνει λόγο για τα πλάνα του για την εταιρία και αποκαλύπτει ότι ζήτησε από τον Μπιλ Γκέιτς να τον βοηθήσει.

Κλείσιμο

«Σήμερα ήταν μία συγκινητική ημέρα για εμένα. Μου θυμίζει την πρώτη ημέρα στη Microsoft, πριν 22 χρόνια. Ήρθα εδώ γιατί πίστευα ότι ήταν η καλύτερη εταιρία στον κόσμο. Είδα τότε ότι δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κάνουν μαγικά πράγματα με τις δημιουργίες μας και να κάνουμε έναν καλύτερο κόσμο. Ήξερα ότι δεν υπήρχε καλύτερη εταιρία αν ήθελα να κάνω τη διαφορά. Αυτό αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμένα ακόμα και σήμερα», αναφέρει στην επιστολή του ο Ναντέλα.

Υποστηρίζει ότι ήταν μεγάλη τιμή για εκείνον να συνεργαστεί με τον Στιβ Πάλμερ και τον Μπιλ Γκέιτς, τον οποίο κάλεσε να εστιάσει στην τεχνολογία και τα προϊόντα της εταιρίας, από τον ρόλο του συμβούλου τεχνολογίας.

«Αν και έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, είμαστε πεινασμένοι για να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Η εταιρίας μας δεν ακολουθεί την παράδοση, αλλά σέβεται την καινοτομία. Πρόκειται για κρίσιμη στιγμή για τη βιομηχανία αλλά και τη Microsoft. Ας μη γελιόμαστε, οδεύουμε σε ακόμα καλύτερο επίπεδο, ενώ η τεχνολογία εξελίσσεται εξελισσόμαστε και εμείς και προηγούμαστε», συμπληρώνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Μάλιστα, δε διστάζει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή και να συστηθεί με αυτόν τον τρόπο στους εργαζόμενους του αμερικανικού κολοσσού.

«Ποιος είμαι; Είμαι 46 ετών. Είμαι παντρεμένος εδώ και 22 χρόνια και έχω τρία παιδιά. Όπως όλοι, όσα κάνω και όσα πιστεύω έχουν διαμορφωθεί από την οικογένειά μου και τις εμπειρίες της ζωής μου. Οσοι με γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι με χαρακτηρίζει η περιέργεια και η δίψα για μάθηση. Αγοράζω περισσότερα βιβλία από όσα μπορώ να διαβάσω. Γράφομαι σε πολλά διαδικτυακά μαθήματα που δε μπορώ να ολοκληρώσω. Πιστεύω βαθιά ότι αν δε μάθεις νέα πράγματα, σταματάς να κάνεις σημαντικά και χρήματα πράγματα. Επομένως, η οικογένεια, η περιέργεια και η πείνα για γνώση με χαρακτηρίζουν», προσθέτει ο Ναντέλα.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, αναφέρει: «Είμαι εδώ για να αλλάξω τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά είναι η αλήθεια. Το έχουμε κάνει, το κάνουμε σήμερα και είμαστε η ομάδα που θα το κάνει και πάλι».

Σχετικά με τις προσδοκίες του, υποστηρίζει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, η πληροφορική θα είναι πανταχού παρούσα, θα βελτιώσει την επαφή ανάμεσα στους χρήστες και την οικογένεια και τους φίλους τους, θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερη έκφραση και μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Παραφράζοντας τον Όσκαρ Ουάιλντ, πρέπει να πιστέψουμε στο αδύνατο και να απορρίψουμε το απίθανο. Αυτό ξεκινά με τις ξεκάθαρες προθέσεις και την αίσθηση ότι έχουμε μία αποστολή που θα μας οδηγήσει να φανταστούμε το αδύνατο και να κάνουμε δυνατό», τονίζει.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή, στέλνει ένα μήνυμα στους εργαζόμενους, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρει ένα νόημα στη δουλειά μας. Η καλύτερη δουλειά γίνεται όταν ξέρεις ότι δεν είναι απλώς δουλειά, αλλά είναι κάτι που θα βελτιώσει τη ζωή των άλλων. Αυτή είναι η ευκαιρία που οδηγεί τον καθένα από εμάς σε αυτή την εταιρία. Πολλές εταιρίες έχουν τη φιλοδοξία να αλλάξουν τον κόσμο. Όμως, πολλοί λίγες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία: ταλέντο,  πηγές και επιμονή. Η Microsoft απέδειξε ότι τα διαθέτει και τα τρία. Ως νέος CEO δε μπορώ να ζητήσω καλύτερα θεμέλια. Ας χτίσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια μαζί. Σάτια».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης