To Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής άλλαξε στέγη

To Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής άλλαξε στέγη

Η συλλογή του Μουσείου χρονολογικά ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, που στην ουσία είναι η απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποιήση του βρίσκεται το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (http://www.elmp.gr)
μετά την επιτυχημένη μετεγκατάσταση του σε νέο χώρο στην Λ. Κηφισού στο Αιγάλεω. Η μεταφορά αυτή κρίθηκε αναγκαία αφού η τεράστια αποδοχή του κόσμου και οι συνεχείς δωρεές  πλημμύρισαν τον χώρο που φιλοξενούνταν έως τώρα.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί ένα όνειρο μιας ομάδα νέων ανθρώπων όπου πριν από περίπου 5 χρόνια ξεκινήσαν την δημιουργία του. Το συγκεκριμένο είδος μουσείου απουσίαζε από την Ελλάδα και παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο εγχείρημα πάνε κόντρα στο ρεύμα αισιοδοξούνε και θέλουνε να προσφέρουνε στην πατρίδα μας κάτι ξεχωριστό. Βασική τους πεποίθηση είναι πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Κλείσιμο
Η συλλογή του Μουσείου χρονολογικά ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, που στην ουσία είναι η απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή.

Συγκεκριμένα η συλλογή του Μουσείου αριθμεί περί τους 130 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πάνω από 1.300 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι τα βιβλία και ο περιοδικός τύπος.

Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής μέσα από έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστικών συστημάτων εταιρειών που έχουν εκλείψει ή και συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως Sinclair, Commodore, Amstrad , Texas Instruments, Wang, Olivetti PC, Acorn, Cromenco, Zenith, Casio, Compaq, Toshiba, Sharp, Apple, ΙΒΜ και συμβατούς, λογισμικό και περιφερειακές συσκευές. Σημειωτέον ότι τα εκθέματα αυξάνονται συνεχώς σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Στα πλαίσια των δράσεων του το Μουσείου διοργανώνει και συμμετέχει σε εκθέσεις πληροφορικής, συνέδρια, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην έκθεση Άβαξ ‘’Πλευρές της ιστορίας των υπολογιστών στην Ελλάδα’’ που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα, την Χίο και τα Ιωάννινα.

Επίσης διοργάνωσε δύο συνέδρια (τις χρονιές 2011,2012) συμμετέχοντας στο πολύ-συνέδριο Capital & Vision που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Αν λοιπόν έχετε και εσείς κάποιον παλαιό υπολογιστή τον οποίο επιθυμείτε να δωρίσετε ως έκθεμα για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: info@elmp.gr. Για περισσότερες λεπτομέρεις για το Μουσείο επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.elmp.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης