Το διαδίκτυο νικητής των αμερικανικών εκλογών

Το διαδίκτυο νικητής των αμερικανικών εκλογών

Τα social media, τα ενημερωτικά sites και οι φορητές συσκευές επικοινωνίας ήταν όπως φαίνεται οι νικητές των αμερικανικών εκλογών στη μάχη της ενημέρωσης

Το διαδίκτυο νικητής των  αμερικανικών εκλογών
Τα social media, τα ενημερωτικά sites και οι φορητές συσκευές επικοινωνίας ήταν όπως φαίνεται οι νικητές των αμερικανικών εκλογών στη μάχη της ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότεροι ήταν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι και οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο που επέλεξαν το διαδίκτυο για την άμεση ενημέρωσή τους, συγκριτικά με εκείνους που πήραν θέση μπροστά σε κάποιον τηλεοπτικό δέκτη.

Εξάλλου, πολλοί από εκείνους που είχαν ανοικτή την τηλεόρασή  τους, ήταν παράλληλα συνδεδεμένη  σε κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφικούς ιστότοπους.  Εκτιμάται ότι οι προεδρικές εκλογές οδήγησαν σε κατακόρυφη άνοδο της κίνησης δεδομένων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με κάποιους αναλυτές να κάνουν λόγο ακόμη και για βραδιά-ρεκόρ.

Το Twitter άντεξε  στον καταιγισμό με δεκάδες χιλιάδες τιτιβίσματα το λεπτό. Ενδεικτικά, ένα λεπτό μετά τις 10 το βράδυ (ανατολική ώρα ΗΠΑ), τα σχετιζόμενα με τις αμερικανικές εκλογές μηνύματα ξεπέρασαν συνολικά τα 20 εκατομμύρια. Ετσι, οι φετινές εκλογές έγιναν το πιο δημοφιλές πολιτικό γεγονός στη σύντομη ιστορία της πλατφόρμας. Στην κορύφωση της on line δραστηριότητας στο Twitter, στις 10.45 το βράδυ, τα τιτιβίσματα έφτασαν τα 69.000 το λεπτό.

Τα social media έπαιξαν εξάλλου  πρωταγωνιστικό ρόλο στη χάραξη της  επικοινωνιακής  στρατηγικής των  υποψηφίων σε όλη τη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου. Ακόμη και την ημέρα των εκλογών, κάποια ερασιτεχνικά (;) βίντεο, με προβλήματα κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκάλεσαν πολλές δεκάδες χιλιάδες σχόλια σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες μεταφόρτωσης περιεχομένου. Ετσι, μέσα σε λίγες ώρες εξελίχθηκαν σε viral, με τις δυο πλευρές να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον σχετικό θόρυβο.

Επίσης, μέχρι και την  τελευταία στιγμή –κυρίως οι Δημοκρατικοί και απευθυνόμενοι στους νεότερους  ψηφοφόρους- καλούσαν μέσω Twitter και facebook τους Αμερικανούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να παραμείνουν στην ουρά για να ψηφίσουν, σε πολιτείες όπου η ψηφοφορία δεν είχε ολοκληρωθεί, φοβούμενοι προφανώς απώλειες ψήφων ενόψει της διαφαινόμενης επικράτησης Ομπάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης