Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ έφθασαν την Πέμπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυξάνοντας τον αριθμό του πληρώματος στους έξι...

Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ έφθασαν την Πέμπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυξάνοντας τον αριθμό του πληρώματος στους έξι.

Ο διοικητής του διαστημικού λεωφορείου Σογιούζ, Όλεγκ Νοβίτσκι, ο μηχανικός πτήσης Γιευγκένι Ταρλέκιν και ο Κέβιν Φορντ της NASA, έφτασαν στον Σταθμό μετά από δύο ημέρες ταξιδιού. Τους τρεις άντρες στο Σταθμό υποδέχτηκαν ο διοικητής Σουνίτα Γουίλιαμς, ο Ιάπωνας αστροναύτης Ακιχίκο Χοσίντε και ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλετσένκο. Ο αριθμός του πληρώματος αυξήθηκε και πάλι στους έξι.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - ένα έργο στο οποίο συμμετείχαν 15 έθνη και κόστισε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια- από τις 16 Σεπτεμβρίου διέθετε τριμελές πλήρωμα, λόγω της συνήθους εναλλαγής του προγράμματος.

Κλείσιμο
«Είναι υπέροχο να βλέπω και τους έξι σας σε τροχιά και να βλέπω τα χαμογελαστά πρόσωπά σας» είπε από τη Μόσχα ο Γούιλιαμ Γκερστενμάϊερ, διαχειριστής της NASA για τις διαστημικές πτήσεις.

Το διαστημικό λεωφορείο Σογιούζ, στο οποίο επέβαινε το τριμελές πλήρωμα, απογειώθηκε την Τρίτη από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης