LIVE

Κορωνοϊός

Η Microsoft επιχειρεί να αλλάξει το μοντέλο εργασίας

Η Microsoft επιχειρεί να αλλάξει το μοντέλο εργασίας

Ενα νέο μοντέλο εργασίας παρουσιάζει και στη χώρα μας η Microsoft Ελλάς, επαναλαμβάνοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους την απόφασή της να παραμείνει στην ελληνική αγορά.

Ενα νέο μοντέλο εργασίας παρουσιάζει και στη χώρα μας η Microsoft Ελλάς, επαναλαμβάνοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους την απόφασή της να παραμείνει στην ελληνική αγορά. Τα ανανεωμένα -στα πρότυπα αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι αποτελούν το ζωντανό δείγμα αυτής της πρότασης. Το μοντέλο εργασίας «New World of Work» συνιστά μια σύγχρονη πρόταση παραγωγικότητας, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζόμενων, υπόσχεται δε σημαντικά οφέλη, τόσο σε επίπεδο οικονομικό, όσο και σε επίπεδο παραγωγικότητας.

«Στη Microsoft διαρκώς αναζητούμε νέα μοντέλα ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες, αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων. Γνωρίζουμε καλά ότι, στο σημερινό δύσκολο οικονομικό τοπίο, η επιβίωση μιας επιχείρησης κρίνεται όχι μόνο από τη δυναμική της να εξελιχθεί, αλλά κυρίως από τη δυνατότητά της να ηγηθεί των εξελίξεων, να αντιληφθεί την ανάγκη διατήρησης της ικανοποίησης των υπαλλήλων της και να προβεί στις δόκιμες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα την τοποθετήσουν σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Το New World of Work αποτελεί για εμάς το μοντέλο εργασίας του μέλλοντος, το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κυρίως τις δυνατότητες των ανθρώπων μιας επιχείρησης, δίνοντάς τους το απαραίτητο οξυγόνο προκειμένου να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν», τόνισε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Ernst-Jan Stigter, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Ελλάς.

Δομικό στοιχείο του «New World of Work» αποτελεί η εμπιστοσύνη της εταιρίας προς τους ανθρώπους της, καθώς ο εργαζόμενος αποκτά ο ίδιος τον έλεγχο του τρόπου εργασίας του. Το προσωπικό έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία, τον ειδικά προσαρμοσμένο εργασιακό χώρο, αλλά και την ελευθερία, ώστε να μπορεί να αποδώσει από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, καθώς η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις δεν είναι πλέον συνυφασμένες με την παρουσία στο γραφείο. Η παραγωγικότητα συνδέεται λιγότερο με τις γνωστές σταθερές ενός προκαθορισμένου χώρου και χρόνου και περισσότερο με τη δυνατότητα επιλογών που διασφαλίζονται με τη συνδρομή της τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει στους εργαζόμενους διαρκή και απρόσκοπτη πρόσβαση στα αρχεία τους, καθώς και εύκολη και γρήγορη επικοινωνία με τους συναδέλφους τους. Τα κόστη υποδομής μειώνονται, η παραγωγικότητα αυξάνεται και η ικανοποίηση των εργαζόμενων βελτιώνεται.

Ως προς τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση της πρότασης και λαμβάνοντας σαν παράδειγμα μια οποιαδήποτε εταιρία ή οργανισμό μεσαίου μεγέθους, υπολογίζεται ότι κατά προσέγγιση εξοικονομείται: 30% στο εμβαδό του χώρου εργασίας, 20% στα κόστη μεταφορών και ταξιδιών και 15% στην κατανάλωση χαρτιού. Παράλληλα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται κατά 25% σε βάθος τριετίας.Οι βασικοί πυλώνες του «New World of Work» είναι:

Οι άνθρωποι – Το New World of Work ουσιαστικά επιδιώκει καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω της ευέλικτης εργασίας, μεταθέτοντας το κέντρο βάρους από τον έλεγχο στην εμπιστοσύνη και από την φυσική παρουσία στο γραφείο, στο αποτέλεσμα. Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν μια ευέλικτη εργασιακή πολιτική και παράλληλα δείχνουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους τους, προκειμένου αυτοί να εργάζονται καλύτερα στο περιβάλλον που επιλέγουν –είτε πρόκειται εντός είτε εκτός γραφείου- θα έχουν εξασφαλίσει περισσότερο ικανοποιημένο προσωπικό, καλύτερα αποτελέσματα και ενισχυμένη παραγωγικότητα στο σύνολο των εργασιών τους.

Ο χώρος – Η εργασία δεν συνιστά δραστηριότητα που πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός ενός συγκεκριμένου χώρου, καθώς πλέον οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε, με τη συνδρομή των κατάλληλων τεχνολογιών, που δίνουν πρόσβαση σε αρχεία και εξασφαλίζουν απρόσκοπτη σύνδεση με όλους τους συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο. Για το λόγο αυτό, τα νέα γραφεία έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να επιτρέπουν καλύτερη φυσική αλληλεπίδραση, δυνατότητα φιλοξενίας πελατών και συνεργατών, στοιχεία που οδηγούν στη μεγιστοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Τα προσωπικά γραφεία έχουν πλέον καταργηθεί, καθώς οι υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται από οποιοδήποτε γραφείο επιλέξουν, φτάνοντας στην εταιρία, χρησιμοποιώντας ένα PC, ακουστικά, webcam ή smartphone. Παράλληλα, o κάθε εργαζόμενος έχει το δικό του locker για να αποθηκεύει το laptop του και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ ακόμα υπάρχουν διαφορετικοί χώροι διαμορφωμένοι για χαλαρή συνεργασία σε projects, καθώς και lounge areas για brainstorming και σύντομα διαλείμματα.

Η τεχνολογία –
Η σύγχρονη τεχνολογία και ιδιαίτερα το cloud computing, εξελίσσεται συνεχώς, επιτρέποντας πλέον σε κάθε άτομο να μπορεί ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε να έχει πρόσβαση στα ψηφιακά του αρχεία, καθώς και επικοινωνία με τους συναδέλφους του, ώστε να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτα. Βασική καινοτομία του New World of Work συνιστά η νέα αίσθηση της «παρουσίας», η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος του νέου αυτού μοντέλου εργασίας. Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα της διαρκούς «ψηφιακής παρουσίας» μέσα από υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ή τηλεδιασκέψεις, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης