ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Apple, Google και Facebook στο στόχαστρο έρευνας της Κομισιόν - Απειλούνται με τεράστια πρόστιμα

Apple, Google και Facebook στο στόχαστρο έρευνας της Κομισιόν - Απειλούνται με τεράστια πρόστιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε έρευνα για το αν τηρούν τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τον ανταγωνισμό στις ψηφιακές αγορές

dma-invest
Κίνδυνο να τιμωρηθούν με μεγάλα πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί Apple, Alphabet (Google) και Meta (Facebook) αφότου η Κομισιόν άνοιξε έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με το νέο ενωσιακό νομικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία του ανταγωνισμού στις ψηφιακές αγορές (Digital Markets Act – DMA).

Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες, οι τεχνολογικοί κολοσσοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τεράστια πρόστιμα, τα οποία που μπορούν να φτάσουν έως και το 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ και ο επικεφαλής της βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσαν τις έρευνες τη Δευτέρα.

Μόλις έξι εταιρείες έχουν υποχρεώσεις βάσει του DMA, αλλά είναι και οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο: Alphabet, Apple, Meta, Amazon, Microsoft και ByteDance (TikTok).

Καμία από τις εταιρείες δεν εδρεύει στην Ευρώπη: Πέντε από αυτές βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ η ByteDance έχει την έδρα της στο Πεκίνο.

Όλα αυτά συμβαίνουν τρεις εβδομάδες αφότου η ΕΕ επέβαλε στην Apple πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού σχετικά με το streaming μουσικής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως» - Τι λέει στο ΘΕΜΑ ο καθηγητής που παρουσίασε την έρευνα για τη διαλειμματική νηστεία

Βίντεο: Οι Ρώσοι τίμησαν ως ήρωες τους 15χρονους Ισλάμ και Αρτιόμ - Έσωσαν δεκάδες κατά την επίθεση στη Μόσχα


Δεν φοβόταν να πεθάνει για την πατρίδα, λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου του Phantom, Μάριου Τουρούτσικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης