Γιώργος Χατζηβασιλείου: «Στο βιβλίο αναλύω τα οφέλη, αλλά αναδύονται και ογκώδεις απειλές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης»

Γιώργος Χατζηβασιλείου: «Στο βιβλίο αναλύω τα οφέλη, αλλά αναδύονται και ογκώδεις απειλές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης»

Ο συγγραφέας με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης: Μια διεισδυτική ματιά στο μέλλον». Εκδ. Διόπτρα μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

XRVMA_HATZIVASILEIOU
Απάντησε στο ερώτημα «εάν μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει κάτι πιο ευφυές από τον ίδιο». Υπογράμμισε οτι δεν δαιμονοποιεί την τεχνολογία, ημειώνει και αναλύει τις αρετές και τις απειλές. Είπε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον την παγκόσμια ιστορία.

Επιπροσθέτως ο συγγραφέας που έχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία της τεχνολογίας είπε ότι ο άνθρωπος έχει κυριαρχήσει στη Γη γιατί έχει πιο δυνατή νοημοσύνη από τα άλλα πλασματα και ότι η νέα τεχνολογία επωάζει ένα καινοφανές σύμπαν, οπού ο άνθρωπος όπως τον γνωρίζουμε σήμερα σε λίγα χρόνια θα φαντάζει πρωτόγονος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης