PlayStation 5: Αυτή είναι η νέα ανανεωμένη έκδοσή του - Πόσο κάνει και πότε βγαίνει στα ράφια

PlayStation 5: Αυτή είναι η νέα ανανεωμένη έκδοσή του - Πόσο κάνει και πότε βγαίνει στα ράφια

Το νέο «slim» μοντέλο της παιχνιδομηχανής της Sony με ανανεωμένο σχεδιασμό, μικρότερο μέγεθος και βελτιώσεις - Ποια θα είναι η τιμή του - «Προάγγελος» του πιο δυνατού PlayStation Pro που θα έρθει μαλλον το 2024

PlayStation_5_Slim
Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν πολλές φήμες για μια ανανεωμένη έκδοση του PlayStation 5, μιας από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες στην ιστορία της Sony. Η γνωστή εταιρεία ήθελε να βελτιώσει κάποιες ατασθαλείες του πρωταρχικού της δημιουργήματος, να το κάνει πιο οικονομικό στην παραγωγή του και να δώσει την αίσθηση της ανανέωσης στους καταναλωτές μιας και τα πρώτα PS5 βγήκαν το 2020. 

Χθες βράδυ, όλες οι φήμες που ακούγοντας τους τελευταίους μήνες πήραν σάρκα και οστά μιας και η Sony ανακοίνωσε την ολοκαίνουργα έκδοση του PlayStation 5 που έρχεται με μικρότερο σχεδιασμό, μεγαλύτερο δίσκο και μια νέα πολύ σημαντική δυνατότητα. Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση δημιούργησε... πανζουρλισμό στους φανς των κονσολών με το βίντεο της ανακοίνωσης να συγκεντρώνει εκατομμύρια views σε χρόνο ρεκόρ.

PS5-Slim-Ann


Το νέο αυτό μοντέλο -παρότι μοιάζει- δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς νέο PS5. Η ισχύς της κονσόλας θα είναι ίδια ακριβώς με την αρχική έκδοση χωρίς διαφορές στα γραφικά και τα συμβατά παιχνίδια. Δεν πρόκειται ένα δυνατότερο μοντέλο με αναβαθμισμένες τεχνικές προδιαγραφές, αλλά για το νέο κανονικό PS5 που από εδώ και πέρα θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, μόλις εξαντληθεί η υπάρχουσα εκδοχή της κονσόλας.
PlayStation 5 - Same Immersive Power. New Slimmer Size.


Όσον αφορά το μέγεθος -για το οποίο πολλοί είχαν παραπονεθεί- ο συνολικός όγκος της κονσόλας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 30%, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο, μιας αρκετά σημαντική διαφορά.

H διαφορά του νέου PS5 με το αρχικό

maxresdefault
Κλείσιμο


Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του ανανεωμένου PS5 είναι πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων είναι αποσπασμένο. Συγκεκριμένα, τα πλαϊνά καλύμματα που πλέον είναι χωρισμένα στα δύο, και πάλι μπορούν με μια κίνηση να ξεμπουκωθούν. Έτσι οι κάτοχοι της νέας PS5 Digital Edition μπορούν να αναβαθμίσουν την κονσόλα τους με Ultra HD Blu-ray disc drive που θα μπορεί να «κουμπώσει» πάνω στην κονσόλα τους. Το πρόσθετο μέσο ανάγνωσης δίσκων για τους κατόχους του νέου Digital Editon PS5 θα κοστίζει €119.99 στην Ευρώπη.

s5-disc


Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές, αφού πλέον ο SSD του νέου PlayStation5 θα είναι χωρητικότητας 1TB -μια έκδοση που δεν υπήρχε ως τώρα- ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχουν πλέον δύο USB-C.

Η διάθεση του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το Νοέμβριο από τις ΗΠΑ, με το ντεμπούτο να γίνεται σταδιακά παγκοσμίως.

Τέλος, στην αγορά θα έρθει και μια νέα βάση για όλα τα PS5 μοντέλα -καθώς δεν θα συμπεριλαβάνεται στην συσκευασία- η οποία θα πωλείται €29.99, με κυκλικό σχεδιασμό.

Οι τιμές των νέων slim PS5 μοντέλων στην Ευρώπη:

PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – € 549.99

PS5 Digital Edition – € 449.99


Ειδήσεις σήμερα:

Κιμπούτς, το ουτοπικό όνειρο του Ισραήλ που έγινε εφιάλτης από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Το Ισραήλ δέχθηκε πυραυλική επίθεση από το έδαφος της Συρίας - «Απαντήσαμε με πυροβολικό και οβίδες» λέει ο ισραηλινός στρατός

Ακραίες θεωρίες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Τα μυστικά υπερόπλα και οι σκοτεινές δυνάμεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης