Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς από την Αpple

Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς από την Αpple

Τη θέση του, μετά από πρόταση του ίδιου και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, πήρε ο πρώην οργανωτικός σύμβουλος Τιμ Κουκ

Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς από την Αpple
Αφού στα τέλη της δεκαετίας του ’70 άλλαξε τον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών, δημιουργώντας το πρώτο pc μαζικής παραγωγής και 20 χρόνια μετά ήταν εκείνος που ουσιαστικά επινόησε μια τεράστια αγορά φορητών συσκευών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, ο εμβληματικός Στιβ Τζομπς αποσύρεται από το τιμόνι της Apple.

Λίγο μετά την ανακοίνωση το timeline των social media, από άκρη σε άκρη του παγκόσμιου ιστού, πήρε φωτιά με την καταιγιστική αναπαραγωγή της είδησης ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο ανακοίνωσε την παραίτηση του Στιβ Τζομπς από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τη θέση του, μετά από πρόταση του ίδιου και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, πήρε ο πρώην οργανωτικός σύμβουλος Τιμ Κουκ, με 13χρονη προϋπηρεσία στην Apple και μέχρι χθες υπεύθυνος για τις πωλήσεις και τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας παγκοσμίως.

Κλείσιμο
Ο Στιβ Τζομπς ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, «θέση από την οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί την Apple με τη διορατικότητά του, τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αντιμέτωπος εδώ και αρκετά χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και διαδόσεις που τον ήθελαν να αποσύρεται πρόωρα –προκαλώντας συχνά κλυδωνισμούς στη πορεία της μετοχής της Apple, ο Στιβ Τζομπς όρισε την τελευταία δεκαετία τα «θέλω» των καταναλωτών στους τομείς της ψηφιακής επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, μέσω φορητών συσκευών και της on line διάθεσης περιεχομένου και εφαρμογών για κάθε μια από αυτές.

Πρώτα παρουσίασε το iPod (2001), ανατρέποντας τα δεδομένα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, μετά αποκάλυψε το iPhone (2007), επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων στην καθημερινότητα μας και πριν από δυο χρόνια κράτησε στα χέρια του το iPad, βάζοντας στην αγορά τον όρο «ταμπλέτα».

Επαναστατικά προϊόντα και προσωπικοί υπολογιστές με έμφαση στο ντιζάιν και την ποιότητα υλικών και κατασκευής, που του επέτρεψαν -επιστρέφοντας το 1997 στην διεύθυνση της εταιρείας της οποίας είναι συνιδρυτής, όχι μόνο να τη σώσει από τη χρεοκοπία, αλλά να τη φτάσει φέτος στην κορυφή, ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις ΗΠΑ και ρευστότητα μεγαλύτερη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αντί 76,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην επιστολή παραίτησής του, προς το διοικητικό συμβούλιο και την κοινότητα της Apple, ο Στιβ Τζομπς αναφέρει:

«Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η ημέρα που δε θα μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά και στις προσδοκίες ως επικεφαλής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα σας το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς αυτή η ημέρα έφθασε.

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου ως διευθύνων σύμβουλος της Apple. Θα ήθελα να συνεχίσω, εφόσον το συμβούλιο το εγκρίνει, ως πρόεδρος του συμβουλίου και υπάλληλος της Apple.

Όσον αφορά τη διαδοχή μου, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο επιτυχημένο πλάνο και προτείνω τον Τιμ Κουκ. Πιστεύω ότι ημέρες γεμάτες λάμψη και καινοτομία ακολουθούν. Θα παρακολουθώ και θα συμβάλλω σε κάθε επιτυχία από έναν καινούριο ρόλο.

Έκανα κάποιους από τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα χρόνια που μπόρεσα να εργαστώ μαζί σας».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης