ΗΠΑ: Η αρχή ανταγωνισμού ζητεί να ανασταλεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft

ΗΠΑ: Η αρχή ανταγωνισμού ζητεί να ανασταλεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον περασμένο μήνα την εξαγορά που θα μετατρέψει τον γίγαντα της πληροφορικής στον τρίτο σημαντικότερο παίκτη της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο

Collage_Maker-13-Jun-2023-04-45-AM-7260
Η αμερικανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (FTC) ζήτησε χθες Δευτέρα από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο να αναστείλει προσωρινά την εξαγορά έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard από τη Microsoft, με αίτημά της που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον περασμένο μήνα αυτή την εξαγορά, που θα μετατρέψει τον γίγαντα της πληροφορικής στον τρίτο σημαντικότερο παίκτη της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, ενώ η βρετανική αρχή ανταγωνισμού πρόβαλε βέτο στο όνομα της προστασίας του ανταγωνισμού στην αγορά άυλων βιντεοπαιχνιδιών μέσω διαδικτύου, ή cloud gaming.

Η FTC είχε ήδη κινήσει διοικητική διαδικασία για να εξακριβώσει αν και ποιοι κίνδυνοι εγείρονται από την εξαγορά αυτή και μια πρώτη ακροαματική διαδικασία αναμένεται να γίνει στις αρχές Αυγούστου, όμως δημοσιεύματα του Τύπου «υποδεικνύουν ότι (η Microsoft και η Activision) εξετάζουν σοβαρά την οριστικοποίηση της εξαγοράς» παρά τη συγκεκριμένη διαδικασία και την απαγόρευση της CMA, της βρετανικής αρχής, σημειώνεται στο αίτημα που υποβλήθηκε χθες.

Η κίνηση που έχει προταθεί «θα επιτρέψει στη Microsoft να συνεχίσει να παίρνει τον έλεγχο βιντεοπαιχνιδιών μεγάλης αξίας», επιχειρηματολογεί η FTC.

«Ελέγχοντας το περιεχόμενο της Activision η Microsoft θα μπορούσε, και θα είχε συμφέρον, να περιορίσει το περιεχόμενο αυτό, ή να μειώσει την ποιότητά του κατά τρόπο που θα έπληττε τον ανταγωνισμό μεταξύ άλλων σε όρους ποιότητας, τιμών και καινοτομίας», σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή.

Από την πλευρά της, η Microsoft ανέφερε πως υποδέχεται «με θετικό τρόπο αυτή την ευκαιρία» να παρουσιάσει τα δικά της επιχειρήματα ενώπιον δικαστή, κατά την επίσημη αντίδραση του Μπραντ Σμιθ, προέδρου του ομίλου που παράγει την κονσόλα Xbox.

«Θεωρούμε πως η επιτάχυνση της νομικής διαδικασίας στις ΗΠΑ θα φέρει, σε τελευταία ανάλυση, περισσότερες επιλογές και [περισσότερο] ανταγωνισμό στην αγορά», πρόσθεσε.



Κλείσιμο
Στην Activision Blizzard ανήκουν βιντεοπαιχνίδια-φαινόμενα (όπως τα Call of Duty, Candy Crash, World of Warcraft, Diablo και Overwatch).

«Αν γίνει» η εξαγορά αυτή, θα είναι «η σημαντικότερη στην ιστορία της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών και στην ιστορία της Microsoft», τονίζει η FTC.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη επί Κολωνώ σε δύο δικογραφίες: Οι 28 βιαστές της 12χρονης

Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Φυσικής και της Οικονομίας - Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης