Η Twitter Inc είναι πλέον κομμάτι της νέας εταιρείας X Corp του Έλον Μασκ

Η Twitter Inc είναι πλέον κομμάτι της νέας εταιρείας X Corp του Έλον Μασκ

Το Twitter «δεν υφίσταται πλέον» , σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στις 4 Απριλίου σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας - Ο Μασκ έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει το «X» παρόμοιο με το WeChat της Κίνας

musk_twitter_xr
Το Twitter έπαψε να είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία μετά τη συγχώνευσή του με μια νεοσυσταθείσα εταιρεία-κέλυφος με την επωνυμία X Corp, προκαλώντας απορίες για το τι σκοπεύει να κάνει ο Έλον Μασκ με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το Twitter «δεν υφίσταται πλέον» , σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στις 4 Απριλίου σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας για αγωγή που κατέθεσε πέρυσι η συντηρητική ακτιβίστρια Λόρα Λούμερ κατά της εταιρείας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Τζακ Ντόρσεϊ.

Δεν είναι σαφές ακόμη το τι πρακτικά σημαίνει η συγκεκριμένη αλλαγή για το Twitter, το οποίο γνώρισε σαρωτική αναμόρφωση από όταν ο Μασκ προχώρησε στην αγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η αγορά του Τwitter θα αποτελέσει «επιταχυντικό παράγοντα» για τη δημιουργία της εταιρείας Χ Corp – την οποία αποκάλεσε «εφαρμογή για τα πάντα». Ο Μασκ έγραψε στο Twitter για την κίνηση αυτή την Τρίτη με τον μοναδικό χαρακτήρα «X».



Κλείσιμο
Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει το X παρόμοιο με το WeChat της Κίνας, μια υπέρ-εφαρμογή που ανήκει στην Tencent Holdings και χρησιμοποιείται για μια μεγάλη ποικιλία σκοπών, όπως πληρωμές, κρατήσεις εισιτηρίων για εκδηλώσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων. Αλλά ήταν ασαφής σχετικά με το πώς θα ταιριάξει με την εκτεταμένη επιχειρηματική του αυτοκρατορία, η οποία περιλαμβάνει τον γίγαντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και την Space Exploration Technologies ή SpaceX. Ο Μασκ κατέχει επίσης το domain «X.com» – το όνομα της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών που ξεκίνησε και τελικά συγχωνεύθηκε με την PayPal.

Ο Μασκ δημιούργησε για πρώτη φορά μια τριάδα επενδυτικών εταιρειών στο Ντελαγουέαρ με μια παραλλαγή του ονόματος «X Holdings» τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της προσφοράς του για την εξαγορά του Twitter. Αλλά η X Corp. ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στην πολιτεία. Τα έγγραφα για τη συγχώνευσή της με το Twitter υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου.

Ο Μασκ είναι πρόεδρος της εταιρείας και της μητρικής της, της X Holdings Corp. η οποία ιδρύθηκε επίσης τον περασμένο μήνα και έχει εγκεκριμένο κεφάλαιο 2 εκατ. δολαρίων, όπως προκύπτει από τα αρχεία.

«Ο Μασκ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μητρική δομή, παρόμοια με την Alphabet, όπου έχει όλες τις εταιρείες του», δήλωσε ο Μαντίπ Σινγκ, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. «Δεν βλέπω πώς μπορεί να εκτελέσει το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τις πληρωμές στο Twitter με σωστό τρόπο, όταν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του, όπως η Alphabet και η Meta, αγωνίζονται να γίνουν μια εφαρμογή για όλα ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό».

Το Twitter, το οποίο δεν διαθέτει πλέον ομάδα που να διαχειρίζεται τα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης, δεν σχολίασε αμέσως τις ερωτήσεις που απέστειλε το Bloomberg News. Επίσης οι δικηγόροι της εταιρείας που εκπροσωπεί το Twitter στην υπόθεση, Willkie Farr & Gallagher, δεν έδωσαν καμία απάντηση στο αίτημα για σχολιασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης