Τρίκαλα: Το case study για τη μεταφορά φαρμάκων με drones θα παρουσιάσει ο δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: Το case study για τη μεταφορά φαρμάκων με drones θα παρουσιάσει ο δήμος Τρικκαίων

Το case study θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του digital  συνεδρίου Drones Pro, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου

drone_trikala
Στην παρουσίαση ενός ενδιαφέροντος Case Study, που αφορά στη μεταφορά φαρμάκων μέσω drones, θα προχωρήσει ο κος Γιάννης Κωτούλας, Πρόεδρος του e-Trikala και υπεύθυνος για την ανάπτυξη προγραμμάτων Smart City του Δήμου Τρικκαίων, στη διάρκεια του digital συνεδρίου Drones Pro, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Case Study που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχετίζεται με την πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση Drone για μεταφορά φαρμάκων, ενώ στην υλοποίηση συμμετείχαν τόσο ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Τρικάλων και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Τρικάλων (ΣΥΦΤΑ) όσο και η αντίστοιχη υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας για τον Σχεδιασμό πτήσεων.

Συγκεκριμένα, στη πρώτη του δοκιμαστική πτήση, το drone μετέφερε φάρμακα που είναι απαραίτητα σε επείγοντα περιστατικά (όπως π.χ. αδρεναλίνη), τα οποία και «προσγειώθηκαν στο φαρμακείο του οικισμού της Λεπτοκαρυάς του Δήμου Τρικκαίων, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, από όπου τα παρέλαβε η φαρμακοποιός».

drone_trik1


«Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Σήμερα μεταφέραμε φάρμακα σε ένα κοντινό φαρμακείο, αύριο μπορεί να μεταφέρουμε φάρμακα σε κάποια έκτακτη ανάγκη και να σώσουμε ζωές», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Κωτούλας μετά το πέρας της πιλοτικής πτήσης, «η συγκεκριμένη δράση αποδεικνύει τη σημασία τού να προχωρούμε μπροστά, να ενισχύουμε και να επενδύουμε στο μέλλον, με ενέργειες και προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής όλων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί αυτές τις δράσεις με στόχο να βελτιώσει αφενός τις υπηρεσίες του ως πρότυπο «Έξυπνης Πόλης» και αφετέρου να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια προς την υγεία των πολιτών, επιτυγχάνοντας την αποστολή φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο Δήμος Τρικκαίων ήταν μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετείχαν στο Harmony, που αφορά στην Πρωτοβουλία για την Κινητικότητα των Αστικών Αερομεταφορών και συντονίζει η εταιρεία Airbus, στο πλαίσιο της Δράσης για την Αειφόρο Αστική Κινητικότητα, που ξεκίνησε το 2017 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εμπειρία και οι παρατηρήσεις των Τρικάλων από το Case Study, που μέτρησε 2 μήνες πτήσεων σε περιφερειακά φαρμακεία, θα μεταφερθούν στην ΕΕ, προκειμένου το πρόγραμμα Harmony να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες και να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως ένα λειτουργικό και ρεαλιστικό σύστημα μεταφοράς φαρμάκων.

Κλείσιμο
Στο συνέδριο Drones Pro, εκτός από λύσεις μεταφοράς προϊόντων, θα υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις αναφορικά με τη Γεωργία Ακριβείας, την Ασφάλεια, τη Συντήρηση και Επιθεώρηση Υποδομών, τη Ναυτιλία, την Επαγγελματική Φωτογράφηση / βιντεοσκόπηση και πολλές ακόμα Β2Β εφαρμογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα: Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα με προσοχή -Τι είπε για τα αντιικά και τα εμβόλια

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης και όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό

Η Μόσχα ψεύδεται για την απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία λένε οι ΗΠΑ - Ποιες «ύποπτες» κινήσεις βλέπουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης