Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Google Doodle για τον έρωτα και την αγάπη

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Google Doodle για τον έρωτα και την αγάπη

 Google Doodle είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

googledoodle-agiosvalentinos-hamsters
Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς στην ημέρα των ερωτευμένων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, λέγεται ότι προήλθε από μία χριστιανική εορτή προς τιμήν ενός χριστιανού μάρτυρα, του Βαλεντίνου. Η επικρατέστερη αφήγηση, έχει να κάνει για τη φυλάκιση του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης το 2ο αιώνα μ.Χ., επειδή διακονούσε χριστιανούς, που διώκονταν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Πότε ξεκίνησε να γιορτάζεται η Ημέρα των Ερωτευμένων

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου λέγεται ότι καθιερώθηκε το 496 μ.Χ. από τον Πάπα Γελάσιο Α' για να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης, ο οποίος πέθανε την ίδια ημερομηνία, το 269 μ.Χ. Η ημερομηνία αυτή θα συνδεόταν τον 14ο-15ο με τους ερωτευμένους, καθώς τότε άρχισε να ανθεί η αντίληψη για τον αυλικό έρωτα, ενώ παράλληλα το ίδιο άρχιζε να ανθεί και η ερωτική ποίηση.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονιά που άρχισε να γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ημέρα άρχιζε να γιορτάζεται πολύ αργότερα, περίπου τον 18ο αιώνα και όχι τον 5ο μ.Χ. Συγκεκριμένα στην Αγγλία αυτή η γιορτή, αποτελούσε αφορμή για τα ζευγάρια, ώστε να εκφράζουν την αγάπη τους, ο ένας για τον άλλον, προσφέροντας λουλούδια, γλυκίσματα και ευχετήρια κάρτες γνωστές και ως «valentines».

Διαβάστε τα πιο ενδιαφέροντα Google Doodle  ΕΔΩ


Το εορταστικό παιχνίδι του Google Doodle για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το Goodle Doodle με ένα παιχνίδι, τιμά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δύο μικρά χάμστερ χωρίζονται από μία σειρά από σωλήνες. Ο χρήστης της Google πρέπει να προσπαθήσει να διώξει τα εμπόδια που είναι ανάμεσα τους, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.

Κλείσιμο
«Κάποιες φορές η αγάπη σε ξαφνιάζει. Μπορεί να είναι γεμάτη με ανατροπές και παρά τα σκαμπανεβάσματα, ακόμη μπορεί να φέρει πιο κοντά τον κόσμο», είναι το μήνυμα του Google Doodle.

Δείτε το σημερινό Google Doodle

googledoodle-imeraagiouvalentinou



Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους θανάτους των τριών παιδιών

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Πού είναι ο Ιβάν; Τα σενάρια για την «εξαφάνιση» Σαββίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης