Το θρυλικό LOL έρχεται στο Netflix

Το θρυλικό LOL έρχεται στο Netflix

Βασισμένη στο League of Legends -το παιχνίδι φαινόμενο με τα εκατομμύρια σκληροπυρηνικών fans σε όλο τον κόσμο- το Arcane είναι αυτή τη στιγμή η πιο hot animated σειρά και μόλις έκανε πρεμιέρα.

arcane_header
Sponsored Content

Αν ανήκεις στη generation Z αλλά και στη γενιά των millennials και είσαι gamer, έχεις σίγουρα περάσει πολλές εκατοντάδες ώρες της ζωής σου, παίζοντας League of Legends. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι για υπολογιστές της Riot Games που κυκλοφόρησε το 2009 κι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, με τους περισσότερους παίκτες στον πλανήτη.
Tώρα το LOL, που σου έμαθε τα ΜΟΒΑ (Multiplayer Online Battle Arena) games και άλλαξε για πάντα τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, ζωντανεύει στη μικρή οθόνη, μαγεύοντας μυημένους και μη, με το Arcane, το νέο αριστούργημα της Riot Games.
2__Vi
Κλείσιμο


Πίλτοβερ και Ζαούν: Οι δύο διαφορετικές πόλεις της Runeterra
Το Arcane είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων που ακροβατεί στη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην πλούσια πόλη Πιλτόβερ και την υπόγεια Ζαούν. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο πόλεων-κρατών ξεφεύγουν από τα όρια με τη δημιουργία του hextech, μιας μεθόδου ελέγχου της μαγικής ενέργειας του Πιλτόβερ και της Ζάουν, μέσα από ένα νέο ναρκωτικό που ονομάζεται λαμπύρισμα και μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε τέρατα. Η αντιπαλότητα των δύο πόλεων χωρίζεται σε οικογένειες και φίλους καθώς το Arcane ζωντανεύει τις σχέσεις που διαμόρφωσαν ορισμένους από τους θρυλικούς ήρωες του League of Legends, όπως οι Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce και Viktor. Βασισμένη στον κόσμο του LOL, η σειρά κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει ένα πολύπλοκο σύμπαν γεμάτο από ηθικές αποφάσεις, animations που κόβουν την ανάσα και μια αφήγηση απόλυτου σασπένς.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι του κόσμου στο ψηλότερο κτίριο της γης
Στις 31 Οκτωβρίου ένα τρίλεπτο τρέιλερ της σειράς Arcane προβλήθηκε στην πρόσοψη του ξενοδοχείου Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Με δύο λόγια, το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον κόσμο φιλοξενήθηκε στο ψηλότερο κτίριο της γης και το θέαμα ήταν κυριολεκτικά καθηλωτικό.

Η επίσημη πρεμιέρα του Arcane στο Netflix, έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου (05:00 ώρα Ελλάδας). Σε αντίθεση με άλλες σειρές της πλατφόρμας, τα επεισόδια 4-6 έγιναν διαθέσιμα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 10π.μ., ενώ η ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν θα είναι “στον αέρα” το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 10πμ. Ακολουθήστε το Arcane στα κοινωνικά δίκτυα στο @arcaneshow ώστε να είστε ενημερωμένοι για κάθε εξέλιξη.

1__Jinx

Gaming χωρίς σύνορα
Με αφορμή την κυκλοφορία του Arcane, η Riot Games παρουσίασε το RiotxArcane, ένα παγκόσμιο event για να γιορτάσουν οι fans των βιντεοπαιχνιδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη την πρώτη τηλεοπτική σειρά του League of Legends. Και το καλύτερο; Εκατομμύρια παίκτες -για την ακρίβεια, η μεγαλύτερη gaming κοινότητα του κόσμου- είχαν την ευκαιρία να δουν τους αγαπημένους τους ήρωες από διαφορετικά παιχνίδια να «συναντιούνται». Πιο συγκεκριμένα, η Riot Games συνεργάστηκε με το Fortnite και το PUBG MOBILE, καταργώντας ουσιαστικά τα σύνορα του gaming.

Κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι
Σήμερα, η Riot Games, το brand-ηγέτης στη βιομηχανία του gaming, έχει μεγαλύτερη αξία από αυτά της κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας μαζί! Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες και το συνεχώς αυξανόμενο κοινό του League of Legends έδωσαν την ευκαιρία στη Riot Games να επεκταθεί σε νέους τίτλους (VALORANT, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra) ενώ από το 2020 έκανε ένα ακόμα τεράστιο βήμα, με την κυκλοφορία των πρώτων της παιχνιδιών σε smartphones και tablets (League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics Mobile).

Με κοινό που ξεπερνά τους 600 εκατομμύρια παίκτες - μόνο τον Οκτώβρη είχε 180 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε όλους τους τίτλους της - ήταν θέμα χρόνου για την εταιρεία να κατακτήσει τη μουσική αλλά και την τηλεοπτική βιομηχανία. Το καλοκαίρι του 2021 ιδρύθηκε η Riot Games Music, παρόλο που οι μουσικές επιτυχίες της εταιρείας ήταν αξιόλογες ήδη από το 2013, με δικά της ψηφιακά συγκροτήματα (Pentakill, K/DA) και συνεργασίες με τους Imagine Dragons για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, οι οποίοι δημιούργησαν και το soundtrack του Arcane.]
Arcane: Official Trailer

Ηλεκτρονικός πρωταθλητισμός ολυμπιακών προδιαγραφών 
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια ραγδαία άνοδο στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών αθλημάτων, ενώ έχει προταθεί να συμπεριληφθούν ακόμα και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το λανσάρισμα του League of Legends το 2009 και η εκρηκτική του επιτυχία απογείωσε τη δημοφιλία των ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Περίπου 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το League of Legends διοργανώνει εθνικά, ηπειρωτικά και διηπειρωτικά πρωταθλήματα σε όλο τον πλανήτη, ενώ τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σπάνε σχεδόν κάθε χρόνο τα ρεκόρ τηλεθέασης. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 σάρωσε τα ρεκόρ θέασης, με τον τελικό που έλαβε χώρα στις 31 Οκτωβρίου στη SAIC Motor Pudong Arena της Σαγκάης, να έχει κατά μέσο όρο 23 εκατομμύρια θεατές, ενώ κάποιες στιγμές έφτασε σχεδόν 46 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες.

Arcane_FINAL_Poster_Horizontal_USE_ME_-001
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης