Αυξάνεται ραγδαία η υιοθέτηση των Cloud λύσεων στην ελληνική αγορά

Αυξάνεται ραγδαία η υιοθέτηση των Cloud λύσεων στην ελληνική αγορά

Στροφή στο Cloud ERP και τις SaaS λύσεις πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της καθημερινής τους λειτουργίας.

cl1

Sponsored Content

Το cloud computing προκρίνουν όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιλέγοντας ευέλικτες λύσεις διαχείρισης που προσφέρουν μοναδικά οφέλη και πλεονεκτήματα, τόσο σε επίπεδο μείωσης λειτουργικού κόστους όσο και σε επίπεδο ευκολίας αλλά και ασφάλειας. Με την πανδημία covid-19 να αναδεικνύει την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού με τον πλέον εμφατικό τρόπο, το cloud βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων διεθνώς (και όχι μόνο στην ελληνική αγορά) καθώς διασφαλίζει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε λειτουργίες και δεδομένα οποτεδήποτε και μέσα από οποιαδήποτε συσκευή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι επιχειρήσεις που είχαν ήδη μεταβεί σε cloud λύσεις, κατάφεραν να προσαρμοστούν εύκολα στα νέα δεδομένα και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υιοθετώντας άμεσα το μοντέλο της τηλεργασίας.

Στην Ελλάδα, ξεχωρίζει αναμφίβολα η περίπτωση της SoftOne, εταιρείας ανάπτυξης επιχειρηματικού λογισμικού και μέλους του Ομίλου Olympia, που επενδύει διαχρονικά στην καινοτομία και την cloud τεχνολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η SoftOne, μία από τις πρώτες εταιρείες διεθνώς που προσέφεραν υπηρεσίες μηχανογράφησης στο cloud, ξεπέρασε πρόσφατα το ορόσημα των 15.000 πελατών! Επίτευγμα το οποίο καθιστά τη SoftOne το μεγαλύτερο πάροχο επιχειρηματικών cloud (SaaS) λύσεων στην Ελλάδα.

«Η υιοθέτηση cloud λύσεων αποτελεί πλέον πραγματικότητα και για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα», σημειώνει ο Δημήτρης Βαλαχής, Chief Technology Officer της SoftOne, προσθέτοντας παράλληλα ότι: «Τα οφέλη μίας τέτοιας επιλογής είναι πολλά και σημαντικά για κάθε επιχείρηση καθώς το cloud ενισχύει την παραγωγικότητά της, βοηθώντας την να παραμείνει ανταγωνιστική σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον».


Τα οφέλη του cloud
Μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί μία λύση cloud ERP, όπως το Soft1 Cloud ERP Series 5 της SoftOne, μπορεί πραγματικά να διασφαλίσει την απρόσκοπτη καθημερινή της δραστηριότητα καθώς έχει πρόσβαση στις λειτουργίες και τα δεδομένα του συστήματος από οπουδήποτε και με τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής, χωρίς να απαιτείται εγκατάστασή του σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Και μάλιστα, χωρίς υψηλή επένδυση σε υποδομές όπως hardware και servers, πρόσθετα έξοδα για αγορά αδειών χρήσης ή αναβαθμίσεις, αφού η λύση λειτουργεί σε εξοπλισμό του παρόχου και διατίθεται απλά με τη μορφή μίας συνδρομητικής υπηρεσίας (Software-as-a-Service).

Κλείσιμο
Επιπλέον, τα στελέχη του τμήματος ΙΤ της επιχείρησης απαλλάσσονται από πολύπλοκες, χρονοβόρες και κοστοβόρες εργασίες υποστήριξης του συστήματος (αναβάθμιση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κα.) καθώς αυτό λειτουργεί αυτόματα στο cloud και ενημερώνεται συνεχώς με όλες τις διαθέσιμες νέες εκδόσεις. Την ίδια στιγμή βεβαίως, προσφέρει και μέγιστα επίπεδα ασφάλειας, με τα δεδομένα να αποθηκεύονται σε υπερσύγχρονα data centers με συνεχείς ελέγχους, λήψη backup και προηγμένες λύσεις ανάκτησης.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των cloud λύσεων ERP, είναι η εύκολη και γρήγορη υλοποίησή τους γιατί (όπως προαναφέρθηκε) δεν απαιτούν την εγκατάσταση εξοπλισμού ή λογισμικού σε servers της επιχείρησης. Μία εγκατάσταση cloud ERP είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτη καθώς μπορεί να διαμορφώνεται εύκολα κάθε φορά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης. Η δυνατότητα αυτή μεταφράζεται πρακτικά σε καλύτερη διαχείριση χρηματικών πόρων αφού επιτρέπει την κλιμάκωση των εξόδων της μηχανογράφησης βάσει της εξέλιξης των απαιτούμενων κάθε φορά (μηχανογραφικών) πόρων.

«Μπορούμε να πούμε πλέον με βεβαιότητα ότι το cloud αποτελεί μονόδρομο για τη μηχανογραφική υποστήριξη κάθε σύγχρονης επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης, καθώς όπως αποδείχθηκε και κατά την κρίση της πανδημίας, προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία για την προσαρμογή της επιχείρησης στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος», επισημαίνει ο κ. Βαλαχής.


Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο Cloud
To ERP βεβαίως, δεν αποτελεί το μόνο τμήμα των πληροφοριακών υποδομών και συστημάτων μίας επιχείρησης, που μπορεί να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες του cloud. Το cloud βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού και κατ’ επέκταση όλων των υπηρεσιών και εφαρμογών που κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Μία από αυτές είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση, η υιοθέτηση της οποίας έχει αυξηθεί θεαματικά τον τελευταίο καιρό, δεδομένης και της εισαγωγής και υποχρεωτικής τήρησης των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Αποτελώντας το μεγαλύτερο cloud πάροχο της αγοράς, ο όμιλος εταιρειών SOFTONE διαθέτει λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των τμημάτων της αγοράς, από ελεύθερους επαγγελματίες έως μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς.

Μάλιστα, η SoftOne υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που πιστοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ ως «Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης», λαμβάνοντας τη σχετική αδειοδότηση για την cloud υπηρεσία EINVOICING. Μία λύση που αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική του cloud καθώς μπορεί να επεξεργάζεται και να διαβιβάζει σε πελάτες και την ΑΑΔΕ περισσότερα από 5.000.000 παραστατικά (τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής) την ώρα, σύμφωνα με σχετική πιστοποίηση απόδοσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αριθμός που υπερβαίνει το μέγιστο όγκο συναλλαγών που μπορούν να γίνουν συνολικά στην Ελλάδα σε περίοδο αιχμής όπως αυτή των εκπτώσεων ή η Black Friday. Ήδη μάλιστα, στους πρώτους μήνες διάθεσής της, η υπηρεσία διαβιβάζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια παραστατικά σε 50.000+ επιχειρήσεις και την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ σε μηνιαία βάση.

Την ίδια στιγμή, η Prosvasis, εταιρεία του Ομίλου SOFTONE, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει αντίστοιχα την cloud εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης Prosvasis GO, η οποία και απευθύνεται αποκλειστικά σε ελεύθερους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης