Κλαούντια Νόιν: Πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση και βρίσκει γιατρειά στο μόντελινγκ

Κλαούντια Νόιν: Πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση και βρίσκει γιατρειά στο μόντελινγκ

«Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, αλλά μια ασθένεια δεν πρέπει να καθορίσει τη ζωή σας, διαφορετικά θα σας καταβροχθίσει σε μια μέρα», λέει η γυναίκα που παλεύει με το θηρίο

Claudia_Neun
Η Κλαούντια Νόιν είναι μία πολύ αθλητική, λεπτή γυναίκα που ξέρει τι θέλει. Έχει στόχους και τους εκπληρώνει παρά την σοβαρή ασθένειά της: πολλαπλή σκλήρυνση. Τώρα θέλει να γίνει μοντέλο.

Η Κλαούντια μεγάλωσε στη Φρανκφούρτη και πάντα αναζητούσε τους δύσκολους ρόλους. Έκανε ιππασία και ήθελε να γίνει ξυλουργός, όχι υπάλληλος γραφείου, όπως τα κορίτσια στο σχολείο της. Μετά από εκπαίδευση έγινε υαλοτεχνίτρια και κατασκεύαζε τζάμια και παράθυρα, μία δουλειά εξαιρετικά κουραστική σωματικά και αγχωτική. Τελικά την εγκατέλειψε όταν απέκτησε προβλήματα στην πλάτη. Εργάστηκε στη συνέχεια για λίγα χρόνια σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων. Μετά συνάντησε τον έρωτα της ζωής της τον Μάρκο Νόιν και παντρεύτηκαν το 1999. Ήταν 23 χρονών και ζύγιζε 95 κιλά.

Claudia_Neun1


Τον Ιανουάριο του 2000 κατέρρευσε δίπλα στο άλογό της, επειδή ήταν κουρασμένη, όπως σκέφτηκε. Έμαθε αργότερα ότι οι θύλακες μυελίνης γύρω από τα νευρικά κύτταρα της υπέστησαν βλάβη. Η σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) είναι μία από τις ασθένειες για την οποία πολλοί λένε «Ω αγαπημένη!» και δεν ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» για να εξηγήσει στους ανθρώπους για το τι είναι η ασθένεια από την οποία πάσχει χρησιμοποιεί την «ιστορία του καλωδίου».

Όταν στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλείται φλεγμονή, η δρομολόγηση του σήματος δεν λειτουργεί πλέον σωστά. Αυτό οφείλεται στις νευρικές ίνες, οι οποίες περιβάλλονται από ένα προστατευτικό στρώμα όπως ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Εάν ένα κεντρικό σημείο φλεγμονής επιτεθεί στο στρώμα μυελίνης των νευρικών ινών, το μήνυμα χάνεται, όπως και το σήμα με ένα χαλασμένο καλώδιο. Όσοι προσβάλλονται από τη νόσο βλέπουν θολά, αισθάνονται παράλυση ή σκοντάφτουν, όπως η Κλαούντια πριν από 18 χρόνια. Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν το έτος που γεννήθηκε η κόρη της, Βανέσα.

Κλείσιμο
Claudia_Neun12


Η Κλαούντια έχασε τον εαυτό της για τρία χρόνια μέχρι να γίνει η διάγνωση. Ήταν συχνά κουρασμένη, αισθανόταν να παραλύει για μερικές ημέρες και κανείς δεν ήξερε γιατί. Η γέννα είναι εξαντλητική, θεώρησαν οι γιατροί. Έτσι λοιπόν, έβρισκε τρόπους να ξεκουράζεται περισσότερο, άλλαξε τη διατροφή της, σταμάτησε την ιππασία και αισθανόταν χειρότερα. Τελικά η διάγνωση μπήκε απροσδόκητα στη ζωή της, στον διάδρομο του νοσοκομείου Eberstadt. «Παρεμπιπτόντως», είπε ο γιατρός στα επείγοντα, «κυρία Nόιν, τώρα ξέρουμε τι έχετε: πολλαπλή σκλήρυνση».

Πρέπει κάποιος να κατανοήσει την παλιά Κλαούντια, αν θέλει να καταλάβει γιατί υπάρχει μια νέα Κλαούντια. Κάποια που πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε μέρα, κάνει σολάριουμ, περιποιείται νύχια και φρύδια, θέλει να γίνει μοντέλο. Μοντέλο χαρακτήρα, που είναι όμορφο, γιατί αντιπροσωπεύει μια ιστορία ζωής και όχι το όνομα ενός σχεδιαστή.

«Έγινα περισσότερο γυναίκα λόγω της ασθένειάς μου». Τι σημαίνει για εκείνη να είναι γυναίκα; «Όταν ένας ξένος δεν βλέπει μια γυναίκα σε μια αναπηρική πολυθρόνα, αλλά απλά μια γυναίκα, μια ευτυχισμένη γυναίκα, μια επιθυμητή γυναίκα». «Να είστε ευτυχισμένες, γυναίκες, και ευτυχισμένες. Να είστε όμορφες. Αδράξτε τη μέρα» τονίζει.

Claudia_Neun22


Καθώς η Κλαούντια γινόταν όλο και περισσότερο γυναίκα, συνάντησε τη Νίνα Βόρτμαν σε συναυλία. Είναι μοντέλο για αναπηρικές καρέκλες, κάθεται σε συρόμενες θέσεις για τη Mercedes-Benz και άλλες εταιρείες. Η Νίνα πλησίασε την Κλαούντια ή και το αντίστροφο. Η Νίνα, η γυναίκα σε αναπηρική καρέκλα, ήταν πηγή έμπνευσης για την Κλαούντια, η οποία ακόμα περπατούσε με περιπατητήρα.

Πριν από δύο χρόνια η Κλαούντια απευθύνθηκε στον Mike Wenski φωτογράφο αθλητών που παίρνουν μέρος σε Παραολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη εμπειρία στη διαφήμιση και τη μόδα και του ζήτησε να τη φωτογραφήσει. Την άκουσε και συμφώνησε. Η Κλαούντια είναι σήμερα 45 κιλά, γυμνάζεται και ποζάρει πλέον ως μοντέλο για διαφημίσεις. Φυσικά, η ασθένειά της την περιορίζει σε μεγάλο βαθμό. «Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, αλλά μια ασθένεια δεν πρέπει να καθορίσει τη ζωή σας, διαφορετικά θα σας καταβροχθίσει σε μια μέρα» έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης