Δύο σε ένα: Αρχιτεκτονική για βραβείο και φαρμακείο μαζί

Δύο σε ένα: Αρχιτεκτονική για βραβείο και φαρμακείο μαζί

Μπορεί η επιστροφή στα πάτρια να είναι δύναμη προόδου; Η απάντηση είναι «ναι» και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θετικής απάντησης μπορεί κανείς να βρει στην πάνω πλευρά της πλατείας της Νέας Πεντέλης

Όποιοι βρεθούν στην περιοχή είναι είναι δύσκολο να μην εντοπίσουν το κτήριο της Pentelica Pharmacies. Το φαρμακείο λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου του 2016, αλλά αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι το κτήριο που το στεγάζει έχει βραβευτεί από έγκυρα περιοδικά που καλύπτουν τον χώρο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σχεδιασμένο από την ομάδα LL ASSOCIATES, βραβευμένο με έπαινο από το περιοδικό «ΔΟΜΕΣ» στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2012-2016».«Η επιστροφή μου στον "επιχειρείν" του φαρμακείου ήρθε φυσιολογικά με την ολοκλήρωση του κτηρίου από τους γονείς μου κι εκεί άρχισε ένας γόνιμος διάλογος, καθώς η οικογένεια μου δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο του φαρμακείου» εξηγεί στο protothema.gr η νεαρή γυναίκα και επιστήμονας που το λειτουργεί.

«Το έναυσμα για όλο το εγχείρημα μας το έδωσε η φράση του Gaudi «Originality consists in returning to the origin» επισημαίνει η Ίλυα Ξυλάγρα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε με τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτηκε και υλοποίησε το συγκεκριμένο πρότζεκτ.... «Αυτό μας οδήγησε να ''επιστρέψουμε" και να σταθούμε στο εμβληματικό βουνό της Πεντέλης και στο φυσικό του πλούτο: μάρμαρο, εξαιρετικό φως και ενδημικά φυτά. Τα έχουμε τοποθετήσει όλα μέσα στο κτήριο. Το όνομα μας το χάρισε το σπάνιο και ενδημικό φυτό silene pentelica που το συναντά κανείς μόνο στο βουνό της Πεντέλης».... «Αποφασίσαμε να στεγάσουμε σε αυτό το κτίριο, σε μια περίοδο κρίσης, την εξέλιξη του ελληνικού φαρμακείου όπως εμείς την φανταστήκαμε πάνω στα στέρεα υλικά της επιστροφής στην καταγωγή (to the origin). H αρχιτεκτονική και η επιχειρηματικότητα που αγαπήσαμε είναι αυτές που λάτρεψαν το αύριο». ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΓΚ

Απορώ πώς δεν έχουν διαμαρτηρηθεί οι κάτοικοι της Πεντέλης με αυτό το άθλιο κατασκεύασμα. Ούτε στη Πλατεία Ομονοίας δεν ταιριάζει....και καλά ο ιδιοκτήτης είναι άσχετος. Ο αρχιτέκτωνας που το σχεδίασε, ο μηχανικός που το κατασκεύασε, δεν ντρέπονται καθόλου ???????? Ο Δήμος Πεντέλης γιατί το άφησε να γίνει ???? Εκτός των άλλων είναι το 4ο φαρμακείο μέσα στην πλατεία της Νέας Πεντέλης !!! Πώς είναι δυνατόν ????

Μαρία Π.

Όντως, το συγκεκριμένο κτίριο δε δένει καθόλου με την Πεντέλη. Θα μπορούσε ίσως να ταιριάζει στο κέντρο της Αθήνας ή στην παραλιακή αλλά στην Πεντέλη οπωσδήποτε όχι.!!

ΣΓ

Πρόκειται για ένα έκτρωμα μέσα στον παράδεισο της Πεντέλης. Για να χτίσεις σπίτι στην Πεντέλη πρέπει απαραιτήτως να έχεις κεραμοσκεπή ! Πώς πήρε αυτός ο κύριος άδεια να ρίξει τόσα μπετά !!!!! Τα σπίτια της Πεντέλης είναι όλα ένα στολύδι μέσα στο πράσινο με όμορφους κήπους και σκεπές με κεραμίδι (ένα όμορφο γραφικό χωριό). Όποιος κι αν δει αυτό το κατασκεύασμα θα καταλάβει οτι είναι ένα ξένο σώμα μέσα στον παράδεισο. Ποιός έδωσε άδεια για αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ !!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

palia-athina_main01

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το Βασιλικό Θέατρο της Αγίου Κωνσταντίνου όταν πρωτολειτούργησε. Συνοδεύεται από μια περιήγηση στα πέριξ που κάθε άλλο θύμιζαν παρά κουλτούρα...

1