Δημήτρης Γιαννέτος: Μιλά για τη συνεργασία του με την Caitlyn Jenner

Δημήτρης Γιαννέτος: Μιλά για τη συνεργασία του με την Caitlyn Jenner

H επίσκεψη στο σπίτι της Caitlyn στο Μαλιμπού και όσα συζήτησαν

Δημήτρης Γιαννέτος: Μιλά για τη συνεργασία του με την Caitlyn Jenner
Όταν ο Δημήτρης Γιαννέτος άφηνε πίσω του την Ελλάδα και τις συνεργασίες με διάσημες Ελληνίδες (όπως η Φαίη Σκορδά, η Δέσποινα Βανδή και η Μαριέττα Χρουσαλά), αλλά και μεγάλα περιοδικά μόδας με διεθνείς τίτλους (από το Elle και το InStyle μέχρι το L’Officiel, τη Vogue, το Harper’s Bazaar και το Madame Figaro), για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αχανή αγορά της Αμερικής, δεν γνώριζε πού θα τον οδηγούσε αυτό το νέο στοίχημα με τον εαυτό του. Κλείνοντας πίσω του την πόρτα του καλόγουστου σπιτιού του στο Μαρούσι, το οποίο είχε αποκτήσει με τις οικονομίες μιας ζωής και την προτροπή της μαμάς του να «έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», το μοναδικό όπλο στη φαρέτρα του ήταν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, αυτό που τον είχε κάνει να ξεχωρίσει από μικρό παιδί ανάμεσα στην ανταγωνιστική και λίγο σνομπ «παρέα» των ανθρώπων της μόδας. Τότε δεν ήξερε καν καλά αγγλικά. Κάποιοι του έλεγαν πως έκανε μεγάλο λάθος που άφηνε πίσω του τη σιγουριά της επιτυχίας, αλλά οι πραγματικοί του φίλοι ήταν βέβαιοι πως θα τα κατάφερνε.

«Να δεις που σε λίγο καιρό θα δουλεύεις με την Jennifer Lopez, την Kim Kardashian και τη Rihanna» του λέγαμε γελώντας – αλλά το εννοούσαμε. Ο Δημήτρης έχει ένα μοναδικό ταλέντο να αναδεικνύει την πιο όμορφη πλευρά κάθε γυναίκας και το χάρισμα να μπορεί να δημιουργήσει στην καλύτερή του εκδοχή όποιο μακιγιάζ και hair style του ζητήσεις. Βέβαια, η πρώτη του χρονιά στη Νέα Υόρκη δεν ήταν τόσο εύκολη, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ο κύκλος στη μητρόπολη της μόδας κλειστός. Όμως, δεν το έβαλε κάτω. Η μετάβαση στο Λος Άντζελες, μια πόλη ηλιόλουστη και πιο κοντά στις ελληνικές συνήθειες, έμελλε να ρίξει και άπλετο φως στο ταλέντο του Δημήτρη, που ξεχώρισε αμέσως. Μια συνεργασία, μάλιστα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αναδειχτεί μέσα στον «όμορφο κόσμο» του lalaland (LA).



Η γνωριμία με τη Maria Menounos, την Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του E!Entertainment, έγινε όταν ανέλαβε το μακιγιάζ και τα μαλλιά της για το περιοδικό Glow της Θεσσαλονίκης, μετά από συστάσεις της Βίκυς Χατζηβασιλείου, την οποία τότε ο Δημήτρης επιμελούνταν για το Πάμε Πακέτο. Ξανασυνάντησε τη Maria σχεδόν ένα χρόνο μετά, όταν εκείνη επέστρεψε στην Ελλάδα για να βαφτίσει μαζί με την designer Σίλια Κριθαριώτη το κοριτσάκι της φίλης της, Μαριέττας Χρουσαλά. Συναντήθηκαν και πάλι στη φωτογράφιση της Maria Menounos για το People, όπου ο Δημήτρης ανέδειξε με μοναδικό τρόπο τη μεσογειακή της γοητεία. Το «κλικ» είχε γίνει. Στη συνέχεια επιμελήθηκε την εμφάνισή της και για τη βάφτιση και κάπου εκεί ήρθε η πρόταση να αναλάβει το μακιγιάζ και το hair style της στην εκπομπή της στο E!
Κλείσιμο



Όταν έχεις ταλέντο, η μία πόρτα ανοίγει την άλλη. Ήταν θέμα χρόνου η ένταξή του στο πρακτορείο Opus Beauty, αλλά και η συνεργασία του με τη Maria Menounos, της οποίας τα λουκ στα red carpet πήραν διθυραμβικά σχόλια από έγκριτα περιοδικά και websites που πλέον τον ανέφεραν με το όνομά του (όπως τοGlamour, το InStyle και το Harper’s Bazaar), να κάνουν το όχι και τόσο εύκολο για τους Αμερικανούς ελληνικό όνομά του να κυκλοφορεί στα πιο hi-end πηγαδάκια της μόδας.

Τους τελευταίους μήνες, οι συνεργασίες του με το γαλλικό Numero, με το Flaunt, με το Marie Claire Αυστραλίας είναι μερικά νέα μικρά παράσημα στο CV του, ενώ έχει επιμεληθεί την εικόνα πολλών διάσημων γυναικών σε φωτογραφίσεις. «Συνεργάστηκα πρόσφατα με την Dylan Penn, κόρη του Sean Penn, που είναι ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο στις ΗΠΑ, με την Ireland Baldwin, κόρη της Kim Basinger, που επίσης είναι πολύ hot πρόσωπο αυτό τον καιρό, και την ηθοποιό Jena Malone. Έχω μόνιμη συνεργασία με το girl band Fifth Harmony, που κέρδισαν το αμερικανικό X-Factor το 2012 και έκτοτε έχουν πολύ φανατικό κοινό εδώ, επιμελούμαι το μακιγιάζ και τα μαλλιά της Paula Abdul, που είναι κριτής στο X-Factor, και, φυσικά, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη Maria Menounos, η οποία είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και έχω απεριόριστη ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια και τη στήριξή της. Θα την ευχαριστώ σε όλη μου τη ζωή που με έβαλε σε αυτό τον κόσμο» μου λέει από την άλλη άκρη της γραμμής, με δέκα ώρες να μας χωρίζουν.

Πρόσφατα ο Δημήτρης έκανε δύο ακόμα συνεργασίες που συζητήθηκαν πολύ. Η πρώτη ήταν με τη διάσημη fashion blogger και δημιουργό του The Blond Salad, την Ιταλίδα Chiara Ferragni, της οποίας επιμελήθηκε το μακιγιάζ και τα μαλλιά για τη φωτογράφιση της νέας κολεξιόν των παπουτσιών που η ίδια σχεδιάζει. «Για αυτή τη συνεργασία οφείλω και πάλι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Μαριέττα (σ.σ. Χρουσαλά), καθώς εκείνη ήταν που με πρότεινε στην Chiara. Γνωρίστηκαν στο Μιλάνο, όπου η Μαριέττα βρέθηκε για τη νέα σειρά των σανδαλιών της, Marietta’sFantasy, ξανασυναντήθηκαν το καλοκαίρι στη Μύκονο κι έτσι μίλησε στην Chiara για μένα. Η Ferragni πλέον ζει μόνιμα στο Λος Άντζελες, στην περιοχή του Silver Lake, και ήταν μεγάλη χαρά όταν ο Charlie, ο ατζέντης μου, μου ανακοίνωσε πως με έκλεισε για τη δουλειά. Ήταν μεγάλη ικανοποίηση όταν μετά η Chiara μού έστειλε μήνυμα πως έμεινε πολύ ευχαριστημένη, ενώ είπε για μένα τα καλύτερα στο team της στο Μιλάνο. Είναι μεγάλη τιμή να ακούς τέτοια σχόλια από ανθρώπους που δουλεύουν πάντα με τους καλύτερους» μου λέει ο Δημήτρης.


Η συνεργασία, όμως, που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά talk of the town στην Ελλάδα ήταν αυτή με την Cailtyn Jenner, τη διασημότερη πλέον transsexual παγκοσμίως – την οποία γνωρίσαμε ως Ολυμπιονίκη Bruce Jenner και πατριό της Kim Kardashian. «Όταν μου τηλεφώνησε ο Charlie και μου ανακοίνωσε πως το επόμενο πρωί θα συνεργαζόμουν με την Caitlyn Jenner στο σπίτι της στο Μαλιμπού, έμεινα άφωνος. Στην Αμερική αυτή τη στιγμή έχει τεράστιο κοινό, όλα τα Μέσα ασχολούνται μαζί της. Η αλήθεια είναι πως από κοντά εκείνη είναι πολύ απλή και φιλική. Με περίμενε στο μπαλκόνι της, για να με υποδεχτεί».



Η Caitlyn Jenner ήταν ιδιαίτερα ομιλητική με τον Δημήτρη.  «Της είπα πως πριν τρία χρόνια έφυγα από την Ελλάδα για τη Νέα Υόρκη, για να δοκιμαστώ στη διεθνή αγορά, και μου έλεγε για την κόρη της, την Kendall, που πήγε και εκείνη πριν δύο χρόνια ολομόναχη στη Νέα Υόρκη και σήμερα κάνει μεγάλη καριέρα στο μόντελινγκ. Της έλεγα πως λατρεύω το αμερικάνικο junk food και γελούσε και μου έλεγε πως κι εκείνη πηγαίνει με την Kendall και την Kylie συνεχώς στα ΙΗΟΡ (International House of Pancakes) γιατί τρελαίνονται για pancakes». Πώς είναι η Caitlyn Jenner από κοντά; «Πολύ ψηλή! Μάλιστα αστειευόταν και μου έλεγε “φαντάζομαι ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που κάνεις και δεν τη φτάνεις! Είμαι λίγο… ψηλή”. Ήταν πολύ cool, το μόνο που μου ζήτησε ήταν να μην κάνουμε κάτι υπερβολικό στα μαλλιά της, ενώ δεν ζήτησε καμιά αλλαγή στο τελικό αποτέλεσμα. Έχει πολύ γούστο και κάνει πολύ κομψό styling και στις προσωπικές της εμφανίσεις. Μάλιστα στη συνέχεια πήγαμε μαζί και για καφέ στα Starbucks» λέει ο Δημήτρης, που δεν μπορεί να μας αποκαλύψει για ποιο project επιμελήθηκε την Caitlyn. «Είναι κάτι που θα αποκαλυφθεί το Νοέμβριο και έχω υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό» μου εξηγεί. Μάλιστα, ενώ συνήθως η Caitlyn συνεργάζεται με δικό της σταθερό team, όπως είπε στον Δημήτρη, «είδα τη δουλειά σου, μου άρεσε πολύ και ήθελα να συνεργαστούμε».

Τι τον εντυπωσίασε περισσότερο στην Caitlyn, πέρα από το χαρακτήρα της; «Έχει εκπληκτική επιδερμίδα, παρόλο που είναι 65 ετών (σ.σ. γίνεται 66 στις 28/10). Επίσης έχει ένα σπίτι που θυμίζει λίγο Ελλάδα. Όλη η διακόσμηση είναι σε λευκούς τόνους και φέρνει λίγο σε Σαντορίνη».

Μια ακόμα σημαντική στιγμή για τον Δημήτρη ήταν η συμμετοχή του στο show του οίκου Givenchy στο fashion week της Νέας Υόρκης, για το οποίο κλείστηκαν οι 35 τοπ κομμωτές από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος. Στην πρώτη σειρά βρισκόταν η αφρόκρεμα των σταρ, από την Julia Roberts και την Amal Clooney μέχρι την Kim Kardashian. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Δημήτρης ήθελε καφέ και επειδή στο κυλικείο υπήρχε τεράστια ουρά, εντόπισε ένα σημείο nespresso όπου δεν υπήρχε άνθρωπος και σκέφτηκε να πάρει έναν espresso από εκεί. «Τότε ήρθαν έντρομοι οι securities και μου είπαν πως αυτό το corner είναι αποκλειστικά για το σχεδιαστή του Givenchy, τον Riccardo Tisci» περιγράφει γελώντας.



Πλέον ο Δημήτρης συναναστρέφεται σχεδόν καθημερινά με τους μεγαλύτερους σταρ του πλανήτη και τον εντυπωσιάζει το πόσο φιλικοί και χαλαροί είναι. Στα MTV VMA έπιασε κουβέντα με τη Selena Gomez για την καμπάνια μαλλιών που έκανε για την Pantene Pro-V, στα παρασκήνια του E! ο Justin Bieber τον είδε και τον χαιρέτησε εγκάρδια, καθώς τον θυμόταν από τον Ιούλιο που είχαν γνωριστεί μέσω της Maria Menounos στα Special Olympics. Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βλέπεις έναν αγαπημένο φίλο σαν τον Δημήτρη να τα πηγαίνει τόσο καλά σε μια τόσο δύσκολη αγορά.

Γνωρίζοντας πόσο δεμένος είναι με τους γονείς του, την αδελφή του, Κατερίνα, αλλά και τις δύο ανιψούλες του, αναρωτιέμαι αν του λείπουν. «Πολύ. Θέλω να καταφέρω να τους φέρω στο Λος Άντζελες σύντομα, δεν έχουν έρθει ποτέ στην Αμερική. Λέω στη μαμά μου “βγάλτε διαβατήρια, θέλω να σας φέρω στην Αμερική”. Και μου απαντά “Καλέ παιδάκι μου, πώς θα φτάσουμε στην Αμερική; Θα χαθούμε και θα φτάσουμε καμιά Αυστραλία”. Γέλασα. “Μωρέ μαμά, το αεροπλάνο δεν είναι λεωφορείο να κατέβετε σε λάθος στάση!». Ο γνωστός Δημήτρης, με το ξεχωριστό του χιούμορ. Πολλά άλλαξαν, αλλά όχι εκείνος.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης