Αποστολία Ζώη: «Περιμένω τον πρίγκιπα!»

Αποστολία Ζώη: «Περιμένω τον πρίγκιπα!»

Εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό της, «παιδί της επαρχίας», μιλάει για την περίοδο που αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα της και εξομολογείται πώς θα γίνει μητέρα μόλις βρει τον πρίγκιπα του δικού της παραμυθιού

Αποστολία Ζώη: «Περιμένω τον πρίγκιπα!»
Πατάει γερά στα πόδια της, αποφεύγει την κοσμική ζωή, απολαμβάνει τις δραστηριότητες στη φύση, όπως το ψάρεμα, και βρίσκει την ευτυχία ανακαλύπτοντας παρθένα τοπία και θάλασσες ως σύγχρονη εξερευνήτρια. «Δεν μου αρέσουν τα πολυσύχναστα μέρη και αν με δεις σε κάποιον κοσμικό προορισμό, θα σημαίνει πως έχω πάει να δω φιλικά μου πρόσωπα ή έχω κάποια υποχρέωση. Το καλοκαίρι θέλω να κάνω πράγματα για μένα, γιατί σε αυτή τη δουλειά μπορεί να χάσεις εύκολα τον προσωπικό σου χρόνο. Δεν νομίζω πως μπορώ να χαρώ σε κοσμικά μέρη, γιατί είμαι περισσότερο άνθρωπος της εξερεύνησης. Η μεγαλύτερή μου επιθυμία είναι κάποια στιγμή να πάρω ένα φουσκωτό, για να μπορώ να πηγαίνω σε παραλίες και να ανακαλύπτω ωραία νερά. Επίσης, έχω μεγάλη τρέλα με το ψάρεμα» αναφέρει η Αποστολία Ζώη στο People.

Αναρωτιέμαι αν από μικρή αγαπούσε την εξερεύνηση και τα απόκεντρα μέρη. «Αυτό που ζω σήμερα ήταν η παιδική μου ηλικία. Έχω μεγαλώσει στο Βόλο και το χωριό μας ήταν λίγο έξω από την Ελασσόνα, με αποτέλεσμα να έχω ζήσει μέσα στη φύση. Για μένα η εξερεύνηση υπήρχε πάντα στη ζωή μου. Την περίοδο που δούλευα 18άωρα δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ με τη θάλασσα και τη φύση. Θυμάμαι ότι δεν είχα ώρα ούτε για τον εαυτό μου. Μόλις βρήκα χρόνο, γύρισα εκεί που μου αρέσει. Επιστρέφω στις ρίζες μου! Κάποια στιγμή τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σου αρέσει και τι όχι. Δεν με ταρακούνησε κάτι» σχολιάζει.

Την περίοδο που έκανε τα πρώτα της βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μονοπωλούσαν τη ζωή της, μέχρι που ήρθε η στιγμή για ξεσκαρταρίσματα. «Θυμάμαι ότι τα πρώτα χρόνια δούλευα σε εντατικούς ρυθμούς. Φυσικά έθετα στόχους για τη δουλειά μου, είχα όνειρα και εξέλιξη. Κάποια στιγμή ένιωσα πως εκεί μέσα δεν χωρούσα – και ήθελα να χωρέσω. Ήθελα πολύ να δω τι επιθυμώ πραγματικά να κάνω. Κατάλαβα πως θέλω να έχω τη δουλειά μου, όμως με μέτρο, ώστε να μπορώ να ζω με φυσιολογικούς ρυθμούς και να μην αφιερώνομαι μόνο στα επαγγελματικά μου. Δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το αύριο, για αυτό το λόγο επιθυμώ να εκμεταλλεύομαι τα προσωπικά μου “θέλω”. Όταν θέλεις να κάνεις καριέρα, παρασύρεσαι στο ποτάμι των “πρέπει”. Δεν είμαι σε αυτή τη φάση πια. Εννοείται πως θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου, αλλά χωρίς να εξαντλούμαι» υποστηρίζει.

Στην καλύτερή της επαγγελματική φάση, πριν από έξι περίπου χρόνια, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα. Γιατί; «Επέλεξα να φύγω στην καλύτερή μου φάση, γιατί θεωρούσα πως δεν θα μπορούσα να το κάνω διαφορετικά, καθώς είμαι πολύ περήφανος άνθρωπος. Αν η καριέρα μου είχε πάρει την κάτω βόλτα και δεν με ήθελε ο κόσμος, δεν θα επέστρεφα στο χώρο. Αποφάσισα να φύγω τότε, γιατί είχα πολλή ανάγκη να ξεκουραστώ και να κοιτάξω αυτό που θέλει πραγματικά η ψυχή μου. Για μένα αυτό είναι υγεία. Ξέρω πως ήταν ρίσκο και ήμουν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να μη γυρίσω, αλλά χαίρομαι πολύ γιατί υπήρχε μια μεγάλη αγκαλιά από τον κόσμο για μένα. Ήταν συνειδητή η απόφασή μου να φύγω και ήθελε πολλή δύναμη. Αισθάνομαι πολύ περήφανη που βρήκα αυτή τη δύναμη. Σκέψου πως ούτε οι δικοί μου το πίστευαν. Μάλιστα είχα κάνει το κουμάντο μου, για να μπορέσω να αντεπεξέλθω οικονομικά» λέει για την περίοδο που αποφάσισε να αποσυρθεί από τις πίστες.

Εκείνη την εποχή είχε γραφτεί πως η τραγουδίστρια άφησε την καριέρα της και ακολούθησε τον τότε σύντροφό της –Γιώργο Σεϊταρίδη– στην επαρχία, χωρίς φυσικά η ίδια να πάρει ποτέ θέση. Τι απαντάει τώρα; «Δεν είχε να κάνει η προσωπική μου ζωή. Πραγματικά είχε γίνει παρανόηση, γιατί γράφτηκαν τόσα πολλά και δεν μπήκα στη διαδικασία να απαντήσω. Μάλιστα τα περισσότερα δημοσιεύματα δεν τα είχα διαβάσει καν και είχα κλείσει ακόμα και το τηλέφωνό μου. Από εκεί και πέρα, συνέπεσε με τις εξελίξεις στην προσωπική μου ζωή και γράφτηκαν πράγματα που δεν ίσχυαν. Να σου πω την αλήθεια, είχα αποφασίσει ένα χρόνο πριν πως θα έκανα αυτό το διάλειμμα, αλλά χρειαζόταν μια προετοιμασία, καθώς δεσμευόμουν με το συμβόλαιο της δισκογραφικής μου εταιρείας και είχα προγραμματισμένες εμφανίσεις. Δεν μπορούσα να σηκωθώ και να φύγω. Αν πάντως γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι την ίδια απόφαση θα είχα πάρει» δηλώνει με σιγουριά.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Γυρίζοντας στο παρελθόν, τη ρωτάω τι ανακάλυψε την περίοδο που έμεινε εκτός δουλειάς. «Ως Αιγόκερως –ζώδιο της γης– θέλω να πατάω γερά στα πόδια μου και είμαι πολύ της λογικής. Κάνω συνέχεια την αυτοκριτική μου. Εκείνη την περίοδο έβαλα πολλά πράγματα σε τάξη, δοκίμασα πολλά είδη τραγουδιού, απενοχοποιήθηκα σε πράγματα που αφορούσαν το τραγούδι και εξελίχτηκα πολύ. Έπειτα έβαλα σε τάξη τις αξίες που είχα και τις ενίσχυσα. Θέλω πολύ να προσφέρω χαρά και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».

Περισσότερα στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης