Μαντώ Γαστεράτου: Το αγοροκόριτσο που έγινε Μις Ελλάς - και κατέληξε παρουσιάστρια

Μαντώ Γαστεράτου: Το αγοροκόριτσο που έγινε Μις Ελλάς - και κατέληξε παρουσιάστρια

Η Μαντώ Γαστεράτου ήταν ο άσος της Αναγέννησης Πετραλώνων. Ενα αγοροκόριτσο που δεν ονειρευόταν στέμματα μέχρι που φόρεσε την κορδέλα της Μις Ελλάς το 2010. Τη βλέπεις στην τηλεόραση τα τελευταία επτά χρόνια - πολύ πριν γίνει παρουσιάστρια του MAD. Είναι το πρόσωπο που αγαπούν οι διαφημιστές: Αμαζόνα στη διαφήμιση με τον Ομορφάντρα, Λάρα Κροφτ στη διαφήμιση των Public, η Σία από Αμνησία στο διαφημιστικό με τον Λιανό του 11880. Κυρίως είναι το «τζαρτζαμίνι» του Χρηστάρα, του Κερκυραίου μπαμπά της

Μαντώ Γαστεράτου: Το αγοροκόριτσο  που έγινε Μις Ελλάς  - και κατέληξε παρουσιάστρια
«Επικές ήταν οι εποχές που έπαιζα μπάσκετ, κατέβαζα γρήγορα την μπάλα και έπαιζα στη θέση του πλέι μέικερ. Μετά το γυμνάσιο τα παράτησα λόγω μαθημάτων. Στα Πετράλωνα μεγάλωσα - ακόμη εκεί μένω. Δύσκολα αφήνεις μια γειτονιά “γειτονίστικη”. Γραφικά και όμορφα είναι τα Πετράλωνα. Στέκι στη γειτονιά παραμένει η “Βραζιλιάνα”. Αλλά τελευταία δεν πολυβγαίνω. Τρέχω». Τα πρώτα λόγια που ανταλλάσσουμε με τη Μαντώ Γαστεράτου μοιάζουν σαν κουβέντα αντρική, μπασκετική. Και πώς το αγοροκόριτσο της γειτονιάς έμαθε να ισορροπεί σε ψηλοτάκουνα και να κερδίζει τίτλους σε καλλιστεία;
«Περίπου τυχαία. Μια φίλη μου είχε κλείσει ραντεβού σε πρακτορείο στο Κολωνάκι και πήγα για παρέα. Περίμενα στο σαλονάκι και ξαφνικά βγήκε η booker και μου λέει “α, καινούρια είσαι εσύ;”. Με ρώτησε πόσο χρονών είμαι, της απάντησα 18,5 και τρεις μέρες μετά είχα κλείσει την πρώτη μου δουλειά. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον χώρο. Δεν έβλεπα ποτέ τα καλλιστεία και έλεγα “μακάρι μια μέρα να γίνω πριγκίπισσα με στέμμα!”. Δεν είμαι το κλασικό πρότυπο μοντέλου, είμαι πιο commercial, δηλαδή εμπορική, δεν είμαι μοντέλο για τις αγορές σε Μιλάνο και Παρίσι.  Είμαι μεσογειακή γυναίκα και όχι το skinny μοντέλο. Αλλωστε δεν θεωρώ υγιές πρότυπο ομορφιάς ένα αποστεωμένο κορίτσι».

Της είπαν ποτέ να χάσει κιλά για να κλείσει περισσότερες δουλειές;
«Προσωπικά, καμία booker δεν μου είπε ποτέ να αδυνατίσω. Αλλά έχω δει με τα μάτια μου κορίτσι -συγκάτοικό μου όταν δούλευα στο Μιλάνο, με την οποία είχαμε το ίδιο σκαρί- να φτάνει στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Τρως καθημερινά απόρριψη. Φεύγαμε στις 8.30 το πρωί από το σπίτι με την κοπέλα, μέχρι τις 8 το βράδυ τρέχαμε σε castings σε όλο το Μιλάνο -χιλιόμετρα περπατούσαμε- κι αυτή ήταν όλη μέρα με ένα μήλο και ένα καλαμπόκι. Αρρωστο το λες. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε, αν έχεις ψωμάκια και κυτταρίτιδα δεν θα σε κλείσει καμία εταιρεία να διαφημίσεις αδυνατιστικές κρέμες στα περιοδικά.

Το επάγγελμα του μοντέλου έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση». 
Κλείσιμο
Ενιωσε ποτέ ότι ο χώρος του μόντελινγκ δεν της ταιριάζει; «Δόξα τω Θεώ, είμαι αρκετά δυναμική από τη φύση μου και αισιόδοξη - και με την καλή και με την κακή έννοια. Η τηλεόραση μου φαίνεται πιο δύσκολη. Απευθύνεσαι στον κόσμο άμεσα. Για να γίνεις κομμάτι της καθημερινότητάς του πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Δεν έρχεται καμία νεράιδα να σε χτυπήσει με το μαγικό ραβδάκι και να σου δώσει τη δική σου τηλεοπτική εκπομπή. Ο παρουσιαστής πάντα έχει να μάθει κάτι καινούριο. Οταν ξεκίνησα, ήταν ένα μακρινό όνειρο η τηλεόραση. Είμαι ευλογημένη σήμερα που έχω την πολυτέλεια να σταματήσω το μόντελινγκ στο peak της καριέρας μου. Είμαι 25 χρονών και μπορώ να δουλεύω επιλεκτικά. Να κρατήσω κάποιες συνεργασίες με άτομα που με εμπιστεύονται χρόνια. Στην τηλεόραση πλέον ο μισθός είναι μικρός. Δεν μπορείς να κάνεις μόνο μία δουλειά».

Πώς γίνεται κανείς επιτυχημένος παρουσιαστής;
«Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Γενικά νομίζω ισχύει αυτός ο κανόνας με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεσαι. Εγώ δεν θέλω να είμαι μέτρια. Κυρίως για να είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Δεν θέλω να γυρίσει κανείς να πει ότι δεν αξίζω να είμαι σε κάποια δουλειά, ότι δεν είμαι καλή στη δουλειά μου. Είμαι επαγγελματίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχω αφήσει την όποια αναγνωρισιμότητα να μου φουσκώσει τα μυαλά. Τώρα, αν σχολιάζονται οι σχέσεις μου και τα ρούχα μου, πιστεύω ότι ισχύει η παροιμία “αν είσαι στον χορό θα χορέψεις”. Επιλογή μου είναι να εκτίθεμαι. Αν δεν ασχοληθεί και κανείς μαζί σου, ίσως να σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος. Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ εσκεμμένα μια σχέση. Δεν χρησιμοποίησα την προσωπική μου ζωή για να αποκτήσω περισσότερη δημοσιότητα».



«Δεν περίμενα ποτέ να βγω στα καλλιστεία και την επόμενη μέρα να έχω δική μου εκπομπή. Σκαλί-σκαλί και με υπομονή ανεβαίνω. Θέλω να βελτιώνομαι και να έχω διάρκεια. Δεν αρκεί ποτέ μόνο το ταλέντο»

«Δεν θέλω να γυρίσει κανείς να πει ότι δεν αξίζω να είμαι σε κάποια δουλειά, ότι δεν είμαι καλή στη δουλειά μου. Είμαι επαγγελματίας. Σε καμία περίπτωση δεν έχω αφήσει την όποια αναγνωρισιμότητα να μου φουσκώσει τα μυαλά»


Η Μαντώ αποφεύγει τις λάθος κινήσεις στην καριέρα της. «Δεν περίμενα ποτέ να βγω στα καλλιστεία και την επόμενη μέρα να έχω δική μου εκπομπή. Σκαλί-σκαλί και με υπομονή ανεβαίνω. Θέλω να βελτιώνομαι και να έχω διάρκεια. Δεν αρκεί ποτέ μόνο το ταλέντο. Και σεμινάρια δημοσιογραφίας έχω κάνει. Σκέφτομαι τώρα να κάνω σεμινάρια υποκριτικής - θέλω να κάνω ορθοφωνία. Και το απόγευμα που επιστρέφω από τη δουλειά τρέχω στο γυμναστήριο, κάνω cross fit και pole dancing. Κι αυτό κομμάτι της δουλειάς είναι - και κίνητρο».

Διακοπές -όταν κι αν πάρει άδεια- θα κάνει στην Ισπανία, στην πατρίδα του συμπαρουσιαστή της Φραν Χαβιέρ Οσέτε (στη ζωντανή καθημερινή εκπομπή του MAD TV «Loca Report»), και ουχί στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του μπαμπά της. «Κάνω κάτι που αγαπώ, δεν το αντιμετωπίζω “ωχ, πάλι δουλειά”. Ξυπνάω και χαίρομαι που θα πάω στο κανάλι. Φυσικά το αντιμετωπίζω με σοβαρότητα αλλά γουστάρω πολύ», απαντά όταν τη ρωτώ πώς αντέχει να δουλεύει τόσες ώρες ασταμάτητα, ενώ στην ερώτησή μου «ποιος είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου;» ξεσπά σε γέλια. «Ο Χρηστάρας, ο μουρλοκερκυραίος» συνταξιούχος μπαμπάς της, που την παρακολουθεί συνέχεια και της στέλνει μηνύματα όπως «τι μαλλί-σφουγγαρίστρα έκανες σήμερα!», όταν βγαίνει με μπούκλες στην εκπομπή. Η Μαντώ Γαστεράτου ανήκει σε εκείνη τη νέας κοπής γενιά των παρουσιαστών οι οποίοι δεν θεωρούν ότι ανακάλυψαν το φάρμακο που θεραπεύει τον καρκίνο επειδή έτυχε να βγουν στην τηλεόραση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης