Κώστας Δαμαβολίτης: Ο αντίπαλος του Ζαμπίδη στο kick boxing έγινε βουλευτής

Κώστας Δαμαβολίτης: Ο αντίπαλος του Ζαμπίδη  στο kick boxing  έγινε βουλευτής

Πήρε στη Βουλή την έδρα του Νότη Μαριά (Ανεξάρτητοι Ελληνες) που παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την εκλογή του στην Ευρωβουλή

Από τα ρινγκ στα έδρανα της Βουλής. Από τις μάχες με τον επί 14 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του kick boxing Μιχάλη Ζαμπίδη, ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης αναλαμβάνει βουλευτικά καθήκοντα στις 9 Μαΐου, στη θέση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του κόμματος Νότη Μαριά. 
Δύο μέρες μετά θα βγάλει το κοστούμι και τη γραβάτα του για να ξαναβάλει τα γάντια και την ειδική μασέλα του, κατεβάζοντας τους αθλητές του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυξ-λαξ. Πρόκειται για την αρχαιοελληνική εκδοχή του kick boxing με στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και την ανάδειξη της διαδρομής του μέσα στον χρόνο, χρησιμοποιώντας ορολογία αρχαιοελληνική, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου. Εχοντας διανύσει μακρά αθλητική και προπονητική διαδρομή στα μαχητικά αθλήματα, με σημαντικές επιτυχίες στην πυγμαχία, το kick boxing και το παγκράτιο, ο Ηρακλειώτης δάσκαλος δείχνει σαν έτοιμος από καιρό να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην κοινοβουλευτική παλαίστρα. Βέβαια, επειδή ο αθλητισμός για τον ίδιο είναι η υπέρτατη έκφραση πολιτισμού, απευθύνει μέσω του «ΘΕΜΑτος» πρόσκληση στους συναδέλφους του να προπονηθούν μαζί του στο γυμναστήριο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενδεχομένως να βρούμε περισσότερα κοινά στοιχεία απ’ όσα στην πολιτική». 

Η πολιτική ήταν ένας χώρος άγνωστος για τον κ. Κώστα Δαμαβολίτη, τουλάχιστον μέχρι να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές του 2012, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη 4.000 συμπατριωτών του. Μέχρι τότε στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου τον γνώριζαν λόγω της προπονητικής του ιδιότητας αλλά και ως γενικό γραμματέα του κλάδου άθλησης του πυξ λαξ στην Ελλάδα. Η ενεργή ενασχόλησή του με τα κοινά προέκυψε ως εσωτερική ανάγκη αφού, όπως σημειώνει, «στον χώρο της πολιτικής βρέθηκα καθαρά για πατριωτικούς λόγους. Πολιτικές φιλοδοξίες δεν είχα ποτέ. Από τη στιγμή που η χώρα μας υπέγραψε τις συμβάσεις εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας, αυτόματα ενεργοποιήθηκε μέσα μου ένας αμυντικός μηχανισμός», σε αντίθεση με την επιθετική τακτική που τον διέκρινε στους 40 επίσημους αγώνες πυγμαχίας, kick boxing και free fight, που έδωσε στο παρελθόν εντός και εκτός Ελλάδας. 

Για τον κ. Δαμαβολίτη ο αθλητισμός και η πολιτική δεν είναι κατ’ ανάγκη δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, μια και ο ακατάπαυστος αγώνας αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τους. Σημασία δεν έχει μόνο η νίκη, αλλά πάνω απ’ όλα ως απόλυτος οδηγός τους πρέπει να είναι το «ευ αγωνίζεσθαι». Αυτό ακριβώς θυμάται σε έναν αγώνα του το 1997: «Είχα παίξει αντίπαλος με τον πολύ μεγάλο αθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη, 5 γύρους, και είχα χάσει στα σημεία ύστερα από μια πραγματικά πάρα πολύ καλή αναμέτρηση».  Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ανταλλάξει πολιτικές μπουνιές για την προώθηση της πατριωτικής ατζέντας του, αποδοκιμάζοντας παράλληλα με ένταση τα τελευταία φαινόμενα προπηλακισμών και χειροδικίας στη Βουλή των Ελλήνων. «Τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές εκδηλώνονται από τη στιγμή που τελειώνει η λεκτική επιχειρηματολογία και εκτονώνεται σε επιθετικότητα. Ομως, αν κάποιοι θεωρούν ότι έχουν τέτοιες διαφορές υπάρχει και το ρινγκ να τις βρουν μακριά από τους χώρους του Κοινοβουλίου».  
Το πρόγραμμα και η ιδεολογική πλατφόρμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπήρξαν οι βασικοί λόγοι συστράτευσής του στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου. «Για τα οικονομικά μπορούμε να συζητήσουμε, όμως όταν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας τότε δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε τίποτα», λέει. Στο πλαίσιο αυτό, η κοινοβουλευτική παρουσία του κ. Δαμαβολίτη αναμένεται να επικεντρωθεί στην προάσπιση του τρίπτυχου των συστατικών στοιχείων της εθνικής ταυτότητας και υπόστασης του Ελληνα που, κατά τον ίδιο, είναι η Ορθοδοξία, η γλώσσα και ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Οσον αφορά στους τρόπους εξόδου από την οικονομική κρίση, προκρίνει την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και την εξόρυξη του ελληνικού ζεόλιθου στη Θράκη, δράσεις που προωθεί από κοινού με τον ερευνητή κ. Νίκο Λυγερό.
Η επικείμενη συμμετοχή του ως μέλους της εθνικής μας αντιπροσωπίας δεν θα σημάνει και το τέλος της αθλητικής του δραστηριότητας. Απλά θα αλλάξει ο χώρος δράσης του, καθώς από τον επόμενο μήνα, όπως λέει, «θα βάζω γάντια με τον μεγάλο δάσκαλο των μαχητικών αθλημάτων Γιώργο Μάλλιο στην Αθήνα». Αρχικά ως προπονητής θα συμμετάσχει με τον σύλλογό του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυξ λαξ που θα διοργανωθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωγράφου.

 «Στις 9 του μηνός ορκίζομαι στη Βουλή των Ελλήνων και στις 11 Μαΐου κατεβάζω τους αθλητές μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα». Ο εν αναμονή βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεωρεί ότι η χρησιμοποίηση του μαιάνδρου αλλά και ολόκληρου του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ως συμβόλου της Χρυσής Αυγής είναι μια πράξη καπηλείας. «Ο μαίανδρος είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο. Αν φορώ ένα μπλουζάκι με τον μαίανδρο και αρχίζω και κάνω εγκλήματα θα πει ότι οι αρχαίοι Ελληνες ήταν αιμοσταγείς; Κάποια σύμβολα μέσα στην πορεία του χρόνου άλλαξαν ύφος από τον τρόπο που τα χρησιμοποίησαν κάποιοι», σημειώνει. Οσον αφορά δε στην εντυπωσιακή σωματική διάπλαση αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Ηρακλειώτης δάσκαλος παρατηρεί: «Τι να την κάνεις τη σωματική διάπλαση όταν δεν υπάρχει φωτισμένος νους σε ένα κίνημα που έχει τον Χίτλερ και τον Γκέμπελς στα περιοδικά του».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

λουκυ λουκ

Μπουαχαχα, σνομπαρει τη νοημοσυνη των χρυσαυγιτων ενω ο ιδιος πηγε στους ψεκασμενους.

Ηράκλειο

Ένα μεγάλο μπράβο για έναν άξιο πρεσβευτή της κρητικής λεβεντιάς.Αυτή είναι η Κρήτη για την οποία παινιόμαστε.Μαζί με την φιλοξενία θέλομε να μένομε αμέτοχοι στην δειλία των όπλων και που μας κάνει βορρά αυτών που (δίκαια) μας κατηγορούν ότι είμαστε πρωτόγνοι.Δεν ανταποδίδομε τίποτα.Μόνο τα καλύτερα στοιχεία αυτών που λαμβάνομε. Κωστή γνωρίζοντας σε προσωπικά μου αλλάζεις την κοσμοθεωρία των πολιτικών.

γιαννης

όλοι οι κρητικοί έξω από τη κρητή είναι σα το ψάρι έξω από το νερό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gotti_arthro

Η συναρπαστική ζωή του διαβόητου «Σακαφλιά» που διοικούσε την ελληνική μαφία στη Νέα Υόρκη και ήταν στενός φίλος με τον αρχηγό των αρχηγών. Σήμερα, στα 83 του, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για έναν φόνο που αρνείται ότι διέπραξε - Δεν δέχθηκε ποτέ να γίνει «καρφί» της Αστυνομίας και του FBI

battle-kosovo_1389

Γιατί το Κοσσυφοπέδιο θεωρείται ιερή περιοχή για τους Σέρβους- Οι μάχες του Κοσσυφοπεδίου- Το Κόσοβο στο πλαίσιο της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας- Πώς έφτασαν οι Αλβανοί να αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου;

28
sitaras_for_8_dec_2018_photo_3

¨Ένας από τους πρώτους Μεγαλοπαντοπώλες που χρησιμοποίησαν γυναίκες σαν ταμίες ήταν και ο Παντελής Θανόπουλος, της γνωστής και σήμερα μεγάλης αλυσίδας της περιοχής της Κηφισιάς, στις αρχές του 20ου αιώνα. Και επειδή βέβαια εθεωρείτο πρότυπο επιτυχημένου επιχειρηματία δεν άργησαν σταδιακά και άλλοι συνάδελφοί του να τον ακολουθήσουν.

1