L’Wren Scott: Η αυτοκτονία που συγκλόνισε

L’Wren Scott: Η αυτοκτονία που συγκλόνισε

Η συναρπαστική ιστορία της fashion icon και σχεδιάστριας μόδας, συντρόφου του Mick Jagger, που την περασμένη Δευτέρα, εντελώς ξαφνικά, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της.

L’Wren Scott: Η αυτοκτονία που συγκλόνισε
Η ζωή της έμοιαζε με παραμύθι. Το υιοθετημένο παιδί μιας οικογένειας μορμόνων, από μια μικρή πόλη της Γιούτα, που μέσα σε μια μέρα μεταμορφώθηκε σε ιέρεια της πασαρέλας στο Παρίσι και τα καλύτερα fashion shows. Χωρίς να επαναπαυτεί στο ματαιόδοξο lifestyle του σούπερ μοντέλου, ανακάλυψε πως το αληθινό πάθος της ήταν πίσω από τα φώτα. Καλλιέργησε την εμπειρία και τις γνώσεις που απόκτησε στην πόλη της μόδας για να εφεύρει τον εαυτό της και να γίνει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες στιλίστριες του Χόλιγουντ. Κι όταν και αυτό δεν της ήταν αρκετό, δημιούργησε τη δική της σειρά ρούχων και αξεσουάρ, για να εισπράξει τα κολακευτικότερα σχόλια ακόμα κι από την ίδια την Αυτής Μεγαλειότητα διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour. Με σπίτια σε όλο τον κόσμο, ιδιωτικά αεροπλάνα για τις μετακινήσεις της, τα σημαντικότερα τηλέφωνα της βιομηχανίας του θεάματος στην ατζέντα της και τον απόλυτο ροκ σταρ, Mick Jagger, σύντροφο στο πλευρό της, η L’Wren Scott έμοιαζε να τα έχει όλα. Μέχρι που τη Δευτέρα 17 Μαρτίου έβαλε τέλος σε αυτό που έμοιαζε η τέλεια ζωή. Ήταν μόλις 49 ετών.

Κλείσιμο


Το ίδιο πρωί είχε στείλει μήνυμα στη βοηθό της να τη συναντήσει στο 6 εκατομμυρίων διαμέρισμά της, στο Τσέλσι του Μανχάταν. Εκεί τη βρήκε απαγχονισμένη – προφανώς αυτοκτονία, όπως επιβεβαίωσε και το ιατροδικαστικό πόρισμα. Στην άλλη άκρη της υδρογείου, στο Περθ της Αυστραλίας, ο Mick Jagger και οι Rolling Stones ματαιώνουν την εμφάνισή τους. Το ίδιο και η κόρη του, Georgia May Jagger, πετυχημένο μοντέλο, που επίσης βρισκόταν στην Αυστραλία για μια επίδειξη μόδας της Camilla Frank. Η είδηση του θανάτου της L’Wren Scott κατέκλυσε τα media και τα social media. Γιατί η L’Wren Scott ήταν κάτι πολύ περισσότερο από σύντροφος του Mick Jagger.

Μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της Γιούτα ως ένα από τα τρία υιοθετημένα παιδιά των μορμόνων Ivan και Lula Bambrough. Την ονόμασαν Laura, τη φώναζαν Luann. Το εντυπωσιακό ανάστημά της –σε ηλικία 12 ετών ήταν ήδη 1,82 (έφτασε το 1,93 μ.)– ήταν η αιτία που η κατά τα άλλα αυστηρή μητέρα της επέτρεπε στην έφηβη Luann να φοράει ψηλοτάκουνα. Ήθελε να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή της και να μη φοβάται να κοιτάει τους υπόλοιπους από ψηλά. Μεταποιούσε μόνη της τα ρούχα των φίλων της και τα δικά της και συνήθιζε να αλλάζει εμφανίσεις πέντε φορές την ημέρα. «Είχε μια θεατρική αντίληψη για τη ζωή» έχει πει σε συνέντευξή της η μητέρα της.



Ήταν 17 ετών και έκανε σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Σολτ Λέικ Σίτι, όταν ο φωτογράφος Bruce Weber, που έψαχνε ένα κορίτσι για την τελευταία καμπάνια του Calvin Klein, την ξεχώρισε. Αυτή η συνάντηση άλλαξε τη ζωή της. Η Laura έγινε L’Wren, εγκατέλειψε τα πράσινα λιβάδια της Γιούτα για να οργώσει τις πασαρέλες της Chanel και του Thierry Mugler στο Παρίσι και να πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα πιο εμβληματικά πορτφόλιο των 90s του David Baley.

Στα μέσα του ’90, επέστρεψε στις ΗΠΑ και το Λος Άντζελες αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις της Prada. Εκεί, στη Μέκκα του θεάματος, ανακάλυψε το αληθινό της πάθος: να ντύνει τις άλλες γυναίκες. Έγινε μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες και περιζήτητες στιλίστριες του Χόλιγουντ. Το πελατολόγιό της περιλάμβανε ονόματα όπως αυτά των Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz, Julia Roberts, Amy Adams, Madonna και της πρώτης κυρίας, Michelle Obama. Την πραγματική ώθηση στην καριέρα της έδωσαν οι δουλειές που έκανε ως στιλίστρια με τον ακριβοθώρητο φωτογράφο Herb Ritts και η επιμέλεια των εμφανίσεων της Nicole Kidman. Η Scott εμπνεύστηκε για την Αυστραλή σταρ το περίφημο χτένισμα αλά Βερόνικα Λέιν, το διαμαντένιο 1.400 καρατίων περιδέραιο που φορούσε στα Όσκαρ το 2008 και τη θρυλική πια φλοράλ τουαλέτα στις Κάνες το 2012. Η δημιουργικότητά της δεν μπορούσε, όμως, να εξαντληθεί στις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί. Η L’Wren Scott υπόγραψε τα κοστούμια στις ταινίες Diabolic με τη Sharon Stone, Ocean’s Thirteen και Eyes Wide Shut, όπου πια απόκτησε γνήσια καλλιτεχνική αξία.



Στο μεσοδιάστημα, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, έχει γνωρίσει, το 2002, τον Mick Jagger. Εκείνος ήταν 57 ετών κι εκείνη 36. Γκλάμορους, με μακριά κατάμαυρα μαλλιά, το μόνο που χρειαζόταν να κάνει για να κλέψει τα βλέμματα όλων ήταν απλά να υπάρχει. Και ο Mick δεν την άφησε στιγμή από τα μάτια του. Με τη δική του υποστήριξη πέντε χρόνια αργότερα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της label, που απέσπασε κολακευτικά σχόλια από παντού. H φοβερή και τρομερή Suzy Menkes γράφει στους New York Times για τις δημιουργίες της πως «θυμίζουν έργα του Gustav Klimt». Η πληθωρική Christina Hendricks θα πει «όταν φορώ τα ρούχα της, νιώθω επιθυμητή». Ο Mick βρίσκεται στην πρώτη σειρά σε κάθε show και εκείνη σχεδιάζει τα ρούχα για τη «50 and Counting» περιοδεία των Rolling Stones και την εμφάνισή τους στο Glastonbury Festival. Υποστηρίζει ο ένας τη δουλειά του άλλου και κυριαρχούν με τις εμπνευσμένες τους εμφανίσεις στα περιοδικά. Αν υπάρχει ένα σύννεφο στη σχέση τους, αυτό αφορά την επιθυμία της L’Wren να κάνει παιδί. Όπως αποκαλύπτει η συνεργάτιδά της μέχρι το 2009 Lupe Montutar στην εφημερίδα New York Daily News, η L’Wren επιθυμούσε να κάνει ένα παιδί, όμως ο Jagger, με επτά παιδιά από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, της είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ήθελε να ξαναγίνει πατέρας. «Θυσίασε πολλά για να είναι μαζί του. Θυσίασε το όνειρό της να δημιουργήσει οικογένεια» ανάφερε ώρες μετά το θάνατο της L’Wren Scott η Lupe Montutar.



Η L’Wren, πάντως, διατηρούσε άψογες σχέσεις με τα παιδιά του Jagger. Πολλές φορές ο φακός την είχε συλλάβει σε βόλτες στο δρόμο να συζητάει και να ψωνίζει με την Georgia May και τη Lizy (κόρες του Jagger από το γάμο του με την Jery Hall). Τον Ιούνιο του 2013, σε ένα από τα περιβόητα καλοκαιρινά πάρτι της L’Wren, καλεσμένη ήταν η πρώην του Mick, Bianca Jagger, και η κόρη τους Jade. Όπως φαντάζεστε, οι φωτογραφίες από αυτό το ασυνήθιστο reunion έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλα τα βρετανικά tabloids. Η L’Wren φαίνεται πως είχε τη μαγική ικανότητα να έχει μόνο φίλους. Ακόμα και με την Jery Hall, με την οποία ο Jagger έχει κάκιστες σχέσεις, μετά την αυτοβιογραφία του πρώην σούπερ μοντέλου που τον εκθέτει για τις απιστίες και τον εθισμό του στο σεξ, η L’Wren είχε άψογες σχέσεις. Η Hall ήταν από τις πρώτες, άλλωστε, που εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση μετά το θάνατό της.



Τα πρώτα σενάρια για την αυτοκτονία της κάνουν λόγο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία της, LS Fashion Ltd., ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το show της στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου είχε ματαιωθεί αιφνιδιαστικά το Φεβρουάριο, καθώς λέγεται πως τα οικονομικά της δεν της επέτρεπαν να ολοκληρώσει τη συλλογή. Όμως, το αντίστοιχο show στο Παρίσι θα γινόταν κανονικά και μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο ως art director στην Banana Republic και λάνσαρε το δικό της κραγιόν για τη Lancôme, στην απόχρωση του κόκκινου Bordeaux, που ήταν το σήμα-κατατεθέν της. Ένα δημοσίευμα της Mirror κάνει λόγο για έντονα συμπτώματα κατάθλιψης που αντιμετώπιζε εξαιτίας της εμμηνόπαυσης, στην οποία είχε εισέλθει. Η New York Post αναφέρει πως λίγες εβδομάδες πριν ο Mick Jagger είχε δώσει τέλος στη σχέση τους, δημοσίευμα που διαψεύστηκε από την εκπρόσωπό του, Victoria Scarfone. Από την άλλη, αν ήταν ακόμη με τον Jagger, θα είχε την ίδια αγωνία για τα οικονομικά της προβλήματα, δεδομένης της τεράστιας περιουσίας του;

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης