ΗΠΑ: Τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα του κόσμου πέθαναν στα 62 τους - Η Lori και ο τρανσέξουαλ αδελφός της George

ΗΠΑ: Τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα του κόσμου πέθαναν στα 62 τους - Η Lori και ο τρανσέξουαλ αδελφός της George

Τα κρανία ήταν ενωμένα μεταξύ τους - Οι γιατροί έλεγαν πως δεν θα ζήσουν πάνω από τα 30 - Πώς ήταν η «κοινή» τους ζωή

Siamaia
Τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα στον κόσμο, η Lori και ο George Schappell, έφυγαν από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Η Lori και ο τρανσέξουαλ δίδυμός της George απεβίωσαν την Κυριακή σε νοσοκομείο της Πενσυλβάνια χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια θανάτου τους.

Τα αδέλφια, τα οποία είχαν μερικώς συγχωνευμένα κρανία και μοιράζονταν το 30% του εγκεφάλου τους, αψήφησαν τους γιατρούς που έλεγαν ότι δεν θα ζούσαν πέρα από την ηλικία των 30 ετών.
Τα δίδυμα είχαν ήδη γίνει πρωτοσέλιδα όταν ο George, πρώην Dori, είχε δηλώσει ότι είναι τρανσέξουαλ. Η Lori ήταν υγιής, αλλά ο George, που είχε δισχιδή ράχη, ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο έσπρωχνε η δίδυμη αδελφή του.

Η κοινή τους ζωή και η καθημερινότητα
Εκείνος είχε διαγράψει μια επιτυχημένη καριέρα ως τραγουδιστής κάντρι, αλλά η Lori είχε άλλα ενδιαφέροντα, καθώς ήταν επαγγελματίας παίκτρια μπόουλινγκ που κέρδιζε τρόπαια.

Εργάστηκε επίσης σε πλυντήριο νοσοκομείου για αρκετά χρόνια κατά τη δεκαετία του '90, οργανώνοντας το πρόγραμμά της γύρω από τις συναυλίες του Τζορτζ, οι οποίες τους έκαναν τον γύρο του κόσμου σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία, σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Τα σιαμαία έγιναν οι πρώτοι δίδυμοι του ίδιου φύλου που ταυτοποιήθηκαν ως διαφορετικού φύλου, όταν ο George, του οποίου το αρχικό όνομα ήταν Dori, έκανε το 2007 το coming out του ως τρανσέξουαλ άνδρας. Τότε ήταν που άλλαξε το όνομά του από Reba σε George.

Τα δίδυμα ζούσαν ανεξάρτητα σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Πενσυλβάνια, όπου ασκούσαν εναλλάξ τα ξεχωριστά τους χόμπι. Έκαναν ξεχωριστά μπάνιο χρησιμοποιώντας την κουρτίνα του ντους ως εμπόδιο, καθώς ο ένας στεκόταν έξω από το μπάνιο. Το ζευγάρι εμφανίστηκε σε πολυάριθμες εκπομπές, όπως το Jerry Springer, το Maury Povich Show και το Howard Stern Radio Show.
Κλείσιμο
Στο παρελθόν, όταν ρωτήθηκαν αν ο θάνατος του ενός θα σήμαινε αναγκαστικά και τον θάνατο του άλλου, η Lori είχε πει τότε: «Όχι, δεν θα σήμαινε. Αυτή είναι μια άλλη παρανόηση».

Ο George, τότε Reba, είχε πει στο ντοκιμαντέρ του 1997: «Αν εντοπιστεί αρκετά νωρίς, θα μπορούσαμε και οι δύο να μεταφερθούμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να χωριστούμε γρήγορα για να σωθεί ο άλλος».

Επεξηγώντας περαιτέρω για το αν είχαν ποτέ επιθυμήσει να χωριστούν, είπε όχι: «Θα χωρίζαμε; Απολύτως όχι. Η θεωρία μου είναι: γιατί να φτιάξουμε αυτό που δεν έχει χαλάσει;».

«Επειδή δεν μπορούμε να σηκωθούμε και να απομακρυνθούμε ο ένας από τον άλλον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε απομόνωση από άλλους ανθρώπους ή από τον εαυτό μας», είχε πει η Lori. «Οι άνθρωποι που είναι σιαμαίοι μπορούν να έχουν μια πολύ ιδιωτική ζωή».

Μοιράστηκε επίσης τα όνειρά της να αποκτήσει μια μέρα τη δική της οικογένεια, εξηγώντας: «Κάποια στιγμή θα ήθελα να έχω και εγώ μια οικογένεια - έναν σύζυγο και τα δικά μου παιδιά».

Ο δημοσιογράφος Antony Thomas είχε ρωτήσει τον George αν θα μοιραζόταν την οικειότητα με οποιονδήποτε μελλοντικό σύζυγο: «Θα ήταν ο κουνιάδος μου, αυτό είναι όλο. Μπορούν να κάνουν ό,τι κάνουν και εγώ θα συμπεριφερόμουν σαν να μην είμαι καν εκεί». Τα δίδυμα αψήφησαν όλες τις προβλέψεις των ιατρών που έλεγαν ότι δεν θα ζούσαν μετά τα 30 τους χρόνια. Η Lori και ο George είχαν έξι αδέλφια και αρκετά ανίψια.

Ιστορίες άλλων σιαιμαίων
Ήταν το 2015 οι γηραιότερες γυναίκες σιαμαίες δίδυμες που υπήρξαν ποτέ, ξεπερνώντας τις Masha και Dasha Krivoshlyapova που πέθαναν σε ηλικία 53 ετών.
RUSSIA MASHA AND DASHA TWO HEARTS IN ONE
Άλλες διάσημες σιαμαίες είναι οι 23 ετών Carmen και Lupita Andrade που ζουν στο Κονέκτικατ, και περιέγραψαν λεπτομερώς τι συμβαίνει αν πεθάνει η μία από τις δύο.

Οι αδελφές, που μετακόμισαν στις ΗΠΑ από το Μεξικό όταν ήταν δύο ετών, μοιράζονται όλα τα όργανα από το κεφάλι και κάτω.
Όταν γεννήθηκαν, οι γιατροί είπαν στους γονείς τους ότι πιθανότατα θα ζούσαν μόνο λίγες ημέρες - αλλά αψήφησαν όλες τις πιθανότητες.


Η Carmen μίλησε πρόσφατα για τις σκληρές ερωτήσεις που της κάνουν- συμπεριλαμβανομένου του τι θα συμβεί αν πεθάνει μια από τις δύο.

«Μοιραζόμαστε την ίδια κυκλοφορία αίματος, οπότε τελικά θα ξεκινήσει η σήψη και προφανώς μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες θα πεθάνει και η άλλη. Αλλά δεν είμαστε νεκρές, οπότε γιατί μας το ρωτάτε πάντα αυτό;».

Ειδήσεις σήμερα:

Τα μασούρια με τις χρυσές λίρες ήταν νομίσματα των 20 λεπτών - Απάτη €100.000 από Ρομά


Μαθητές σχολείων είχαν δώσει «ραντεβού» για ξύλο στη Γλυφάδα - Συλλήψεις και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.


Διασκέδαση... σε άλλο επίπεδο στη Σύρο - Έσπαγαν πιάτα με σκαπτικό μηχάνημα σε νυχτερινό κέντρο - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης