Η οικογένεια του τέως έναν χρόνο μετά: Δεν αγόρασαν ακόμα σπίτι... μένουν στον συμπέθερο

Η οικογένεια του τέως έναν χρόνο μετά: Δεν αγόρασαν ακόμα σπίτι... μένουν στον συμπέθερο

Το διαμέρισμα της Ηρώδου του Αττικού, που αγόρασε ο Ελβετός επιχειρηματίας Τόμας Φλορ, πατέρας της συζύγου του Φιλίππου, είναι η νέα «έδρα» της τέως βασιλικής οικογένειας - Τι κάνουν σήμερα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
teos-mak
Εχουμε σχεδόν εθιστεί να πιστεύουμε ότι ο βίος των γαλαζοαίματων είναι λαμπερός, αστραφτερός, πληθωρικός και το δίχως άλλο χλιδάτος. Οπως δηλαδή αποτυπώθηκε η ζωή της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας στο «The Crown» και κατά συνέπεια αποκρυσταλλώθηκε στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ωστόσο, τίποτα το λαμπερό, το αστραφτερό και το πληθωρικό δεν υπήρξε στο ετήσιο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Β’, που έλαβε χώρα την Τετάρτη που μας πέρασε στο κτήμα του Τατοΐου, εάν εξαιρέσει βέβαια κανείς τα θηριώδη SUV με τα οποία προσήλθαν τα μέλη της έκπτωτης βασιλικής οικογένειας.

Η 20λεπτη τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ήταν υπόδειγμα σεμνότητας και ταπεινότητας, τα βασιλικά εμβλήματα εκκωφαντικά απόντα -υπήρξαν κορώνες στα στέφανα που απέτισαν παιδιά και εγγόνια, αλλά όχι στον δίσκο με τα κόλλυβα που φτιάχτηκε για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 40 νοματαίων- και οι παριστάμενοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φυσικά, εκεί ήταν τα τέκνα του εκλιπόντος Παύλος, Νικόλαος, Θεοδώρα και Φίλιππος, οι αδελφές του, βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία και Ειρήνη, καθώς και η χήρα του Αννα-Μαρία. Ομως περισσότερο από τις παρουσίες, εκείνες που συζητήθηκαν ήταν οι απουσίες.
teos-1
Η Αννα-Μαρία στην Αθήνα με τον Παύλο, ο οποίος ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς από το Μπάρι στην Πάτρα προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο, καθώς δεν του επιτράπηκε η αεροπορική μετακίνηση λόγω πρόσφατου χειρουργείου στο μάτι
teos-6
Η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη, αποβιβάζεται υπό βροχή από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο Τατόι
Κλείσιμο
Πράγμα σχεδόν λογικό, αφού στην τελετή δεν έδωσαν το «παρών» τα πλέον φιλικά στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα μέλη της γαλαζοαίματης φαμίλιας, δηλαδή η Μαρί-Σαντάλ, η πρωτότοκη κόρη της Μαρία-Ολυμπία και ο αδελφός της Κωνσταντίνος-Αλέξιος, κατά κόσμον Τίνο. Το μνημόσυνο για τις 365 ημέρες χωρίς τον πατριάρχη της φαμίλιας ολοκληρώθηκε δίχως δηλώσεις, ενώ οι τεθλιμμένοι συγγενείς επιστέγασαν το συχώριο με γεύμα στο εστιατόριο «Blue Pine» της Κηφισιάς και βέβαια με αναρτήσεις στο Instagram.

Ο Παύλος, που κατέφτασε στη χώρα μας διά της θαλάσσιας οδού και συγκεκριμενα από το Μπάρι στην Πάτρα, αφού η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα για την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς καθιστά ακόμα απαγορευτικά τα ταξίδια με αεροπλάνο, δημοσίευσε μια φωτογραφία του πατέρα του πάνω στο αγαπημένο του σκαρί, το τρεχαντήρι «Αφρόεσσα», η εγγονή του τέως Μαρία-Ολυμπία μνημόνευσε τον παππού της αναρτώντας ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπό του από τη δεκαετία του ’60, όταν εκείνος διέπρεπε στο καράτε (είχε μάλιστα και μαύρη ζώνη), ενώ η Μαρί-Σαντάλ έσπευσε να αποσαφηνίσει πως μπορεί να μη βρέθηκε πάνω από τον τάφο του αείμνηστου πεθερού της για να χύσει ένα δάκρυ, όμως τίμησε τη μνήμη του με ένα τρισάγιο στη Μητρόπολη της Νέας Υόρκης -μα πόσο κοσμοπολίτικο- μαζί με τους δύο μικρότερους γιους της, Οδυσσέα-Κίμωνα και Αριστείδη-Σταύρο.
teos-4
teos-7
H Μαρί-Σαντάλ με τους δύο μικρότερους γιους της, Οδυσσέα-Κίμωνα και Αριστείδη-Σταύρο, στο μνημόσυνο που τελέστηκε στη Νέα Υόρκη
Παύλος & Μαρί-Σαντάλ

Ετσι ή αλλιώς, το μνημόσυνο του τέως βασιλιά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ιδέα θετικής δημοσιότητας για τη Μαρί-Σαντάλ και τον Παύλο. Ειδικά, έπειτα από τους πρόσκαιρους και τελικά αδύναμους κλυδωνισμούς που έφερε στην έξωθεν καλή μαρτυρία τους η αποκάλυψη πως τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στο διαβόητο μικρό μαύρο βιβλίο (βλ. little black book) του αυτόχειρα Τζέφρι Επστάιν. Αλλωστε, δεν επρόκειτο για φρέσκα νέα.

Ηδη από το καλοκαίρι του 2020, οι Anonymous είχαν διαρρεύσει στη δημοσιότητα δεκάδες ονόματα επιφανών πολιτών, τους οποίους είχε καταγεγραμμένους στην ατζέντα του ο Αμερικανός μαστροπός και, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, εγκέφαλος ενός σκοτεινού και πολυδαίδαλου δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων γυναικών. Σε κάθε περίπτωση, η Μαρί-Σαντάλ θεώρησε υποχρέωσή της να υπενθυμίσει πως ούτε εκείνη ούτε φυσικά ο γαλαζοαίματος σύζυγός της είχαν προσωπική σχέση με τον Επστάιν, παρότι οι κατοικίες τους στη Νέα Υόρκη, στην Ανατολική 91η Οδό, δεν απείχαν ούτε ένα τσιγάρο δρόμο.

Οφείλει, πάντως, να ομολογήσει κανείς πως στον χρόνο από την απώλεια του τέως βασιλιά η ζωή κύλησε μάλλον ήσυχα και ανέφελα για το ζευγάρι των διαδόχων του ανύπαρκτου ελληνικού θρόνου. Ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ παραχώρησαν μόλις μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό που ξέρει τους γαλαζοαίματους καλύτερα κι από τον Χρήστο Ζαμπούνη (βλ. «Point de Vue»), ενώ δεν έδειξαν καμία διάθεση να κάνουν απόβαση στην κοσμική ζωή του τόπου μας.

Παρότι μάλιστα διακινήθηκε έντονα το σενάριο πως αναζητούσαν διακαώς ένα κεραμίδι στην Αθήνα για να βάλουν πάνω από το κεφάλι τους, ο θησαυρός αποδείχτηκε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- άνθρακες. Πολλές πολυτελείς κατοικίες -από την περιοχή των πρώην Ανακτόρων μέχρι την Πλάκα- προκρίθηκαν ως υποψήφιες για να στεγάσουν την οικογενειακή ευτυχία του Παύλου, όμως φαίνεται πως καμία αγοραπωλησία δεν τελεσφόρησε.

Η είδηση μάλιστα πως η οικογένεια απέκτησε ένα νεοκλασικό στην περιοχή των Αέρηδων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Αυτό μάλλον επαληθεύει εμμέσως και το γεγονός ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα για το μνημόσυνο του πατέρα του εκείνος κατέλυσε στο περίφημο διαμέρισμα της οδού Ηρώδου Αττικού, το οποίο αγόρασε ο Ελβετός επιχειρηματίας Τόμας Φλορ, πατέρας της Νίνα ή αλλιώς της συζύγου του Φίλιππου, από τη Νινέτα Φιξ προς 18 εκατομμύρια ευρώ, όπως φημολογείται, απαλλάσσοντας τη χήρα του Καρόλου Φιξ από ένα σπίτι που περισσότερο με βαρίδι έμοιαζε για εκείνη.

Ο Νικόλαος και το πουλάκι

Το εν λόγω ρετιρέ μοιάζει να επέχει θέση ανεπίσημης κατοικίας της τέως βασιλικής οικογένειας, αφού εκεί γιορτάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και τα 54α γενέθλια του Νικόλαου. Παρότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι αγοράστηκε από τον Φλορ προκειμένου να στεγάσει τον έρωτα των τρίγαμων (αλλά αναμεταξύ τους) Φίλιππου και Νίνα Φλορ, τελικά φαίνεται πως όλοι οι καλοί χωράνε.
teos-2
Ο Φίλιππος και η σύζυγός του Νίνα Φλορ προσέρχονται στο εστιατόριο «Blue Pine» της Κηφισιάς για το γεύμα μετά το μνημόσυνο
Ο Νικόλαος μαζί με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ είναι τα μόνα μέλη της γαλαζοαίματης οικογένειας που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια ως μόνιμο τόπο κατοικίας τους την Αθήνα. Εκείνη εξακολουθεί τις αγαθοεργίες και τις μετρημένες αλλά πάντα διακριτές κοσμικές εμφανίσεις, εκείνος ακολουθεί το καλλιτεχνικό κέλευσμά του, συνεχίζοντας τις φωτογραφικές εκθέσεις με το ψευδώνυμο Skylightchaser (ελληνιστί Γητευτής του Φωτός).

Μάλιστα, στην καλλιτεχνική σοδειά του για τον τελευταίο χρόνο περιλαμβάνονται μία έκθεση στην Αθήνα και μία ακόμα εκτός συνόρων, στο μακρινό Τορόντο. «Ως καλλιτέχνης, ο πρίγκιπας Νικόλαος έλκεται πάντα από τους ανοιχτούς χώρους και η φύση υπήρξε αναπόσπαστο θέμα στο έργο του. Με αυτή την έκθεση, στρέφει τον φακό του στην ελληνική γη.

Οπως ένας αρχαιολόγος που κάνει σχολαστική ανασκαφή, καταγράφει και βγάζει συμπεράσματα, επιχειρεί να αποδομήσει και να διερευνήσει τη συλλογική μας εμπειρία με μια νέα κανονικότητα, μια κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να αφήσουμε τις περασμένες μας συνήθειες και να βρούμε τρόπους να γιορτάσουμε και να προστατεύσουμε τη φύση και τελικά τον εαυτό μας», σημείωνε για εκείνον η επιμελήτρια της πρόσφατης έκθεσής του που τιτλοφορούνταν «Resilience».
teos-9
Η σύζυγος του Νικόλαου, Τατιάνα, και στο βαθος η Ειρήνη εξερχονται από το εστιατόριο μετά το γεύμα
Business as usual

Εντάξει, υπάρχουν κι εκείνα τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας που έχουν ριχτεί στον αληθινό στίβο της βιοπάλης. Οπως ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Φίλιππος που συνεχίζει την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής (την έχει ιδρύσει ο Παύλος) αλλά και η σύζυγός του Νίνα Φλορ, η οποία δεν φαίνεται να βαρέθηκε ακόμα την ενασχόλησή της με το χιλιοτραγουδισμένο, eco-frienldy πλην πολυτελές θέρετρο «Kisawa», που δημιούργησε στη Μοζαμβίκη.

Ισως μάλιστα ήταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που τους στέρησαν από την οικογένειά τους ακόμα και τις πρόσφατες ημέρες των γιορτών. Στη φωτογραφία που διακινήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τους Ελληνες γαλαζοαίματους είδαμε τον Παύλο, τη Μαρί-Σαντάλ, τα πέντε παιδιά τους, την Αννα-Μαρία και τον Νικόλαο αλλά όχι τον Φίλιππο, τη Φλορ και παρεμπιπτόντως την Τατιάνα Μπλάτνικ.
teos-8
Ο Παύλος συνοδεύει τη μητέρα του Αννα-Μαρία στο Τατόι
Τη σταδιοδρομία της στην ανωτάτη μοντελική συνεχίζει με καλπασμό καθαρόαιμου αλόγου και η Μαρία-Ολυμπία ή αλλιώς το πιο δυνατό σοσιαλμιντιακό χαρτί στη φαρέτρα της οικογένειας. Μπορεί το 2023 να ταυτίστηκε για εκείνην με τον χωρισμό της από τον Βρετανό ευγενή Πέρεγκριν Πίρσον, ωστόσο τα νέα για την καριέρα και τις συνεργασίες της με περιώνυμους οίκους (βλ. Louis Vuitton, Bvlgari, κ.λπ.) παρέμειναν αταλάντευτα θετικά.

Αφήστε που αν πιστέψει κανείς τις σχετικές φήμες, η Μαρία-Ολυμπία πρόφτασε να γνωρίσει ξανά τον έρωτα αυτή τη φορά στα μάτια ενός ροκ σταρ. Δηλαδή, ενός σεφ που ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε στα σπλάχνα του TikTok και κατά συνέπεια πιστεύει ότι κατέχει δάφνες ροκ σταρ.

Κάποιες κοινές φωτογραφίες τους που διέρρευσαν στο βρετανικό Τύπο έκαναν πολλούς να θεωρούν βέβαιο τον δεσμό της πρωτότοκης κόρης του Παύλου με τον Τόμας Στράκερ ή αλλιώς το θεωρούμενο it boy της βρετανικής γαστρονομικής σκηνής, με την ειδίκευση σε όποια συνταγή περιλαμβάνει βούτυρο. Πάντως, οι δυο τους δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε Instagram official του φημολογούμενου δεσμού τους. Ποτέ δεν είναι αργά.
teos-10
Ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα-Μαρία με την κόρη τους Θεοδώρα σε ένα από τα τελευταία οικογενειακά γεύματα στο Πόρτο Χέλι
Τίνο(ς) είσαι συ;

Αλλωστε, έτσι δειλά ξεκίνησαν και οι εικασίες αναφορικά με τη σχέση του αδελφού της Κωνσταντίνου-Αλέξιου, κατά κόσμον Τίνο, με τη μεγαλύτερη αδελφή της Κάρα Ντελεβίν, Πόπι. Τα 12 χρόνια της διαφοράς ηλικίας τους, αλλά και ο γάμος της ουδόλως λειτούργησαν ως τροχοπέδη, ώστε να ενσαρκώσουν ένα από τα πλέον φωτογενή και συζητημένα ζευγάρια στη Μεγάλη Βρετανία.

Εφτασαν, μάλιστα, να γίνουν εξώφυλλο στην ισπανική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair», όμως, όπως υποστηρίζει σοφά και η λαϊκή μούσα, ό,τι αρχίζει ωραία είθισται να τελειώνει με πόνο. Τις τελευταίες εβδομάδες η Πόπι και ο Τίνο φέρεται να έχουν χωρίσει από τραπέζης και κλίνης.

Θρυαλλίδα για το τέλος της σχέσης τους φαίνεται πως ήταν η απόφαση του βαφτισιμιού του βασιλιά Καρόλου να μετοικήσει στο Λος Αντζελες, προκειμένου να εντρυφήσει στις σπουδές Σκηνοθεσίας - μάλιστα το καλοκαίρι επιμελήθηκε ένα κλιπ για την καμπάνια του οίκου Carolina Herrera, με πρωταγωνίστρια την αδελφή της πρώην πλέον αγαπημένης του Κάρα. Αν πάντως οι πληροφορίες για τον χωρισμό του αληθεύουν, τότε μιλάμε για έναν από τους τελευταίους γαλαζοαίματους εργένηδες. Και μάλιστα ευειδή. Δηλαδή ανάρπαστο.

Πιο σταθερές φαίνεται πως είναι οι βάσεις της σχέσης του αδελφού του, Αχιλλέα-Ανδρέα (βλ. Ακι) με την Ιζαμπέλα Μασενέτ, την κόρη δηλαδή της Ναταλί Μασενέτ ή πιο απλά της ιδρύτριας του Net-a-Porter, του ηλεκτρονικού καταστήματος που άλλαξε και όρισε τη μόδα στα χρόνια του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις πέρυσι την άνοιξη, ο Ακι και η αγαπημένη του αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου εκείνος σπούσασε Λογοτεχνία και Αρχαίο Δράμα.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι όνειρό του παραμένει η ενασχόληση με την υποκριτική. Θέλει, με άλλα λόγια, να ιχνηλατήσει στα βήματα της θείας του Θεοδώρας. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει υιοθετήσει το ψευδώνυμο Ακι Μίλερ. Πού να κάνεις καριέρα στο θέαμα ως πρίγκιπας; Μάλιστα, τη χρονιά που μας πέρασε επιχείρησε και το πρώτο σημαντικό βήμα του, υποδυόμενος έναν μικρό ρόλο στο φιλμ «No Hard Feelings», με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς. Και εις ανώτερα.
teos-5
Η Θεοδώρα και πίσω της ο Φίλιππος
Μόνες στο σπίτι

Μολονότι τα νεότερα τέκνα της τέως βασιλικής οικογένειας δίνουν με τον βίο και την πολιτεία τους αφορμές για να συζητιούνται και να αναδύονται κάθε τόσο στον αφρό της επικαιρότητας, την ίδια μοίρα έχουν και τα γηραιότερα μέλη της. Κι ας μη διαθέτουν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ή εμπλοκές σε θυελλώδεις δεσμούς.

Η χήρα του τέως βασιλιά Αννα-Μαρία που μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας, Δανίας, όπου ζει η απερχόμενη βασίλισσα αδελφή της Μαγκρέτε αλλά και ο ανιψιός της νέος βασιλιάς Φρειδερίκος Ι, και Μεγάλης Βρετανίας παραμένει διακριτικά παρούσα στην επικαιρότητα - και σίγουρα προβάλλει ως η πιο απροσποίητη και κομψή παρουσία της γαλαζοαίματης φαμίλιας.

Η 77χρονη χήρα του Κωνσταντίνου τη χρονιά που μας πέρασε έδωσε, μεταξύ άλλων, το «παρών» στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, στους εορτασμούς για τα 50χρονα του βασιλιά της Σουηδίας στον θρόνο της χώρας, ενώ είναι διακριτικά παρούσα στο πλευρό των παιδιών της. Μόλις πρόσφατα ταξίδεψε στην Ελβετία μαζί με τον μικρότερο γιο της Φίλιππο και τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, ενώ βρισκόταν στο πλευρό της Μαρί-Σαντάλ στο οικογενειακό στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Παύλος στα κοινωνικά δίκτυα από τους πρόσφατους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

Πιο ταραγμένη ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά για την αδελφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Β’, την 85χρονη βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία. Ο ισπανικός Τύπος, μάλιστα, την παρουσίασε προ μηνών αποφασισμένη να επιστρέψει στην Ελλάδα και να περάσει εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Ο λόγος; Η διαφαινόμενη επιστροφή στη Μαδρίτη του συζύγου της Χουάν Κάρλος από το Αμπού Ντάμπι, όπου τα τελευταία τρία χρόνια ζει αυτοεξόριστος υπό τη σκιά οικονομικών σκανδάλων, τα απόνερα των οποίων φτάνουν έως την εξώθυρα του παλατιού Θαρθουέλα. Για τη Σοφία, ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας δεν είναι μόνον ένας άνδρας που την πρόδωσε συναισθηματικά, αλλά κι ένας μονάρχης που πλήγωσε τον θεσμό της μοναρχίας, τα ρέστα του οποίου η οικογένεια ποντάρει πια στη 18χρονη πριγκίπισσα διάδοχο Λεονόρ. Στην πρόσφατη επιμνημόσυνη δέηση για τον αδελφό της, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας ήταν μάλλον η πιο κοινωνική και εκδηλωτική απέναντι στον Τύπο - συνομίλησε μάλιστα με δημοσιογράφους στα ελληνικά.
teos-3
Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας και αδερφή του Κωνσταντίνου ταξίδεψε στην Αθήνα για το μνημόσυνο
Ωστόσο, ομιχλώδες παραμένει το εάν και το πότε θα πολιτογραφηθεί μόνιμη κάτοικος Αθηνών. Το επόμενο ραντεβού της τέως βασιλικής οικογένειας είναι προγραμματισμένο για τις 27 Ιανουαρίου στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά. Ηδη, μάλιστα, κάποιοι θεωρούν βέβαιη την παρουσία του βασιλιά Καρόλου εκεί, καθώς και του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίον είχε βαφτίσει ο εκλιπών τέως μονάρχης, δεδομένες. Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά για μια ιδέα, μια μυρωδιά έστω «The Crown».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης