Κωνσταντίνος, Αλέξιος, Αχιλλέας-Ανδρέας: Οι τελευταίοι εργένηδες πρίγκιπες

Κωνσταντίνος, Αλέξιος, Αχιλλέας-Ανδρέας: Οι τελευταίοι εργένηδες πρίγκιπες

Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είναι νέοι, ωραίοι, ευκατάστατοι και γαλαζοαίματοι

Prigkipes
Στερεύουμε επικίνδυνα από πρίγκιπες. Οχι από πριγκιπόπουλα του παραμυθιού, που περιφέρονται προσφέροντας ζωογόνα φιλιά ή αναζητώντας το σωστό πέλμα για το γοβάκι που ξέμεινε στα χέρια τους, αλλά από κανονικούς, γαλαζοαίματους, μεγαλωμένους στα πούπουλα πρίγκιπες. Εκείνους που ανέλαβαν εκ γενετής το βαρύ φορτίο να διατηρήσουν αλώβητο τον θεσμό της μοναρχίας στον 21ο αιώνα και να τον παραδώσουν στους επιγόνους τους ασφαλή και -γιατί όχι;- ανανεωμένο, με καλολαδωμένα γρανάζια και θελκτικό στον Τύπο και βέβαια στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά ποιοι άραγε θα είναι αυτοί; Οι θρόνοι της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Σουηδίας είναι ήδη καπαρωμένοι από γυναίκες.

Οι πρίγκιπες Νικολάι και Φίλιξ της Δανίας δεν είναι πλέον πρίγκιπες, έπειτα από την απόφαση της γιαγιάς τους βασίλισσας Μαγκρέτε να τους «ξυρίσει» από τίτλους και οφίκια. Οσο για τους διαδόχους του αγγλικού στέμματος, πρίγκιπες Τζορτζ και Λούις, η απόσταση που έχουν να διανύσουν μέχρι να φτάσουν σε ηλικία γάμου μοιάζει ουρανομήκης. Η λίστα των γαλαζοαίματων που δίνουν σάρκα και οστά στον χαρακτηρισμό «πολύφερνος γαμπρός» ολοένα συρρικνώνεται. Αλλά ας μην πλατειάζουμε. Με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι ο κλήρος να υποδυθούν τον παραπάνω ρόλο πέφτει στους κατά το ήμισυ Ελληνες πρίγκιπες Κωνσταντίνο-Αλέξιο και Αχιλλέα-Ανδρέα, δηλαδή τους δύο μεγαλύτερους γιους του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, οι οποίοι στη -σχεδόν απίθανη- περίπτωση που γνώριζαν ελληνικά και διάβαζαν τούτο το κείμενο θα δυσκολεύονταν να αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, μια και όλη η κοσμική οικουμένη τους γνωρίζει και τους απευθύνεται ως Τίνο και Ακι, αντίστοιχα.
293242885_795975588477635_4032070350851770235_n
298304946_8119769934730421_8491054752642563778_n

Κλείσιμο
Παρότι ακούγεται -και μάλλον είναι- τουλάχιστον υποτιμητικό να παρομοιάζει κανείς δύο ανθρώπους με προϊόντα, η περίπτωσή τους που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «νέοι, ωραίοι και πρίγκιπες» είναι πια τόσο σπάνια ώστε μπαίνει κανείς στον πειρασμό να τους χαρακτηρίσει «τελευταία κομμάτια». Και όποιος ή μάλλον όποια πρόλαβε, Κύριον οίδε. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως ο 24χρονος Τίνο και ο 22χρονος Ακι αναφαίνονται ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης του εξαδέλφου τους πρίγκιπα Χάρι, τον οποίο είναι γνωστό πως διεκδίκησαν πολλές και του προξενεύτηκαν άλλες τόσες μέχρι ο ίδιος να βρει τελικά τον αληθινό και άδολο έρωτα στο πρόσωπο της Μέγκαν Μαρκλ.

Στα κακά νέα της ημέρας, το αυτό μοιάζει να συμβαίνει στον μικρότερο γιο του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Ο Ακι, ο οποίος φιλοδοξεί, ονειρεύεται και σπουδάζει για να γίνει ηθοποιός στη Νέα Υόρκη πιθανότατα έχει ήδη βρει το άλλο του μισό ενσαρκωμένο στην Ιζαμπέλα Μασενέ. Σας ακούγεται σαν κινέζικα το όνομά της; Κακώς, γιατί η 22χρονη έλκει την καταγωγή της κατά το ήμισυ από τη Μεγάλη Βρετανία και κατά το άλλο μισό από τη Γαλλία. Πατέρας της είναι ο Γάλλος επενδυτής και πλέον ιδιοκτήτης online οίκου δημοπρασιών Αρνό Μασενέ. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για την τοποθέτησή της στην κλίμακα της σκανδαλοθηρίας. Αντιθέτως, κομβικής σημασίας είναι το DNA της μητέρας της, η οποία δεν είναι άλλη από την Αμερικανοβρετανή αλλοτινή ιδρύτρια του Net-A-Porter, πρώην επικεφαλής του British Fashion Council και πλέον απλώς εκατομμυριούχο και το δίχως άλλο επιδραστική Ναταλί Μασενέ.

Η ίδια έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν το 2000 ίδρυσε από το πολυτελές διαμέρισμά της στο Τσέλσι του Λονδίνου το online κατάστημα γυναικείας ένδυσης, αλλάζοντας στην πραγματικότητα τον τρόπο που καταναλώνουμε τη μόδα. Με τη βοήθεια, δηλαδή τη χρηματοδότηση που της εξασφάλισε ο πρώην πλέον σύζυγός της, η Μασενέ, που προηγουμένως εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε περιοδικά που ξεφυλλίζουν οι ελίτ για να βρουν στις σελίδες τους τον εαυτό τους, δημιούργησε μια αυτοκρατορία την οποία το 2010 μοσχοπούλησε στον γαλλικό όμιλο Richemont προς 50 εκατομμύρια λίρες.

Φυσικά ένα δαιμόνιο πνεύμα σαν εκείνη συνέχισε να βρίσκει τρόπους σύνδεσης της μόδας με την τεχνολογία. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και μαζί με τον νυν σύντροφό της Ερικ Τόρστενσον ίδρυσαν μια επενδυτική εταιρεία που αναζητά ευκαιρίες και τις βρίσκει σε επιχειρηματικές προσπάθειες όπως εκείνη της Κλόε Καρντάσιαν να κυκλοφορήσει τζιν παντελόνια με την υπογραφή της.

Η Ιζαμπέλα είναι η μία από τις δύο κόρες που απέκτησε με τον Αρνό Μασενέ. Πέρασε ένα φεγγάρι από τα online προγράμματα του UCLA -είναι άλλωστε το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο φοίτησε και η μητέρα της- μαθητεύοντας στην Αγγλική Λογοτεχνία, αγαπά τη φωτογραφία, στον ελεύθερο χρόνο της αναλαμβάνει τα ηνία των decks ως dj -προσθέτοντας πόντους στο coolness της-, ανήκει στο δυναμικό του πρακτορείου μοντέλων IMG, ενώ πλέον σπουδάζει στο γνωστό για τη φιλελεύθερη προσέγγισή του στη γνώση κολέγιο Gallatin της Νέας Υόρκης. Είναι με άλλα λόγια συμφοιτήτρια του πρίγκιπα Aκι, ο οποίος στο ίδιο ίδρυμα σμιλεύει το ταλέντο του στην υποκριτική.
239390615_239772261350712_6126580766108004200_n
291509285_348869117403667_8958260288316068408_n

Ωστόσο δεν είναι σαφές αν ο καρπός του έρωτά τους βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάμεσα στα φοιτητικά έδρανα ή αν για τη γνωριμία των δύο νέων ευθύνεται η μεγαλύτερη αδελφή του Aκι, ήτοι η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, που λειτούργησε ως γεφυροποιός ανάμεσά τους. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η Μαρία-Ολυμπία, η πρώτη εξαδέλφη της Ιζαμπέλ Γκετί και η Ιζαμπέλα Μασενέ κάνουν ό,τι περνά από το χέρι κι από το feed του Instagram τους για να βγάζουν μεροκάματο ως it girls του Μανχάταν. Ενίοτε στην παρέα συμμετέχουν φιλικά η Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ και βέβαια η Ευγενία Νιάρχου.

Η σχέση της Ιζαμπέλα Μασενέ και του πρίγκιπα Aκι ή Aκι Μίλερ, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του -το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησε για να παίξει σε πέντε επεισόδια της σειράς «Τόλμη & Γοητεία»-, που κρατά εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, φαίνεται πως έχει τις ευλογίες της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να συνάγει κανείς από το γεγονός ότι η νεαρή Μασενέ έχει προχωρήσει σε διακριτικό «Instagram Official» του δεσμού της, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι παραθέρισε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του αγαπημένου της. Αυτό βέβαια δεν κάνει λιγότερο ποθητό τον 22χρονο πρίγκιπα Ακι, που, παρότι φειδωλός και μετρημένος στις δημοσιεύσεις του, διαθέτει ποίμνιο 470.000 followers στο Instagram. Σε κάθε περίπτωση, συντριπτικά περισσότερες ελπίδες σε wannabe νύφες των Γλίξμπουργκ γεννά η περίπτωση του μεγαλύτερου αδελφού του, Τίνο. Ας μην ξεχνάμε πως δεν πρόκειται απλώς για έναν ακόμα πρίγκιπα αλλά για τον διάδοχο του θρόνου της Ελλάδας - στην περίπτωση πάντα που υπήρχε ακόμα θρόνος.

Γι' αυτό μάλλον και ο βρετανικός Τύπος σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχτεί ότι ένας τέτοιος περιζήτητος εργένης είναι τω όντι εργένης. Ο Τίνο, που εκτός από τίτλο διαθέτει και αυταπόδεικτη εξωτερική γοητεία, την οποία μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει κι από τη συμμετοχή του σε φωτογράφηση για έκδοση του οίκου Dior, πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν -όπου σπούδασαν ο πατέρας του αλλά και ο πρώτος εξάδελφός του βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας- και καλλιτεχνικές ανησυχίες, μια και ασχολείται με τη μουσική αλλά κυρίως με τη γλυπτική, φέρεται από τα τέλη του περασμένου φθινοπώρου να καλλιεργεί μια τρυφερή και κυρίως στενή φιλία με την Πόπι Ντελεβίν.
GettyImages-962801160
Μαρία-Ολυμπία και Αχιλλέας-Ανδρέας στα βασιλικά ανάκτορα της Κοπεγχάγης (2018)

Αν και το διάσημο μοντέλο επισήμως είναι ακόμα παντρεμένο με το επίσης παλαίμαχο μοντέλο Τζέιμς Κουκ, οι φήμες οργιάζουν πως οι δυο τους ζουν τους τελευταίους μήνες εν διαστάσει. Αδελφή της Κάρα Ντελεβίν, η Πόπι, που φυσικά ανήκει στον ευρύτερο φιλικό κύκλο της Μαρίας-Ολυμπίας, λέγεται πως έχει βρει ένα πρώτης τάξεως συναισθηματικό απάγκιο στη συντροφιά του νεαρού πρίγκιπα. Θα μπορούσε βέβαια να πρόκειται για μια άδολη φιλία ανάμεσα στους δύο νέους, όμως σίγουρα το σκανδαλοθηρικό θα απογείωνε η πιθανότητα να είναι ζευγάρι. Και μόνο τα 12 χρόνια διαφοράς που έχουν -η Πόπι Ντελεβίν έκλεισε αισίως τα 36 της χρόνια- αρκούν για να βγάζει κανείς τίτλους μέχρι να φτάσουν σε ηλικία γάμου τα δύο μικρότερα αδέλφια του Τίνο, οι πρίγκιπες Οδυσσέας-Κίμων και Αριστείδης-Σταύρος. Θα έρθει και η ώρα τους.

GettyImages-1236124743
Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Αννα-Μαρία και Κωσταντίνος στην Αθήνα (2021)
000_UV2OI
Η Πόπι Ντελεβίν φημολογείται ότι είναι η κρυφή αγαπημένη του Τίνο


Ειδήσεις σήμερα:

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες: Δημιουργείται νέα μισθολογική κλίμακα για όλους στο Δημόσιο

Σεισμός στην Τουρκία: Τούρκος αξιωματούχος λέει ότι τον σεισμό προκάλεσαν... πολεμικοί δορυφόροι!

Μπρους Γουίλις: «Τίποτα δεν μπορεί να με ρίξει» - Η ομιλία του το 2018 που γίνεται ξανά viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ