ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μελβούρνη: Τρανσέξουαλ έχασε το μωρό του κατά τη διάρκεια υστερεκτομής επειδή δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

Μελβούρνη: Τρανσέξουαλ έχασε το μωρό του κατά τη διάρκεια υστερεκτομής επειδή δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος

Ο 38χρονος Jesse Pohlner πραγματοποιούσε φυλομετάβαση από γυναίκα σε άνδρα καθώς υποβλήθηκε σε υστερεκτομή - Κατηγορεί το νοσοκομείο για αμέλεια

Baby_Lose
Ένας τρανσέξουαλ ασθενής που πραγματοποιούσε φυλομετάβαση από γυναίκα σε άνδρα έχασε με τραγικό τρόπο το αγέννητο μωρό του, καθώς υποβλήθηκε σε υστερεκτομή ενώ ήταν εν αγνοία του έγκυος.

Ο 38χρονος Jesse Pohlner ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος όταν υποβλήθηκε σε πλήρη υστερεκτομή στο Νοσοκομείο της Μελβούρνης το 2021.

Επιθυμούσε να αφαιρέσει τη μήτρα και τις ωοθήκες του ως μέρος της διαδικασίας μετάβασης.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζε ο Pohlner ήταν ότι βρισκόταν στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης, αφού νόμιζε πως η πρωινή ναυτία που είχε οφείλονταν σε στομαχική διαταραχή.

«Δεν έγινε κανένα τεστ εγκυμοσύνης. Θα το αποκαλούσα αμέλεια του νοσοκομείου, η πολιτική τους έφταιγε. Η πολιτική απογοήτευσε τους γιατρούς μου, δεν μπορούσαν να κάνουν καλά τη δουλειά του».

Οι γιατροί είπαν στον Pohlner ότι για να αφαιρεθούν οι ωοθήκες του, είχε δύο επιλογές.

Θα μπορούσε να χειρουργηθεί σε 10 ημέρες και να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση για την αφαίρεση των ωοθηκών ή να αρχίσει να παίρνει τεστοστερόνη και να αναβάλει την επέμβαση.

Ο Pohlner ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να πάρει μια απόφαση βιαστικά από το τηλέφωνο.

Σε ένα email που έλαβε από το νοσοκομείο, ο Pohlner ενημερώθηκε ότι μπορεί να χρειαστεί τεστ εγκυμοσύνης.

«Ήμουν στο Horsham, και ήταν δύσκολο να φτάσω στους γιατρούς, αλλά λόγω του ότι είχα προηγούμενα παιδιά ήξερα ότι μπορούσες να κάνεις είτε εξέταση αίματος, είτε εξέταση ούρων για να δω αν ήμουν έγκυος».

Ωστόσο, ο Pohlner βεβαιώθηκε ότι τεστ εγκυμοσύνης θα γινόταν πριν από την επέμβαση.

Κλείσιμο
Το βράδυ πριν από την επέμβαση, νοσοκόμα του πήρε το ιστορικό και τελικά έκριναν στο νοσοκομείο ότι δεν χρειαζόταν τεστ εγκυμοσύνης.
«Δεν είχαμε ενδείξεις ότι ήμουν έγκυος. Νόμιζα ότι είχα παλινδρόμηση και αποδείχθηκε ότι ήταν πρωινή ναυτία», θυμάται για να συνεχίσει: «Επρόκειτο να κάνω μια τρίωρη χειρουργική επέμβαση με ένα βράδυ διανυκτέρευσης στο νοσοκομείο και τελικά έκανα εννιάωρο χειρουργείο και έμεινα μια εβδομάδα στην εντατική».

Ο Pohlner πληροφορήθηκε ότι έχασε το μωρό το πρωί μετά την επέμβαση.

«Ήταν το τελευταίο πράγμα που μπορούσαμε να σκεφτούμε. Ήταν αρκετά σοκαριστικά νέα», είπε ο 38χρονος.

Ο Pohlner ενημερώθηκε ότι η υστερεκτομή θα είχε απαιτηθεί ανεξάρτητα από την εγκυμοσύνη, επειδή ο πλακούντας αναπτυσσόταν μέσα στην ουλή της καισαρικής τομής.

Ζητά τώρα να γίνει σε εθνικό επίπεδο υποχρεωτική εξέταση αίματος για πιθανή εγκυμοσύνη πριν από τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται από ιστούς που συνήθως βρίσκονται στα πρώιμα έμβρυα και τελικά σχηματίζουν τον πλακούντα.

Η μέτρηση των επιπέδων της hCG μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας υγιούς εγκυμοσύνης και συνήθως εξετάζεται επίσης μετά από μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη.

«Στην περίπτωσή μου, αν ακύρωναν το χειρουργείο δεν θα ήμουν εδώ. Ήταν δύσκολο για τα παιδιά μου να το μάθουν, το αντιμετώπισα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά είναι απογοητευτικό γιατί θα μπορούσε να συμβεί και σε κάποιον άλλο. Και δεν θέλω να συμβεί σε κάποιον άλλο. Δεν θέλω να συμβεί σε κάποιον ασθενή».

Το Βασιλικό Γυναικείο Νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η πολιτική του σχετικά με τις εξετάσεις αίματος πριν από την επέμβαση άλλαξε το 2022.

«Η προηγούμενη διαδικασία δεν περιελάμβανε εξέταση χοριακής. Πλέον η νέα διαδικασία περιλαμβάνει μια εξέταση αίματος για τον αποκλεισμό της εγκυμοσύνης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αύγουστος Κορτώ με τον σύζυγό του, Τάσο, για διακοπές - Δείτε τη φωτογραφία

Δείτε βίντεο: Στον Εισαγγελέα οι 94 Κροάτες χούλιγκανς - «Φασίστες, δολοφόνοι, φάγατε το παιδί»


«Ο σύζυγος της ογκολόγου στη Νέα Υόρκη δεν είχε καμία σχέση με το θάνατό της», λέει η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης