Έρευνα: Κορίτσια από τα 11 ζητούν θεραπεία για να αλλάξουν φύλο

Έρευνα: Κορίτσια από τα 11 ζητούν θεραπεία για να αλλάξουν φύλο

Περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη ζητούν ιατρική βοήθεια για «την επιβεβαίωση φύλου»

Transgender
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν ιατρική βοήθεια για «την επιβεβαίωση φύλου» σύμφωνα με μια νέα μελέτη που ερεύνησε τα αρχεία 42 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Από αυτούς τους άνθρωποι ηλικίας από 4 έως 65 ετών, συνολικά 66.078 - το 80% από αυτούς στις ΗΠΑ - είχαν λάβει διάγνωση δυσφορίας φύλου, μια κατάσταση που πολλοί διαφυλικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι βιώνουν πριν από τη μετάβαση.

Οι συγγραφείς της νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό General Psychiatry, ανέλυσαν στοιχεία για τη δυσφορία φύλου από το 2017 έως το 2021.

Τα άτομα που αποδίδονται ως γυναίκες κατά τη γέννηση αναζητούν ιατρική βοήθεια κατά μέσο όρο σε ηλικία 11 ετών, ενώ τα άτομα που αποδίδονται ως άνδρες κατά τη γέννηση αναζητούν βοήθεια σε ηλικία 13 ετών, αναφέρει η μελέτη. Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η μέση ηλικία για τη διάγνωση της δυσφορίας φύλου ήταν περίπου τα 26 έτη.

Ακόμη και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν εντυπωσιακά: Οι ερευνητές ανέφεραν έναν «σημαντικά αυξημένο» αριθμό ατόμων με διάγνωση μεταξύ των 2017 - 2021.



Αναφέρεται επίσης ως διαταραχή ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ η δυσφορία φύλου είναι η «αγωνία που αισθάνεται ένα άτομο όταν το φύλο ή το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση δεν είναι το ίδιο με την ταυτότητά του».

Συνολικά, οι συγγραφείς της μελέτης εκτίμησαν ότι για κάθε 100.000 άτομα, υπάρχουν 155 που ταυτοποιούνται ως τρανσέξουαλ - σε αντίθεση με το «πολύ υψηλότερο» ποσοστό των 600 στα 100.000 που είχε αναφερθεί σε μελέτη του 2019.

Κλείσιμο
«Η μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό της δυσφορίας του φύλου ανεβαίνει, ιδίως σε εκείνους που τους αποδόθηκε γυναίκα κατά τη γέννηση», δήλωσε στο UPI ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας Dr. Ching-Fang Sun.

Πράγματι, η έρευνα αποκάλυψε ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν εκχωρηθεί γυναίκες κατά τη γέννηση και εκείνων που έχουν εκχωρηθεί άνδρες κατά τη γέννηση.

Για παράδειγμα, τα άτομα που είχαν εκχωρηθεί ως γυναίκες κατά τη γέννηση είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με δυσφορία φύλου νωρίτερα, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Διαπιστώσαμε ότι το ποσοστό της δυσφορίας του φύλου σε άτομα στα οποία αποδόθηκε θηλυκό κατά τη γέννηση αυξήθηκε απότομα στην ηλικία των 11 ετών, κορυφώθηκε στα 17-19 έτη και στη συνέχεια μειώθηκε... στα 22 έτη», έγραψαν οι συγγραφείς της έρευνας.

Συγκριτικά, οι άνδρες διαγνώστηκαν συνήθως αργότερα από τις γυναίκες, ίσως επειδή η έναρξη της εφηβείας είναι συνήθως πιο μετά στους άνδρες.

Στους άνδρες το ποσοστό της δυσφορίας του φύλου σε άρχισε να αυξάνεται στην ηλικία των 13 ετών, κορυφώθηκε στα 23 και στη συνέχεια μειώθηκε σταδιακά.

Οι ηλικιακές διαφορές και οι αναλογίες των δύο φύλων θα μπορούσαν επίσης να εξηγηθούν και από την κοινωνική στάση απέναντι στο φύλο.

Οι νεαρές γυναίκες που εμφανίζουν τάσεις που παραδοσιακά θεωρούνται αρρενωπές είναι «πιο πιθανό να γίνουν αποδεκτές από τους συνομηλίκους τους», αναφέρει η μελέτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκια και σουβλάκια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας


Η Τουρκάλα ηθοποιός Εντά Ετζέ επέλεξε Νίκο Βέρτη για τον γαμήλιο χορό της


«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη πιθανώς είναι καρκινογόνα ουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης