Madrid Open: Τα σορτσάκια που... μάκρυναν, το «σιωπητήριο» και οι διαφορετικές τούρτες

Madrid Open: Τα σορτσάκια που... μάκρυναν, το «σιωπητήριο» και οι διαφορετικές τούρτες

«Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα ζουν αυτοί που πήραν την απόφαση», είπε η τενίστρια Πελούγκα που δεν την άφησαν να μιλήσει

Girls_Ball
Ένα από τα πιο διάσημα τουρνουά τένις (μετά τα τέσσερα Grand Slam) είναι το Madrid Open το οποίο προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση έχει τραβήξει την προσοχή κυρίως για τον τρόπο που μεταχειρίστηκε τις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Masters 1000 - η οποία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο με τον Κάρλος Αλκαράζ και την Αρίνα Σαμπαλένκα να στέφονται πρωταθλητές στο μονό ανδρών και γυναικών αντίστοιχα- οι διοργανωτές επικρίθηκαν για το γεγονός ότι έντυσαν τα ball girls για τους αγώνες των ανδρών με crop tops και κοντές φούστες. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, οι φούστες αντικαταστάθηκαν στον τελικό της Κυριακής με μακριά σορτς.



«Είναι ένας σεξιστικός τρόπος αντιμετώπισης των κοριτσιών σε σχέση με τα αγόρια που δεν ντύνονται έτσι», δήλωσε η Πίλαρ Κάλβο, εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών στον Επαγγελματικό Αθλητισμό, στο ισπανικό πρακτορείο Público.

«Τελικά, πρόκειται για μια μορφή σεξιστικής βίας που έχει διαδοθεί τόσο πολύ επειδή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι συμβαίνει».

Σιωπηρήριο στην τελετή απομονής
Ο σεξισμός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι τενίστριες του κυριακάτικου τελικού του διπλού κατηγόρησαν τους διοργανωτές λέγοντας ότι δεν τους επέτρεψαν να μιλήσουν μετά τον αγώνα.

Ούτε οι νικήτριες (Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και Βικτόρια Αζαρένκα) - ούτε οι ηττημένες (Τζέσικα Πελούγκα και Κόρι Γκάουφ) είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν.

Κλείσιμο


«Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω μετά τον τελικό σήμερα», έγραψε η Γκάουφ στο Twitter, ενώ η Αζαρένκα πρόσθεσε ότι ήταν «δύσκολο να εξηγήσω στον γιο μου ότι η μαμά δεν είναι σε θέση να τον χαιρετήσει στην τελετή απονομής του τροπαίου».

«Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα ζουν αυτοί που πήραν την απόφαση», πρόσθεσε από την πλευρά της η Πελούγκα

«Δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου ότι δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε. Ήταν πραγματικά απογοητευτικό».

Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης και περσινή νικήτρια Ονς Ζαμπέρ χαρακτήρισε το γεγονός «λυπηρό και απαράδεκτο», ενώ η πρώην πρωταθλήτρια του διπλού Grand Slam Ρένε Σταμπς το χαρακτήρισε «ντροπή».

Οι τούρτες διαφορετικών επιπέδων
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Αζαρένκα επέκρινε τους διοργανωτές του τουρνουά κατά τη διάρκεια του φετινού Madrid Open.

Η πρώτη ήταν όταν ένας οπαδός ανέβασε στο Twitter δύο φωτογραφίες που έδειχναν τη διαφορά στο μέγεθος της τούρτας που δόθηκε στον Αλκαράζ και τη Σαμπαλένκα, οι οποίοι έχουν τα γενέθλιά τους στις 5 Μαΐου.


Η Αζαρένκα απάντησε στο tweet, λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ακριβής»...

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του τουρνουά Φελισιάνο Λόπεζ, πρώην νούμερο 12 στον κόσμο και επτά φορές νικητής στο ATP Tour, ο οποίος δήλωσε: «Εκπλήσσομαι από αυτή την αντίδραση μετά από μια τέτοια χειρονομία».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Αλκαράζ πήρε μια τούρτα τριών επιπέδων και η Σαμπαλένκα μια πολύ μικρότερη, ο Λόπεζ είπε ότι ήταν επειδή ο Αλκαράζ είχε μόλις φτάσει στον τελικό, έπαιζε στο κεντρικό γήπεδο και ότι είναι το φαβορί των γηπεδούχων για το ισπανικό τουρνουά.


Ειδήσεις σήμερα:

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητό του και πέθανε


Οι 10 πρώτες χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2023

Survivor All Star: Η Ρία Κολοβού στο σπίτι της, οι Κόκκινοι στο GP του Μαϊάμι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης