Ποιοι είναι οι Ρώσοι φαρσέρ που πιάνουν κορόιδα τους διάσημους του πλανήτη

Ποιοι είναι οι Ρώσοι φαρσέρ που πιάνουν κορόιδα τους διάσημους του πλανήτη

Οι Ρώσοι φαρσέρ που έβαλαν στο στόχαστρο τον Υπουργό Άμυνας και την Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον  ισχυρίζονται πως έχουν κάνει φάρσες και σε μια σειρά από άλλα πρόσωπα, όπως ο Πρίγκιπας Χάρι, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Έλτον Τζον

BROTHERS_2
Το δίδυμο, με τα ψευδώνυμα Βοβάν και Λέξους,- τα πραγματικά ονόματα είναι Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ- έχει ένα κανάλι στο YouTube όπου ανεβάζουν αποσπάσματα από τις φάρσες τους , που συχνά στοχεύουν πρόσωπα που ασκούν κριτική στο Κρεμλίνο. Έχουν παραδεχθεί  ανοιχτά ότι συμπαθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ υπάρχουν υποψίες πως είναι Ρώσοι πράκτορες, αν και οι ίδιοι  το αρνούνται.

Σύμφωνα με ανώτερο βρετανικό αξιωματούχο, το τελευταίο τους βίντεο το είχαν επεξεργασθεί έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, παραδέχεται ότι  υπήρχαν προβλήματα με τους αντιαρματικούς πυραύλους NLAW, που προμηθεύει η Βρετανία στην Ουκρανία. Στο κλιπ, ο φαρσέρ είπε ότι το Κίεβο θέλει να συνεχίσει ένα πυρηνικό πρόγραμμα για να προστατευτεί από τη Ρωσία, έναν ισχυρισμό που είχαν αβάσιμα υποστηρίξει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν.

Παρά το γεγονός ότι αρνείται ότι είναι Ρώσος πράκτορας, ο Στολιάροφ έχει παραδεχτεί ότι έχουν τη δική τους «εσωτερική λογοκρισία». «Δεν θα κοροϊδεύαμε τον Πούτιν», είπε στον Guardian. «Δεν θέλουμε να βλάψουμε τη χώρα μας. Δεν θέλουμε αναταραχή εδώ. Δεν θέλουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε θα βοηθούσε τους εχθρούς της Ρωσίας».

Σήμερα, ένας βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι το Κρεμλίνο έδινε οδηγίες στους Κουζνέτσοφ και Στολιάροφ για το τί να κάνουν και τί να πουν. «Δεν είναι φαρσέρ, κατευθύνονται από το ρωσικό κράτος», πρόσθεσε.
Υπήρξαν ωστόσο και άλλα - πολύ επώνυμα- θύματα των δύο φαρσέρ στο πέρασμα των χρόνων: 
image_6483441
Κλείσιμο

O πρίγκιπας Χάρι, ο Τραμπ και οι πιγκουίνοι του Βόρειου πόλου

Ο πρίγκιπας Χάρι, το 2020,  άνοιξε την καρδιά του για το Megxit, είπε ότι είναι πιο «φυσιολογικός» από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «αίμα στα χέρια του» σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Κουζνέτσοφ και τον Στολιάροφ.

Σε τηλεφωνικές φάρσες των δύο Ρώσων ο δούκας του Σάσεξ επέμεινε ότι επέλεξε να αποσυρθεί από τη βασιλική ζωή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να προστατέψω τον γιο μου… Είμαστε εντελώς αποκομμένοι από την πλειοψηφία της οικογένειάς μου». Η εικόνα που έδωσε για τις  σκέψεις και τους προβληματισμούς του ήταν εντελώς  ξεκάθαρη και αποδείχθηκε προφητική, αφού το 2020 ο Πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και έφυγε με την Μέγκαν Μαρκλ και τον γιό τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ρωτήθηκε για τη Μέγκαν, παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ότι «το να παντρευτείς έναν πρίγκιπα ή μια πριγκίπισσα δεν είναι τόσο καλό όσο ο κόσμος πιστεύει» και ότι η νέα τους ζωή είναι «πολύ καλύτερη» από το να υπηρετούν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι μίλησε επίσης για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους «άρρωστους» ηγέτες του κόσμου,  που χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ παρά την εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή. Τόνισε και δεν έχει καμία σχέση με τον θείο του, πρίγκιπα Άντριου και επέμεινε ότι η στρατιωτική του θητεία τον είχε κάνει «πιο φυσιολογικό από όσο θα ήθελε να πιστεύει η οικογένειά μου». Εκείνη την εποχή,  ένας εκπρόσωπος του Χάρι είπε ότι δεν θα σχολιάσει  τη συνομιλία.

Οι ειλικρινείς απόψεις του  Χάρι προέκυψαν κατά τη διάρκεια δύο συνομιλιών με τους  Κουζνέτσοφ και Στολιάροφ, που υποδύονταν την 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, και τον πατέρα της Σβάντε σε τηλεφωνήματα- φάρσες-  την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τις 22 Ιανουαρίου του 2020. Το παράδοξο είναι πως ακόμα κι όταν οι συνομιλίες έγιναν κάτι περισσότερο από σουρεαλιστικές. συμπεριλαμβανομένης της ψεύτικης «Γκρέτα» που μιλά για έναν κανονισμένο γάμο με τον εξάχρονο Πρίγκιπα Τζορτζ και την ανάγκη να μετακινηθούν οι πιγκουίνοι στον Βόρειο Πόλο, ο Χάρι δεν φάνηκε να ανησυχεί μήπως τον δουλεύουν και συνέχισε κανονικά τη συζήτηση…

Ο Μπέρνι Σάντερς, οι χρυσές αλυσίδες και ο Κάνιε Γουέστ

Οι φαρσέρ τηλεφώνησαν στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς το  2020, προσποιούμενοι για άλλη μια φορά την Γκρέτα  Τούνμπεργκ και πρόσφεραν την υποστήριξή της  στην εκστρατεία του. Η κλήση έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά  οι φαρσέρ αποφάσισαν  να το κυκλοφορήσουν περισσότερο από δύο μήνες αργότερα,  λόγω της επιτυχίας του Σάντερς  στις προκριματικές της ΄Αιοβα και του Νιου Χάμσιρ, είπε ο Kουζνέτσοφ. Στην ηχογράφηση, μια γυναίκα, που δεν κατονομάζεται προσποιείται ότι είναι η Γκρέτα και ο Στολιάροφ υποδύεται τον πατέρα της, Σβάντε. Προσφέρονται να υποστηρίξουν την εκστρατεία ενός άνδρα που αυτοπροσδιορίζεται ως Μπέρνι Σάντερς, και εκείνος δέχεται με χαρά.

Ο Σάντερς προτείνει στην «Γκρέτα» να κάνει μια δήλωση για την υποστήριξή του και να κάνουν μια εκδήλωση μαζί όταν εκείνη μεταβεί στις ΗΠΑ. «Θα το εκτιμούσα πολύ», λέει. Στη συνέχεια, η «Γκρέτα» προτείνει να ηχογραφήσει ένα «cool rap» τραγούδι για την υποστήριξη του Σάντερς μαζί με την τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις και τον Κάνιε Γουέστ. «Αν θέλουμε να κάνουμε το βίντεο επιτυχημένο, πρέπει να βάλουμε πολλά ακριβά αυτοκίνητα και κορίτσια», λέει η «Γκρέτα». »Και θα πρέπει να φοράς χρυσά κοσμήματα και αλυσίδες, θα είναι ωραίο», προσθέτει. Ο Σάντερς γελάει και λέει «Εντάξει» καθώς προσπαθεί να τελειώσει τη συζήτηση, αλλά το δίδυμο λέει ότι η «Γκρέτα» πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία και χρειάζεται συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθεί εκεί.
 
image_6487327

Η Καμάλα Χάρις δέχεται μετά χαράς τη συνεργασία της «Γκρέτα»

Οι φαρσέρ εμφανίσθηκαν ξανά ως «Γκρέτα Τούνμπεργκ» και ο πατέρας της για να εξαπατήσουν την υποψήφια τότε αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και να της προσφέρουν πληροφορίες για τον Πρόεδρο Τραμπ, που θα ήταν- λέει- καταστροφικές γι΄αυτόν.
Το ηχητικό απόσπασμα, που δημοσίευσε η Sun, έδειξε ότι η Χάρις δεν είχε ιδέα ότι μιλούσε με κάποιον άλλον εκτός από την Γκρέτα και τον πατέρα της. «Συγχαρητήρια για όλη την εκστρατεία που κάνετε», λέει η Χάρις στους φαρσέρ. «Με εμπνέει τόσο το θάρρος και η φωνή σου».

Η «Γκρέτα» λέει στη συνέχεια στην γερουσιαστή: «Εμμ, θα ήταν ωραίο να σε υποστηρίξω στην εκστρατεία σου. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω;».
Η Χάρις - που είναι τώρα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, λέει: «Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις  θα ήταν να μιλήσεις  για το  πρόγραμμά μου σχετικά με το κλίμα. Ξέρετε,  αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω από την ομάδα μου να  συνεννοηθεί μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το τι ακριβώς θα ήταν χρήσιμο και τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε. Τότε μπορούμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το πώς μπορεί να λειτουργήσει και αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο, και σας ευχαριστώ πολύ».

Όταν η «Γκρέτα» και ο «πατέρας της» λένε στην Χάρις ότι έχουν γράψει γράμματα σε αρκετούς πολιτικού αλλά ότι ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν, η γερουσιαστής εξέφρασε τη συμπάθειά της. «Λοιπόν, αυτό πολύ απλά υπογραμμίζει την ανάγκη να είμαστε ενεργοί», λέει η Χάρις. «Υπάρχουν δυνάμεις που εργάζονται ενάντια στο κίνημά μας και πρέπει να αγωνιστούμε για αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η στιγμή, και έχεις δώσει μεγάλο αγώνα γι’ αυτόν τον σκοπό».

Στη συνέχεια, οι φαρσέρ φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την προσωπικότητα της «Γκρέτα» για να πείσουν την Χάρις να επικρίνει τον Τραμπ. «Είμαι τόσο τρομοκρατημένη με αυτό που κάνει ο Τραμπ, δεν μπορώ καν να φάω ή να κοιμηθώ όταν τον βλέπω στην τηλεόραση», λέει η «Γκρέτα» στην Χάρις. «Τι τρομερή αυτή η συνάντηση στο κτίριο του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, έχω εφιάλτες! Τον είδα στον διάδρομο και του φώναξα να υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Ήρθε κοντά μου και μου είπε χαμηλόφωνα «δεν θα πετύχεις ποτέ τον στόχο σου».
 
image_6487327__1_

Ο Μπόρις τους πήρε χαμπάρι

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε 18 λεπτά, το 2018, μιλώντας στους Στολιάροφ και Κουζνέτσοφ , καθώς εκείνοι προσποιούνταν ότι ήταν ο Αρμένιος πρωθυπουργός. Το μακρύ τηλεφώνημα του Υπουργού Εξωτερικών αφορούσε τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Ρωσία, την δηλητηρίαση με τη νευροτοξική ουσία νόβιτσοκ του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι της Αγγλίας και την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Ο Τζόνσον ακούστηκε ιδιαίτερα τρομαγμένος όταν οι φαρσέρ ισχυρίστηκαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αποκαλύψει ότι επηρέαζε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά τελικά πήρε χαμπάρι ότι επρόκειτο για απάτη μετά από 18 λεπτά και έκλεισε το τηλέφωνο.
Στο τηλεφώνημα, δεν αποκάλυψε οποιαδήποτε ευαίσθητη πληροφορία και μίλησε όπως μιλά πάντα σε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

Η κλήση στις 8 Μαΐου,  προωθήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον από το προσωπικό του Φόρεϊν Οφις και  έληξε απότομα, αλλά οι φαρσέρ που κατάφεραν να φθάσουν με επιτυχία στην προσωπική γραμμή τού - τότε- Υπουργού Εξωτερικών έχει εγείρει πολλά ερωτήματα ασφαλείας .Εκείνη την εποχή, μια ανώτερη διπλωματική πηγή είπε ότι ήταν «τραγικό» ότι η Ρωσία έχει κατεβάσει το επίπεδο σε φάρσες γυμνασιακού επιπέδου.

image_6487327__2_

Ο Σερ Έλτον Τζον, ο Πούτιν και τα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων
 
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, το 2015, ο Σερ Έλτον  Τζον ακούγεται να λέει ότι μίλησε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, λέγοντάς του ότι «ο LGBT πληθυσμός μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας». Ακούγεται να λέει στον «Πούτιν» πώς «θα ήθελε να καθίσει και να συζητήσουν το θέμα  πρόσωπο με πρόσωπο» και πώς έχει συζητήσει για την LGBT κοινότητα στην Ουκρανία με τον Πρόεδρο Ποροσένκο.

Χωρίς να έχει πάρει είδηση ότι δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί του ο Πούτιν αλλά Ρώσοι φαρσέρ, πανευτυχής ο σερ ΄Ελτον,  μετά το τηλεφώνημα,  δημοσίευσε μια φωτογραφία του Πούτιν στη σελίδα του στο Instagram ευχαριστώντας τον που τον κάλεσε για να συζητήσουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου σήμερα. Ανυπομονώ να συναντηθώ μαζί σας πρόσωπο με πρόσωπο για να συζητήσουμε την ισότητα των LGBT στη Ρωσία».

Ο Σερ Έλτον έχει έκτοτε κατηγορήσει τον Πούτιν ότι λέει ανοησίες,  όπως όταν προειδοποίησε τους ομοφυλόφιλους που ταξιδεύουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να «αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους». Η Ρωσία έχει ψηφίσει νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» μεταξύ παιδιών από τον Ιούνιο του 2013, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Η χώρα έχει επίσης απαγορεύσει τους γάμους ομοφυλόφιλων και αντιτίθεται στην υποστήριξη των ίσων δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους. Ο Σερ Έλτον είπε ότι η στάση του Πούτιν απέναντι στους ομοφυλόφιλους ήταν απομονωτική, προκατειλημμένη και γελοία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και προκάλεσαν βλάβες σε ήπαρ και πνεύμονα

To μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο

«Μπρα ντε φερ» Ρωσίας - ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν προειδοποιεί Πούτιν ότι θα απαντήσει στη χρήση χημικών όπλων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης