Super League 1: Με «προπόνηση» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ η πρεμιέρα του β΄γύρου, ζορίστηκαν ΑΕΚ, ΠΑΟ - Όλα τα γκολ

Super League 1: Με «προπόνηση» για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ η πρεμιέρα του β΄γύρου, ζορίστηκαν ΑΕΚ, ΠΑΟ - Όλα τα γκολ

Άνετο 0-5 για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα και 0-3 για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό - Μεγάλη νίκη στην «ουρά» για τον Βόλο

osfp-bala
Με χαμόγελα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Super League 1.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το σαρωτικό 0-5 από την Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα ενώ έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που βάζει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχασαν για έναν μήνα τον Γκιγιέρμε μετά το πολύ σκληρό φάουλ του Παντελίδη.

Εύκολο ήταν το απόγευμα της Κυριακής και για τον ΠΑΟΚ που νίκησε με 0-3 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα αλλά κέρδισε εκτός έδρας την Ξάνθη με 0-1 ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ.

Κλείσιμο
Στη μάχη της «ουράς» ξεχώρισε η νίκη του Βόλου με 2-1 επί του Πανιωνίου.

Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής

agonistiki-1


Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5

Καταιγιστικός Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 5-0 του Αστέρα (με δέκα από το 16’) στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τη 14η αγωνιστική, και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος παρέα με τον ΠΑΟΚ. Από δύο γκολ για Ελ Αραμπί (35’, 44’) και Μασούρας (5’, 73’), το άλλο ο Ποντένσε (9’), που έγινε αλλαγή στο 37’ λόγω ενοχλήσεων.

Οι Αρκάδες αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα μετά το πρώτο τέταρτο λόγω κόκκινης στον Πασαλίδη για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκιγέρμε, που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Τρεις ασίστ ο Σουντανί, μια ο Ελ Αραμπί και άλλη μια ο Ραντζέλοβιτς που είχε καλή παρουσία για πρώτη φορά μετά το… καλοκαίρι.

Αστέρας Τρίπολης Ολυμπιακός 0-5 14η Αγωνιστική SuperLeague Στιγμιότυπα (15/12/2019)


Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3

Ο Τσούπα Άκπομ με ασίστ και γκολ, σφράγισε το τρίποντο για τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αφού με τις ενέργειες του, μετέτρεψε το 0-1 του Πέλκα (7’) σε 0-3 απέναντι στον ουραγό Παναιτωλικό. Ο Άγγλος στράικερ σέρβιρε το 0-2 στον Λημνιό στο 66’ με ωραία ασίστ, ενώ στο 69’ από ασίστ του Μίσιτς έκανε το 0-3, για να μείνουν στο ρετιρέ μαζί με τον Ολυμπιακό οι Θεσσαλονικείς.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Άκπομ από τις 14 Σεπτεμβρίου και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όταν και είχε ανοίξει το σκορ. Στα θετικά, η επιστροφή του Βαρέλα που πέρασε σαν αλλαγή αντί του Μάτος, παίρνοντας για πρώτη φορά χρόνο, από τις 6 Οκτωβρίου και το ματς στην Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε στους 49 αγώνες το αήττητο σερί του και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό, με 34 πόντους. Ουραγός ο Παναιτωλικός, δεν έχει σκοράρει από τις 9/11.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ | HIGHLIGHTS | 15/12/2019 | ΕΡΤ


Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1

Μια νίκη σπουδαία, όσο και σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος, που σίγουρα θα της αλλάξει και την ψυχολογία πήρε η ΑΕΚ, με 1-0 κόντρα στην Ξάνθη, χάρη σε τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου. Πολύ καλός ο Κρίστιτσιτς που στην ουσία ξεκινά την φάση του γκολ και τον οποίο ο Καρέρα έβαλε πολύ κοντά στην περιοχή, κάτι σαν δεύτερο δεκάρι.

Η ΑΕΚ αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε με την αποβολή του Φασίδη στο 77’, επιτέθηκε κατά κύματα στην αντίπαλη εστία και αφού ο Αμπάντ, έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 83’ σε σουτ του Λιβάια, ήρθε ο Γαλανόπουλος στο 84’ ν’ απονείμει δικαιοσύνη. Ο Ζαχαριάδης λίγο έλειψε να κάνει το λάθος της χρονιάς, αλλά τον έσωσε το VAR, σε πτώση του Χουλτ στην περιοχή της Ξάνθης, αφού αρχικά έδωσε πέναλτι, αλλά ορθώς το πήρε πίσω .

Πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη, όταν παίζει ως φιλοξενούμενη, σε ματς που έχει διεξαχθεί μήνα Δεκέμβριο και πλέον με αυτό το τρίποντο επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μέχρι την λήξη του ματς, δεν άλλαξε κάτι με την Ένωση να πανηγυρίζει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από τις 21/9 και το ματς στο Αγρίνιο.

ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ | HIGHLIGHTS | 14/12/2019 | ΕΡΤ


Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 14η αγωνιστική της Super League 1, παίρνοντας τρεις… υπερπολύτιμους βαθμούς και «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά φέτος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με παιχνίδι παραπάνω!

Οι «πράσινοι» ήταν κακοί σε γενικές γραμμές στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βελτιώνοντας την εικόνα τους στην επανάληψη, ωστόσο κατάφεραν να κάνουν αυτό που ζητάει στην παρούσα φάση ο προπονητής τους και να φτάσουν στο «τρίποντο» ανεξαρτήτως απόδοσης, διευρύνοντας το αήττητο σερί τους σε έξι αγώνες και φτιάχνοντας την ψυχολογία τους.

Από ασίστ του Νούνες και με ωραία ενέργεια ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε -για τέταρτη φορά φέτος- σε κομβικό σημείο, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 44’ και στέλνοντας την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια. Ενώ ο Περέα ήρθε από τον πάγκο και, όπως και κόντρα στην ΑΕΚ, σκόραρε στο 82ο λεπτό για να «σφραγίσει» έτσι τη νίκη του Παναθηναϊκού…

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στον αντίπαλό τους, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε δύο τρεις περιπτώσεις στο 0-0, ενώ από το 60ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπεχαράνο, αλλά έφυγαν ξανά από το ΟΑΚΑ χωρίς βαθμό και είδαν το δικό τους αήττητο σερί να παίρνει τέλος.

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0 | Στιγμιότυπα - 14η Αγωνιστική Superleague (14/12/2019)


ΟΦΗ-Άρης 3-1

παιξε μπαλάρα και πάτησε τον Άρη ο ΟΦΗ!

Οι Κρητικοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ του Ιντέγε και με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν... τούμπα το ματς, επικρατώντας με 3-1! Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιώργου Σίμου έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση, έστω και με παιχνίδι περισσότερο, και υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο!

Ο Ιντέγε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (12’) για τον Άρη, ο οποίος στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από το γήπεδο (χειρότερη εμφάνιση με τον Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία) και έγινε έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων! Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, Βαζ, έφερε το σκορ στα ίσα (30’), με τους Φερέιρα, Φιγκεϊρέντο να σκοράρουν στην επανάληψη και να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.

Στους 18 βαθμούς παραμένει ο Άρης, με κίνδυνο να χάσει έδαφος αναφορικά με την είσοδό του στην εξάδα, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες την ερχόμενη Πέμπτη όταν και υποδέχεται τον Βόλο. Από την άλλη μεριά, ο ΟΦΗ δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς αφού φιλοξενεί στο «Γεντί Κουλέ» τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη.

Ο.Φ.Η. - ΑΡΗΣ = 3 - 1


Λάρισα-Ατρόμητος 1-2

Ψυχωμένος Ατρόμητος, έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα!

Η ομάδα του Παντελίδη -που πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στον πάγκο των Περιστεριωτών- πραγματοποίησε πολύ ώριμη και παθιασμένη εμφάνιση στη Λάρισα και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό (1-2).

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν «αέρα» δύο τερμάτων στο πρώτο 20λεπτο (5’ Ούμπιδες, 20’ Ουγκράι) και άντεξαν στις πιέσεις των «βυσσινί», που μείωσαν με πέναλτι του Φατιόν στο 43’.

LARISA - ATROMITOS ( 1 - 2 ) | SUPERLEAGUE 2019/20 | 15/12/2019


Βόλος-Πανιώνιος 2-1

Έβγαλε τα μάτια του ο Πανιώνιος, που λύγισε από τον ανώτερο στο δεύτερο ημίχρονο, Βόλο, με την ομάδα της Μαγνησίας να παίρνει τη νίκη με 2-1 στο Πανθεσσαλικό.

Οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο και απολύτως δίκαια προηγήθηκαν στο 27’ με τον Εμμανουηλίδη ενώ έχασαν πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, βάζοντας τις βάσεις για μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Ωστόσο, ο Βόλος ήταν άλλη... ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και με... στρωτό ποδόσφαιρο έχασε σωρεία ευκαιριών και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Ευαγγέλου ανέτρεψε τον Μουνίθ εντός περιοχής, με τον αρχηγό του Βόλου στο 74’ να σκοράρει από τη βούλα.

Ο σέντερ μπακ των φιλοξενούμενων ήταν ο μοιραίος, αφού στο 83’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και τελικά στο 87’ ο Τσοκάνης με κεφαλιά από τη σέντρα του Ντεντάκη ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Βόλο.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πανιώνιος μένει προτελευταίος με 6 βαθμούς, ενώ ο Βόλος έφτασε στους 17 που τον φέρνουν στη 10η θέση, μαζί με τη Λαμία.

Βόλος - Πανιώνιος: 2-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης