Ο Μουρίνιο στην Τότεναμ: «Χρυσό» το συμβόλαιο του Special One

Ο Μουρίνιο στην Τότεναμ: «Χρυσό» το συμβόλαιο του Special One

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα εισπράττει περίπου 15 εκατ. λίρες το χρόνο - Μόνο ο Γκουαρντιόλα θα παίρνει περισσότερα - Το πρόγραμμα με τις «πρώην» ομάδες - Όταν το 2015 έλεγε ότι δεν θα πήγαινε στην Τότεναμ

ZM1
Βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται ότι έβαλαν οι άνθρωποι της Τότεναμ προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή του Ζοσέ Μουρίνιο για τη θέση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μετά την άσχημη -μέχρι στιγμής- πορεία της ομάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής είχε τις επαφές με τους διοικούντες της Λονδρέζικης ομάδας και ενημερωνόταν και από τον ατζέντη του, Πίνι Ζάχαβι. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που διαπραγματεύτηκε με τα «σπιρούνια» και όχι ο Ζόρζε Μέντες.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ ο Μουρίνιο θα υπογράψει συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου 15 εκατ. λίρες τον χρόνο ή, διαφορετικά, περίπου 290.000 λίρες την εβδομάδα.

Οι αποδοχές αυτές, ωστόσο, δεν θα φέρουν τον Special One στην κορυφή της σχετικής λίστας της Premier League καθώς εκεί φαίνεται ότι παραμένει ο Πεπ Γκουαρντιόλα με αποδοχές περίπου 20 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Κλείσιμο
Τα «σπιρούνια», όπως είναι το παρατσούκλι της Τότεναμ, θα πρέπει παράλληλα να καταβάλουν ένα μεγάλο ποσό και στον Ποτσετίνο με την αποζημίωσή του να υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ, μιας και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2023.



Το πρόγραμμα του Μουρίνιο με τις «πρώην»

Ο Μουρίνιο θα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο της Τότεναμ το μεσημέρι του Σαββάτου (23/11) στο πρώτο ματς της 13ης αγωνιστικής της Premier League στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Επιστρέφοντας στους πάγκους περίπου έναν χρόνο μετά το φινάλε της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραμένοντας... εντός των τειχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Πορτογάλος κόουτς οφείλει να προετοιμαστεί και για τις αναμετρήσεις κόντρα στις... πρώην.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα παίξει και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και με την Τσέλσι, έχοντας αρχικά επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Τετάρτης, 4/12!

Όσο για την πρώτη αναμέτρηση με την Τσέλσι, με την οποία τα τελευταία χρόνια η κόντρα με τα «σπιρούνια» είναι κάθε φορά... αίμα κι άμμος, έρχεται στις 22/12 εντός έδρας...

Όταν έλεγε ότι δεν θα πάει στην Τότεναμ

Πίσω στο 2015, ο Πορτογάλος κόουτς, προτού ακόμα βρεθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρχίσει να... αποδέχεται και να συνηθίζει το κόκκινο χρώμα, το «Ολντ Τράφορντ» και να υπερασπίζεται τον σύλλογο και τον εαυτό του κόντρα σε όλους, είχε αναφερθεί στην αγάπη του για τον κόσμο της Τσέλσι.

Οι «μπλε», βέβαια, έχουν πλέον ανοιχτή κόντρα μαζί του και, μάλιστα, ο «Μου» είχε υψώσει τα τρία του δάχτυλα για να δείξει πόσα πρωταθλήματα πανηγύρισε στον πάγκο του λονδρέζικου κλαμπ, όταν οι οπαδοί της πρώην ομάδας του έδειξαν πως είχαν αλλάξει πολύ τα συναισθήματά τους για εκείνον.

Το 2015, λοιπόν, είχε τονίσει: «Δεν μπορούσα να δεχθώ την πρόταση που μου είχε γίνει το 2007 γιατί το συμβόλαιό μου με την Τσέλσι όριζε να μην δουλέψω σε άλλη αγγλική ομάδα για δυο χρόνια μετά το φινάλε της συνεργασίας μας. Αλλά και πάλι δεν θα μπορούσα να το κάνω λόγω της αγάπης μου για τον κόσμο της Τσέλσι».

Μερικά χρόνια αργότερα, όλα άλλαξαν. Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης