Champions League: Βίντεο από όλα τα παιχνίδια και τα γκολ της δεύτερης μέρας της 4ης αγωνιστικής

Champions League: Βίντεο από όλα τα παιχνίδια και τα γκολ της δεύτερης μέρας της 4ης αγωνιστικής

Με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ «καθάρισε» με 4-0 τον Ερυθρό Αστέρα, έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και προσέφερε ευκαιρία στον Ολυμπιακό να παλέψει για το Europa League Απίθανα ματς στον 3ο όμιλο: Αταλάντα-Σίτι 1-1, Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Σαχτάρ 3-3 Νίκη πρόκρισης της Παρί, ξέσπασμα της Ρεάλ με εξάρα κόντρα στη Γαλατά

tot0
Μετά τα 29 γκολ που σημειώθηκαν χθες, στο πρώτο κομμάτι της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, σήμερα ακολούθησε μια νέα... ομοβροντία τερμάτων καθώς στις αναμετρήσεις από τον 1ο έως τον 4ο όμιλο είχαμε άλλα 27 γκολ και μοναδικές στιγμές.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού η Τότεναμ πέρασε δια περιπάτου από το Βελιγράδι, διαλύοντας με 4-0 τον Ερυθρό Αστέρα (και πλέον οι Σέρβοι με τους Πειραιώτες μονομαχούν για την 3η θέση).

Στον πρώτο όμιλο η Ρεάλ ξέσπασε στην Γαλατά την οποία νίκησε 6-0 με χατ τρικ του 19χρονου Ροντρίγκο, ενώ η Παρί νίκησε δύσκολα την Μπριζ (που έχασε και πέναλτι).

Στον 3ο όμιλο έγιναν τα πιο.. κουφά της βραδιάς.
Στο Ζάγκρεμπ η Σαχτάρ προηγήθηκε, η Ντινάμο ισοφάρισε κι όταν έμειναν κι οι δύο με 10 παίκτες οι Κροάτες στο 83' και στο 89΄ έκαναν το 3-1... Μόνο που οι Ουκρανοί με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Σίτι προηγήθηκε στην έδρα της Αταλάντα, έχασε πέναλτι και τον Έντερσον με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο αφού ισοφαρίστηκε, έχασε και τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Μπράβο (αποβλήθηκε) με τον Κάιλ Γουόκερ να παίζει για 10 λεπτά κάτω από τα δοκάρια!


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες


1ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράι 6-0


Ο νεαρός Βραζιλιάνος έπαιξε πρώτη φορά εντός στο Champions League, πέτυχε χατ τρικ, έδωσε ασίστ, οδήγησε τη Ρεάλ στο 6-0 επί της Γαλατά και ουσιαστικά στην πρόκριση.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τον Ροντρίγκο και φρόντισε αμέσως να κάνει το κοινό να τραγουδήσει το όνομά του. Μόλις στα έξι λεπτά και 14 δευτερόλεπτα είχε σημειώσει με πλασέ και κεφαλιά την πιο γρήγορη χρονικά από το ξεκίνημα αγώνα ντομπλέτα στην ιστορία του Champions League. Στο φινάλε θα έβαζε ακόμα ένα, ενώ ενδιάμεσα θα μοίραζε και μία ασίστ. Κάπως έτσι ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός οδήγησε τη Ρεάλ στο θριαμβευτικό 6-0 επί της Γαλατάσαραϊ.

Κλείσιμο

Λίγο αργότερα (14’), ο Σέρχιο Ράμος ευστοχούσε σε 16ο διαδοχικό πέναλτι και το 9ο αλά Πανένκα, για να φτάσει τα 87 τέρματα με τη φανέλα των Μαδριλένων. Στο 45’ ο Ροντρίγκο κέρασε τον Μπενζεμά, ο οποίος βρήκε δίχτυα, όπως και στο 81’ και με τη σειρά του μέτρησε σημαντικά προσωπικά επιτεύγματα. Ο Γάλλος φορ έφτασε τα 62 γκολ στον θεσμό (τα 46 με τη Ρεάλ) και πλέον είναι 4ος σκόρερ του, πίσω μόνο από Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Ραούλ.

Για κλείσιμο ο Ρονττρίγκο θα ολοκλήρωνε με πλασέ στην κίνηση το προσωπικό σόου του και το 6-0 των γηπεδούχων. Με αυτόν τον τρόπο οι Μερένγκες έφτασαν τους επτά βαθμούς και ουσιαστικά δεν χάνουν την πρόκριση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (42’ Μεντί), Κρόος, Καζεμίρο (60’ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Αζάρ (68’ Ισκο), Ροντρίγκο, Μπενζεμά

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Ναγκατόμο (88’ Μπουγιούκ), Μαριάνο, Μαρσάο, Λουγιντάμα, Ν’Ζονζί (46’ Μπάιραμ), Φεγκουλί, Λεμινά, Σερί, Αντόνε (46’ Ντονκ), Μπάμπελ.


Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 1-0

Το θέμα για την Παρί είναι το να μην ηττηθεί με τέσσερα γκολ διαφορά την επόμενη αγωνιστική στη Μαδρίτη. Εάν το καταφέρει αυτό, λογικά δεν χάνει την 1η θέση του ομίλου. Οι Παριζιάνοι επικράτησαν δύσκολα 1-0 της Μπριζ, αλλά αυτή τη φορά δεν εντυπωσίασαν. Το τρίποντο ήρθε με το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του Ικάρντι σε κενή εστία (22’), αλλά και από την απόκρουση του Κέιλορ Νάβας (72’) στο πέναλτι του Ντιανέ. Οσο για την πρόκριση αυτή καθ’ αυτή, οριστικοποιήθηκε και μαθηματικά για τους Παριζιάνους.

Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Κιμπέμπε, Νταγκμπά, Βεράτι (90’ Σαράμπια), Γκουέγ, Ντι Μαρία, Ικάρντι (72’ Καβάνι), Μπαπέ (83’ Ντράξλερ)

Μπριζ (Πολ Κλέμεντ): Μινιολέ, Αλβαρες, Ντέλι, Μέχελε, Ρίκα, Οντιλόν, Ριτς (82’ Ντε Κατελέρε), Βανάκεν, Οκερέκε (67’ Ντιανέ), Ντένις, Ντιατά (77’ Σκρίβερς).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Παρί 12 (10-0)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (9-5)
3. Μπριζ 2 (2-8)
4. Γαλατάσαραϊ 1 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (26 Οκτωβρίου)
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί
Γαλατάσαραϊ - Μπριζ


Βαθμολογία
1.Παρί Σεν Ζερμέν 12β., 10-0 γκολ
2.Ρεάλ Μαδρίτης 7β., 9-5
3.Κλαμπ Μπριζ 2β., 2-8 γκολ
4.Γαλατάσαραϊ 1β., 0-8

2ος όμιλος
Ερυθρός Αστέρας - Τότεναμ 0-4

Η Τότεναμ βρίσκει τον δρόμο της... λύτρωσης κόντρα στον Αστέρα, τον διέσυρε και στο Βελιγράδι (4-0), με αποτέλεσμα να βρεθεί στη 2η θέση και πιο κοντά στους «16» του Champions League.


Πέντε στο Λονδίνο, τέσσερα στο Βελιγράδι και τα ξεσπάσματα της Τότεναμ κόντρα στον Αστέρα τη φέρνουν πιο κοντά στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League. Oι Σπερς διέλυσαν τους «ερυθρόλευκους» με 4-0, έχοντας τον Σον σε απίστευτη βραδιά. Ο Νοτιοκορεάτης ξεπέρασε το σοκ της Κυριακής, πέτυχε δυο γκολ, ενώ προσευχήθηκε για τον Αντρέ Γκόμες. Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 13' είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κέιν. Ωστόσο, ο Αστέρας ήταν αυτός που έκανε αίσθηση στο 23΄ όταν ο Πάβκοβ βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Γκαζανίγκα, αλλά νικήθηκε. Η Τότεναμ αντέδρασε και στο 34' πέτυχε το γκολ της... χρονιάς! Το σουτ του Κέιν βρήκε το δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης, ο Αγγλος φορ έκανε την πάσα, ο Σον έστειλε εξ' επαφής τη μπάλα στο δοκάρι και ο Λο Σέλσο από κοντά πέτυχε το 1-0. Ο Αστέρας θα μπορούσε στο ημίχρονο να πάει με γκολ, αλλά στο 44' έχασε τρομερή ευκαιρία. Ο Φαν Λα Πάρα προσπάθησε να κρεμάσει τον Αργεντίνο γκολκίπερ, ο τελευταίος με τη βοήθεια δοκαριού έδιωξε, η μπάλα βρήκε στον Σάντσες, ξανά δοκάρι και η Τότεναμ σώθηκε. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Σον, ο οποίος με δυο γκολ στο 57' και στο 61΄σφράγισε τη νίκη! Ο Ερικσεν στο 85΄διαμόρφωσε το 4-0.

Η Βαθμολογία
1.Μπάγερν Μονάχου 12 15-4
2. Τότεναμ 7 12-9
3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-13
4. Ολυμπιακός 1 5-10

Επόμενη αγωνιστική 26/11
Τότεναμ-Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν - Ολυμπιακός 2-0

Βαθμολογία
1.Μπάγερν Μονάχου 12β., 15-4 γκολ
2.Τότεναμ 7β., 13-9 γκολ
2.Ερυθρός Αστέρας 3β., 3-13 γκολ
3.Ολυμπιακός 1β., 5-10 γκολ

3ος όμιλος
Αταλάντα - Μάντσεστερ Σίτι 1-1


Στο San Siro το ματς άρχισε με ευκαιρία της Αταλάντα στο 4' με τον Χάτεμπερ και με γκολ της Σίτι στο 7' με τον Στέρλινγκ, μετά το τακουνάκι του Ζεσούς (0-1). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε τον έλεγχο, είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και στο 43' είχε τη μεγαλύτερη όλων, με το πέναλτι που κέρφισε για χέρι του Ιλιτσιτς. Ο Ζεσούς όμως που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ... Ετσι, οι Μπεργκαμάσκι έμειναν ζωντανοί και το απέδειξαν στο β' μέρος.

Η ωραία σέντρα του Γκόμες στο 49' είχε ως αποτέλεσμα την κεφαλιά του Πάσαλιτς για το 1-1 κι από εκείνο το σημείο η Αταλάντα το πίστεψε περισσότερο και έψαξε το δεύτερο γκολ. Δεν το έβαλε όμως, ούτε όταν η Σίτι είχε στο τέρμα ένα... δεξί μπακ. Με τον Εντερσον να τραυματίζεται και να βγαίνει στο ημίχρονο, ο Γκουαρδιόλα είδε τον Μπράβο να βλέπει κόκκινη κάρτα στο 81' για φάουλ στον Ιλιτσιτς εκτός περιοχής και έβαλε στη θέση του τον Γουόκερ. Και δεν έπαθε και καμία ζημιά, αφού το 1-1 έμεινε ως το τέλος και οι Πολίτες είναι ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση και στην 1η θέση του ομίλου.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ (84' Μαλινόφσκι), Καστάν (92' Μουριέλ), Γκόμες, Πάσαλιτς, Ιλιτσιτς.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον (46' Μπράβο), Κανσέλο, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Μεντί, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (88' Γουόκερ), Στέρλινγκ, Ζεσούς (73' Αγουέρο).

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3


Από το πρώτο ματς των δύο ομάδων πριν δύο εβδομάδες, αυτό που έληξε 2-2, είχε φανεί ότι μπορεί να συμβούν τα πάντα. Και συνέβησαν τελικά στο δεύτερο... Στο 90ο λεπτό η Ντιναμό πανηγύριζε για μια νίκη που την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση στους "16", στο 93' η Σαχτάρ μείωσε, στο 95' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι που δεν ήταν και όταν πήγε στο VAR είδε πέναλτι που είχε γίνει δευτερόλεπτα νωρίτερα στον... τερματοφύλακα Πιάτοβ και έδωσε αυτό, για να ισοφαρίσουν έτσι οι φιλοξενούμενοι και να πάρουν το προβάδισμα στην ισοβαθμία!

Μέχρι να φτάσουμε, όμως, στην τρέλα των καθυστερήσεων, είχαμε ένα 90λεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες έδειχναν ισοδύναμες. Η Σαχτάρ προηγήθηκε στο 13' με τον Πάτρικ, η Ντιναμό ισοφάρισε στο 25' με την κεφαλιά του Πέτκοβιτς και στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο και ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Στο 74' οι Ουκρανοί χάρηκαν για την αποβολή του Μόρο των γηπεδούχων, αλλά στο 79' ήταν η σειρά των Κροατών να γελάσουν επειδή αποβλήθηκε και ο Μάρλος των φιλοξενούμενων, για να οδηγηθούμε στην παράνοια των τελευταίων λεπτών: Πλασέ του Ιβανούσετς στο 83' για το 2-1, λάθος του Πιάτοβ στο 89' και 3-1 από τον Αντέμι, κεφαλιά του Μοράες στο 93' για το 3-2 και μετά έγινε το μαγικό που περιγράψαμε παραπάνω, για να έρθει το 3-3 από την εκτέλεση πέναλτι του Ματέους Τετέ!

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Ντιλάβερ, Πέριτς, Τεοφίλ-Κατρίν, Λέοβατς, Μόρο, Αντέμι, Στογιάνοβιτς (72' Ιβανούσετς), Ολμο, Ορσιτς (77' Γκίρα), Πέτκοβιτς.

Σαχτάρ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοβ, Ντοντό, Κριβτσόβ, Ματβιένκο (86' Ντεντίνιο), Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Αλαν Πάτρικ (84' Ματέους Τετέ), Κοβαλένκο, Μάρλος, Τάισον, Μοράες.

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 10β., 12-2 γκολ
2.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5β., 9-7 γκολ
3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 5β., 7-9 γκολ
4.Αταλάντα 1β., 3-12γκολ

4ος όμιλος
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1


Δύο λεπτά δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν στην Ατλέτικο την πρόκριση στους «16», μετά από ένα πλήρως ανεκμετάλλευτο ενενηντάλεπτο.

Οι «ροχιμπλάνκος» ταξίδεψαν στη Γερμανία για να πάρουν τη νίκη που θα τους έστελνε και μαθηματικά στην επόμενη φάση, μετά και την ήττα της Λοκομοτίβ από την Γιουβέντους, αλλά αντ’ αυτού, η Λεβερκούζεν πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, επικρατώντας με 3-1 και αναζοπύρωσε τις δικές της ελπίδες για το κάτι παραπάνω.

Στο πρώτο ματς στον όμιλο που σκοράρει δις, η ομάδα του Πέτερ Μπος πήρε προβάδισμα με τον αγαπημένο της τρόπο τα τελευταία χρόνια, χάρη σε αυτογκόλ του Τόμας Παρτέι στο 41’, με τα τέσσερα από τα τελευταία έξι γκολ της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να έχουν σημειωθεί με ανάλογο τρόπο. Ο Κέβιν Φόλαντ ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 στο 55’ βάζοντας γερές βάσεις νίκης, οι οποίες δεν… έτριξαν μέχρι και τον έξτρα χρόνο. Σε εκείνο το διάστημα ξαφνικά οι παίκτες του Σιμεόνε ξύπνησαν, εκμεταλλεύθηκαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 85’ όταν αποβλήθηκε ο Αμίρι με κόκκινη κάρτα και μείωσαν με τον Μοράτα στο 94’, για να αγγίξουν την ισοφάριση και το τρελό φινάλε στιγμές αργότερα, όταν ο Ισπανός φορ δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη σερί φορά τον Χραντέτσκι.

Έτσι, η Λεβερκούζεν πέτυχε την πρώτη της νίκη και με 3 βαθμούς έναντι 7 της δεύτερης Ατλέτικο που πήρε παράταση στην υπόθεση πρόκριση, μπορεί να ελπίζει για μια ακόμα αγωνιστική για τη 2η θέση. Όλα αυτά σε ένα ματς που ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε ως αλλαγή στο 81’ και κατέγραψε την παρθενική του συμμετοχή σε ομίλους Champions League.

Λεβερκούζεν (Μποζ): Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Μπέντερ, Ουεντέλ, Μπελαραμπί, Αρανγκίζ, Ντεμιρμπάι, Αμίρι, Φόλαντ, Χάβερτζ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Λόντι, Ερμόσο, Φελίπε, Αρίας, Σαούλ, Κόκε, Τόμας, Κορέα, Κόστα, Μοράτα

Λοκομοτίβ Μόσχας - Γιουβέντους 1-2

Βαθμολογία
1.Γιουβέντους 10β., 9-4 γκολ
2.Ατλέτικο Μαδρίτης 7β., 5-5 γκολ
3.Λοκομοτίβ Μόσχας 3β., 4-7 γκολ
4.Μπάγερ Λεβερκούζεν 3β. 3-7 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης