ΝΒΑ: «Καμπάνα» 25 αγώνων σε σταρ των Σανς για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ

ΝΒΑ: «Καμπάνα» 25 αγώνων σε σταρ των Σανς για παραβίαση των κανόνων αντι-ντόπινγκ

Ο ΝτιΆντρε Έιτον βρέθηκε θετικός σε χρήση διουρητικής ουσίας, η οποία θεωρείται πως μπορεί να καταστήσει μη ανιχνεύσιμες ουσίες που ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις

sans-paixt
Ισχυρό πλήγμα για τους Φοίνιξ Σανς αποτελεί η τιμωρία του ΝτιΆντρε Έιτον. Το νούμερο ένα του περσινού ντραφτ δέχτηκε «καμπάνα» 25 αγωνιστικών για παραβίαση του κώδικα αντι-ντόπινγκ.

Ο νεαρός σέντερ βρέθηκε θετικός σε χρήση διουρητικής ουσίας, η οποία απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς καθώς θεωρείται πως μπορεί να καταστήσει μη ανιχνεύσιμες ουσίες που ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις. Πάντως οι Σανς αναμένεται να προσφύγουν επιζητώντας την μείωση ή εξαφάνιση της ποινής υποστηρίζοντας πως ο αθλητής δεν γνώριζε ότι έλαβε την συγκεκριμένη ουσία, ενώ σε έλεγχο που του έγινε δεν βρέθηκε διεγερτικό φάρμακο στον οργανισμό του.

Όλα αυτά κι ενώ ο Έιτον είχε 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 τάπες στη νίκη των Σανς επί των Κινγκς για την πρώτη μέρα του ΝΒΑ. Εφόσον η ποινή του μείνει σε ισχύ, θα χάσει 2,17 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιό του.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου, τον οργανισμό των Σανς, τους συμπαίκτες μου και την κοινότητα του Φίνιξ. Ήταν ένα λάθος που έγινε ακούσια και δυστυχώς έβαλα στον οργανισμό μου κάτι που δεν γνώριζα. Αντιλαμβάνομαι τις συνέπειες που έχει αυτή η τιμωρία και λυπάμαι πολύ που απογοήτευσα την ομάδα μου», ανέφερε σε δήλωσή του ο παίκτης.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης