Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Οριστική αναβολή στο clasico!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Οριστική αναβολή στο clasico!

Το ντέρμπι αναβλήθηκε υπό το φόβο νέων επεισοδίων στον κύκλο της έντασης που έχει ανοίξει στη Βαρκελώνη η καταδικαστική απόφαση σε βάρος των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας -Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν τελεσίγραφο για να αποφασίσουν νέα ημερομηνία για το παιχνίδι  έως τη Δευτέρα  

camp-nou-arthro
Στην αναβολή του clasico που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου οδήγησε η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελυταίες μέρες στη Βαρκελώνη, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας και τις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. 

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη ρεάλ αναβλήθηκε επίσημα, λόγω του κινδύνου να προκληθούν νέα, μεγάλα επεισόδια .
Την περασμένη Κυριακή (14/10) όταν έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο για να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εννέα αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Τις τελευταίες ώρες η φημολογία ότι το clasico όδευε προς ματαίωση υπό τον φόβο μεγάλων επεισοδίων, εντεινόταν. Αρχικά είχε προταθεί να αλλάξει η έδρα και να γινόταν το ντέρμπι στις 26 του μήνα μεν, αλλά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Ρεάλ και όχι στη Βαρκελώνη, αλλά έπεσε στο κενό.

Φαίνεται όμως πως η λύση θα βρεθεί μέσα στον Δεκέμβρη, όπου προέκυψαν δυο πιθανές ημερομηνίες.

Οι δύο ομάδες προτιμούν την 18η Δεκεμβρίου, όμως, ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, τόνισε πως θα είναι αδύνατο να γίνει τότε, λόγω των αγώνων του Κυπέλλου...

Η RFEF ενημέρωσε επίσημα πως οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να συζητήσουν και ν' αποφασίσουν από κοινού τη νέα ημερομηνία, ωστόσο, έχουν διορία να το κάνουν μέχρι τις 21 του Οκτώβρη.

Ειδάλλως, θα παρθεί η απόφαση από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης