Ρεκόρ κερδών παρά την αγωνιστική κατάρρευση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ρεκόρ κερδών παρά την αγωνιστική κατάρρευση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί αγωνιστικά να μην διανύει τις καλύτερες μέρες της αλλά ανακοίνωσε κέρδη 627 εκατομμυρίων λιρών για τη σεζόν 2018-19, τα οποία  αποτελούν ρεκόρ εσόδων στην ιστορία της και με αφορμή τη συνέλευση των μετόχων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Εντ Γούντγουορντ ανέλυσε τη στρατηγική της ομάδας δίνοντας απόλυτη στήριξη στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

OLE
Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ εξέφρασε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στον προπονητής της ομάδας Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, για να οδηγήσει το σύλλογο ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε οικονομικά έσοδα ύψους 627,1 εκατομμυερίων λιρών για την περίοδο 2018-19 που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Ποσό αυξημένο κατά 6,3% σε σχέση με τη σεζόν 2017-18, καθώς η νέα συμφωνία για δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Champions League εκτόξευσε τα κέρδη.

Ωστόσο, η έκτη θέση στην οποία τερμάτισαν οι «κόκκινοι διάβολοι» στην Premier League την περασμένη σεζόν, δεν τους έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τα κέρδη αναμένονται αισθητά μειωμένα για φέτος.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ήδη 10 βαθμους μακριά από την κορυφή μετά από μόλις έξι αγώνιστικές αλλά ο Γούντγουορντ έθεσε ένα μακροπρόθεσμο στόχο καθώς υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στον Σόλσκιερ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ δήλωσε στη συνάντηση των μετόχων της ομάδας, που λαμβάνει χώρα κάθε τρίμηνο, πως:
Κλείσιμο
«Εμείς και οι υποστηρικτές μας σε όλο τον πλανήτη απαιτούμε να απολαβάνουμε επιτυχίες. Η επιτυχία έρχεται κερδίζοντας τρόπαια. Αυτός ο στόχος και αυτό το πρότυπο δεν άλλαξε ποτέ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ενώ προσέθεσε «Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει επιχειρηματικά και εμπορικά στηρίζει τη συνεχιζόμενη επένδυση στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Μεγάλο μέρος της προόδου που σημειώθηκε γύρω από αυτή την επένδυση είναι φανερό στις ακαδημίες της ομάδας, στο τμήμα scouting και στις εγκαταστάσεις μας. Αυτά βέβαια δεν είναι άμεσα εμφανή σε όσους δεν είναι μέσα στην ομάδα.

«Αυτές οι επενδύσεις, μαζί με τη στήριξη στον Σόλσκιερ και το προπονητικό του team από τον Μάρτιο, μας έδωσαν τα δομικά στοιχεία της επιτυχίας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η επένδυση θα έχει αποτελέσματα, είναι σημαντικό να είμαστε υπομονετικοί καθώς ο Όλε οικοδομεί την ομάδα για το μέλλον. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη μακροπρόθεσμη στρατηγική χωρίς να επηρεαζόμαστε από βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις».

Παρά τη σημαντική δαπάνη για τους Χάρι Μαγκουάιρ, Άαρον Βαν-Μπισάκα και Ντάνιελ Τζέιμς, το περασμένο καλοκαίρι, η αδυναμία να αντικατασταθούν επάξια ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Αλέξις Σάντσες στην επίθεση της ομάδας έχει οδηγήσει σε προβληματισμό μετ αονόματα των Μάριο Μάντζουκιτς και Ουσμάν Ντεμπέλ να ακούγονται από τώρα ως πιθανές προσθήκες για το χειμώνα.

Όσο για το γεγονός ότι δεν έχει διοριστεί ακόμα διευθυντής στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Γούντγουορντ δήλωσε:

«Όσον αφορά τις εικασίες γύρω από τη θέση του επικεφαλή του ποδοσφαίρικού τμήματος, εξετάζουμε τις δυνατότητες εξέλιξης της δομής του συλλόγου. Πολλά από όσα ακούγονται σχετικά με αυτόν τον ρόλο μέσα στην ομάδα επικεντρώνονται μόνο στο κομμάτι του καλύτερου scouting, έναν τομέα που έχουμε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύουμε ότι οι παίκτες που αποκτήσαμε αυτό το καλοκαίρι αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση μας είναι η σωστή. Η ιστορία της ομάδας μας δείχνει πως πάντα βασιζόμασταν σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες και σε επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου έχοντας επιτυχίες.

Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις απαραίτητες επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου». είπε κλείνοντας ο Γούντογουορντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης