Σαρωτική η Σάκκαρη, κέρδισε 2-0 σετ την Ιταλίδα Τζιόρτζι και πέρασε στον 2ο γύρο του US Open

Σαρωτική η Σάκκαρη, κέρδισε 2-0 σετ την Ιταλίδα Τζιόρτζι και πέρασε στον 2ο γύρο του US Open

Η Κινέζα Σουάι Πενγκ επόμενη αντίπαλος της Ελληνίδιας τενίστριας

sakkari
Με τρομερές άμυνες, απίθανες εμπνεύσεις στην επίθεση και αποφασιστηκότητα σε κάθε της κίνηση η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 6-1, 6-0 την Καμίλα Τζιόρτζι και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του US Open.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε φανταστικό παιχνίδι και τώρα θα περιμένει την νικήτρια του αγώνα της Πενγκ με την Λεπτσένκο που είναι σε εξέλιξη για να μάθει την αντίπαλο της στον δρόμο για τους "32" του τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση χρειάστηκε μόλις 57'! Η Σάκκαρη είχε 12-6 winners, 4-1 άσους και 15-21 αβίαστα λάθη.

Είχε επίσης 75% έναντι 45% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς ενώ έφτασε και σε 5/8 μπρέικ σε αντίθεση με την Ιταλίδα που είχε 0/4 προσπάθειες για μπρέικ!

Συνολικά κέρδισε 75 πόντους έναντι 27 της αντιπάλου της.

Στο 1ο σετ η Μαρία θα προηγηθεί με 1-0 αλλά θα ισοφαριστεί σε 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο γκέιμ που κέρδισε η Ιταλίδα στον αγώνα. Εν συνεχεία δέχτηκε ένα σερί 11-0! Η Μαρία θα πάει στο 3-1 με μπρέικ ενώ θα κάνει και άλλο μπρέικ στο 5-1.

Κλείσιμο
Η Τζιόρτζι θα προσπαθήσει στο επόμενο γκέιμ για μπρέικ αλλά η Σάκκαρη θα τα "σβήσει" και θα κερδίσει με 6-1.

Στο 2ο σετ το μπρέικ για την Σάκκαρη ήρθε με το ... καλημέρα (1-0) και έφτασε σε άλλα δυο στο 3-0 και στο 5-0.

H Σάκκαρη έχει πλέον 4 νίκες όσες είναι και οι ήττες της στο US Open στο οποίο και συμμετέχει για 5η φορά.

Αποθέωση και δώρα από την Μαρία! Το κοινό στο Court 12 είχε ελληνικές σημαίες και σε κάθε πόντο της Σάκκαρη άκουγες "Μπράβο Μαρία" και χειροκροτήματα.

Η Μαρία αποθεώθηκε με την ολοκλήρωση του αγώνα ενώ υπέγραψε αυτόγραφα και χάρισε ένα περιβραχιόνιο και μια ζακέτα της σε δυο τυχερά κορίτσια στην εξέδρα!

Η Κινέζα Σουάι Πενγκ επόμενη αντίπαλος

Την Κινέζα Σουάι Πενγκ θ' αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη την Τετάρτη στον 2ο γύρο του US Open.

Η 33χρόνη Κινέζα η οποία το 2014 είχε φτάσει έως τα ημιτελικά και έχει 13 συμμετοχές στο US Open κέρδισε με 6-2, 7-6 (5) την Αμερικανίδα Λεπτσένκο στον 1ο γύρο και μετά από 2 χρόνια θα παίξει στον 2ο.

Η Κινέζα είναι στο Νο110 της παγκόσμιας κατάταξης και στο παρελθόν έχει φτάσει στο Νο14. Έχει κερδίσει μόλις 2 τίτλους στην καριέρα της η οποία είναι σε φθίνουσα πορεία.

Με την Μαρία Σάκκαρη δεν έχει παίξει ξανά στην καριέρα της. Η Ελληνίδα που είναι πιο... φρέσκια και σε φόρμα είναι το φαβορί και σαφώς δεν θα θέλει να την ... πατήσει όπως στο Σαν Χοσέ με τη Ζενγκ.

Η νικήτρια του αγώνα θα "συναντήσει" την Άσλεϊ Μπάρτι εάν φυσικά και εκείνη είναι στον 3ο γύρο.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης