Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών, ΗΠΑ-Ολλανδία 2-0: Δεύτερη σερί κούπα οι Αμερικανίδες

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών, ΗΠΑ-Ολλανδία 2-0: Δεύτερη σερί κούπα οι Αμερικανίδες

Οι ΗΠΑ «μάδισαν» τις τουλίπες, διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει το 2015 και πανηγύρισαν για 4η φορά την κατάκτηση του Μουντιάλ γυναικών

USA1
Είναι η μεγάλή δύναμη στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου (έχει κατακτήσει 4 από τα 8 παγκόσμια κύπελλα που έχουν διεξαχθεί από το 1991 και μετά) και το απέδειξε και στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικράτησαν με 2-0 της Ολλανδίας στον μεγάλο τελικό που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και για την ακρίβεια στο τελευταίο ημίωρο.



Η Μέγκαν Ραπίνο άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 61' (το πέναλτι υποδείχθηκε αφότου ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR) και ο τελικός ουσιαστικά κρίθηκε οκτώ λεπτά αργότερα.

Η Ρόουζ Λαβέλ στο 69' διαμόρφωσε το 2-0 και η Ολλανδία δεν είχε ούτε τον τρόπο ούτε τις δυνάμεις για να αντιδράσει με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει ως το φινάλε του αγώνα.

Κλείσιμο
Οι προηγούμενες νίκιες των ΗΠΑ είχαν σημειωθεί το 1991 (2-1 τη Νορβηγία στην Κίνα), το 1999 (5-4 στα πέναλτι την Κίνα επί αμερικανικού εδάφους) και το 2015 (5-2 την Ιαπωνία στον Καναδά).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης