Γιαννακόπουλος: Θα μπω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν ο Αλαφούζος δώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη

Γιαννακόπουλος: Θα μπω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν ο Αλαφούζος δώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη

Απαράβατος όρος το θέμα του γηπέδου, είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Προανήγγειλε αποχώρηση από την ΚΑΕ την 1η Ιουλίου 2020 αν δεν υπάρξει από κάποιον στήριξη - Τι είπε για το γήπεδο του Βοτανικού και τις επαφές με Τσίπρα, Μητσοτάκη και Μπακογιάννη

gianakopp_arthroos1
Τον τρόπο με τον οποίο θα συντελεστεί η εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, τόνισε πως για να μπει στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η προοπτική του Βοτανικού και στη συνέχεια αφού μαζευτεί με συγκεκριμένο τρόπο μέσω του απλού κόσμου και των επιφανών Παναθηναϊκών, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, θα κατατεθεί πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη.

«Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει πως ο σύλλογος πρέπει να στηριχτεί και να ανήκει στον κόσμο. Έτσι μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον. Είναι αδύνατον να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο η ομάδα, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχε. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι και πολλά τμηματα ήταν στην Α2. Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή. Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάτε να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής: Η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου Δημήτρη Γιαννακόπουλου


Παράλληλα προανήγγειλε ότι από την 1η Ιουλίου 2020 αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρότασή του να δωρίσει τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός «που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ» θα δώσει το μάνατζμεντ «για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το μοντέλο διοίκησης απάντησε ότι «ο Ερασιτέχνης θα είναι η μάνα του λόχου, όλα θα ανήκουν στον Ερασιτέχνη και θα υπάρχουν υπεύθυνοι για κάθε άθλημα και θα κρίνονται κάθε δύο χρόνια» ήταν η απάντηση».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «χωρις γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ». Είπε ακόμα για το γήπεδο στον Βοτανικό ότι «έχω καταφέρει και έχω δεσμεύσει Τσίπρα και Μητσοτάκη και δεν θα μπορεί κανείς να κάνει την κωλοτούμπα να πάρει πίσω όσα είπε» ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας εργασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη για τον οποίο είπε ότι είναι ο πιο ένθερμος οπαδός της συγκεκριμένης λύσης.

Είπε επίσης για το γήπεδο ότι «η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι έτοιμη στο 100% και θα βγούμε με τον κύριο Μπακογιάννη να σας πούμε πως προκύπτει το κάθε ευρώ». «Για πρώτη φορά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα-δυνατά, ώστε οι Παναθηναϊκοί να μπουν στο δικό τους σπίτι» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για γήπεδο ποδοσφαίρου 38.000 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ 15.500 θέσεων και δημιουργία εγκαταστάσεων για τον Ερασιτέχνη που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

Όσον αφορά το μέλλον του Παναθηναϊκού παρουσίασε το όραμά του ο σύλλογος να ανήκει στους φιλάθλους του ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ. «Δεν κάνω κάλεσμα, αλλά σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι, πριν από την καταστροφή» είπε με νόημα.

Εξηγώντας την επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε ότι «ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν η μοναδική επιλογή. Όχι επειδή δεν υπάρχουν άλλοι, αλλά επειδή ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και γνήσιος μάγκας. Φάνηκε από το γεγονός ότι δέχθηκε να διαδεχθεί Ομπράντοβιτς και τώρα Πιτίνο».

Μιλώντας γενικότερα για τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και με αφορμή την αποχώρηση Πιτίνο είπε ότι «εμείς περιμέναμε την απόφασή του. Η οικογένεια όμως είναι πάνω απ όλα και αυτό το απέδειξε και ο ίδιος στην πράξη. Κάπου εδώ το επίτευγμα να φέρουμε στην Ελλάδα έναν μυθο όπως τον Πιτίνο γίνεται πιο δύσκολο λόγω Ολυμπιακού. Κανένας δεν δέχεται να βλέπει ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο και να παρανομούν. Ο Ολυμπιακός είχε απαίτηση να παρανομήσουν όλοι. Το μπάσκετ μικραίνει λόγω των... κυρίων Αγγελόπουλων και τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης