Προκριματικά Euro 2020, Ελλάδα-Αρμενία 2-3: Η Παναγία δεν ήταν μαζί μας...

Προκριματικά Euro 2020, Ελλάδα-Αρμενία 2-3: Η Παναγία δεν ήταν μαζί μας...

Η Εθνική ομάδα μετά την Ιταλία κατάφερε να χάσει κι από την Αρμενία στο άδειο ΟΑΚΑ και πλέον το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 μετατράπηκε σε εφιάλτη - Χωρίς αρχή και τέλος η Εθνική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γνώρισε ντροπιαστική ήττα, με ευθύνη τόσο του Άγγελου Αναστασιάδη όσο και των παικτών

armen0
Τα πράγματα είναι πλέον πιο ξεκάθαρα από ποτέ: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε! Αυτή η Εθνική, με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο δεν έχει όχι απλά κανένα μέλλον, αλλά ούτε… παρόν στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.

Η ομάδα που πριν από ενάμιση χρόνο έπαιζε μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ 2018, έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια από την Αρμενία, γνώρισε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα, κι από κει που ήταν σε πλεονεκτική θέση μετά την ισοπαλία στην έδρα της Βοσνίας, τώρα και να τρέξει μόνο με ένα θαύμα θα προφτάσει τη δεύτερη θέση…

Ελλάδα 2-3 Հայաստան | Greece vs Armenia (HIGHLIGHTS) EURO 2020


Και πώς να συμβεί αυτό όταν ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει ότι… δεν μπορεί το παλικάρι κι ας μην έκανε σήμερα τα πειράματα που είδαμε με την Ιταλία.

Όχι ότι και πάλι δεν τους τρέλανε όλους με τις επιλογές του, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσει με βασικό τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο κι ας ήταν ο Μπάρκας αυτός που μας γλίτωσε από τον διασυρμό με την Ιταλία. Προφανώς του χρέωσε τα τρία γκολ που δέχθηκε εκτεθειμένος από την άμυνα του, αλλά χρειάστηκαν 8 λεπτά για να τον… εκθέσει ο Βλαχοδήμος.

Η Αρμενία έκλεψε τη μπάλα, έγινε η κάθετη που μας έπιασε στον ύπνο με τον Βλαχοδήμο να μένει κολλημένος στην εστία του κι ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι προλάβαινε τη μπάλα! Κι όταν τελικά αποφάσισε να βγει ο Καραπετιάν τον πρόλαβε, τον απέφυγε κι από πλάγια θέση έκανε το 0-1!

Το άδειο ΟΑΚΑ (εδώ η ευθύνη βαραίνει τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ η οποία έχει αφήσει την Εθνική χωρίς έδρα παίρνοντας την από το Καραϊσκάκη) πάγωσε ακόμη περισσότερο με την Εθνική να δέχεται σε ένα ακόμη ματς νωρίς γκολ (το ίδιο στη Βοσνία, το ίδιο στο φιλικό με την Τουρκία κι απλά με την Ιταλία το πρώτο ήρθε στο 23’).

Πριν καταλάβουμε λοιπόν τι… παίζουμε (με αλλαγμένα κατά τα 5/11 συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Ιταλία) βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ με τους διεθνείς να… φορτώνονται με υπερβολικό άγχος και να μην υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο στο χορτάρι. Γιατί τελικά όπως φάνηκε το πρόβλημα δεν ήταν τα πρόσωπα, αλλά η παντελής έλλειψε ενός ξεκάθαρου αγωνιστικού πλάνου, καθώς ότι καλό έγινε προήλθε από ατομικές ενέργειες των παικτών και μόνο

Κλείσιμο
Ο Φορτούνης προσπαθούσε, ο Κώτσιρας (ευτυχώς που μπήκε κι αυτός αναγκαστικά στο 16’ αντί του τραυματία Μαυρία) έδινε στηρίγματα στα δεξιά, αλλά φάση δεν βρίσκαμε με εξαίρεση ένα σουτ του Φορτούνη και στο 33’ ήρθε το δεύτερο σοκ!

Λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Γκαζαριάν άδειασε τον Παπασταθόπουλο και με άψογο πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 0-2! Η απόγνωση στα πρόσωπα όλων ήταν εμφανής, από τον πάγκο δε υπήρχε καμία βοήθεια και παρά την υπεροχή μας οι αντεπιθέσεις των Αρμένιων ήταν πολύ πιο επικίνδυνες για να λήξει το ημίχρονο με 0-2…

Ο Αναστασιάδης δεν άλλαξε κάτι στην ανάπαυλα και η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε αρκετά πιεστικά με το γκολ του Ζέκα στο 54’ να γεννά ελπίδες. Ο Φορτούνης έκανε την ατομική ενέργεια, γύρισε τη μπάλα κι ο Ελληνοπορτογάλος μείωσε σε 1-2.

«Γίνονται θαύματα… «, σκέφτηκαν κάποιοι ελπίζοντας ότι θα γίνει και μια σωστή κίνηση από τον πάγκο με τον Αναστασιάδη να επιλέγει τον ήρωα της Βοσνίας Κολοβό και τον κίπερ της Αρμενίας Χαϊραπετιάν στο 64’ να απογειώνεται για να διώξει το εκπληκτικό σουτ του Κουλούρη.

Παρόλα αυτά οι Αρμένιοι αμύνονταν σωστά και έχοντας καταλάβει ότι πίσω είμαστε ελβετικό τυρί κυνηγούσαν τις κόντρες και στο 74’ ήρθε το νέο σοκ. Ο Μπαρτσεγιάν έφυγε στην αντεπίθεση και σημάδεψε το δοκάρι, αλλά ο ίδιος παίκτης πρόλαβε κέρδισε τη μπάλα και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-3.

Τι κι αν είχαμε μπροστά μας 20 λεπτά; Ο Αναστασιάδης στο επόμενο λεπτό έβαλε τον Σιώπη (!!!!) σε μια εντελώς ακατανόητη αλλαγή κι ενώ στον πάγκο ήταν οι Μπακασέτας, Μάνταλος… Τρία λεπτά αργότερα σε μια ανύποπτη φάση ο Σιώπης τραυματίστηκε και εκεί η Εθνική έμεινε με 10 παίκτες!!!

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς η Αρμενία να ζορίζεται για να έρθει στο 87’ ο Κώστας Φορτούνης και να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ θυμίζοντας σκιέρ που απέφευγε με σλάλομ τους αντιπάλους του, μειώνοντας σε 2-3 και δημιουργώντας κάποιες νέες ελπίδες…

Δυστυχώς όμως το θαύμα δεν έγινε, οι Αρμένιοι άγγιξαν δύο φορές το 2-4, ο Χαϊραπετιάν στο 92’ είπε όχι στον Κολοβό και το τελευταίο σφύριγμα του Εσθονού διαιτητή Τόχβερ τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους….

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17’ Κώτσιρας), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (75’ Σιώπης), Μασούρας, Φορτούνης, Πέλκας (68’ Κολοβός), Κουλούρης
ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Χαϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκρτσιάν (55’ Χοβσεπιάν), Μπαρζεγκιάν, Χοβνανισιάν, Μκιταριάν, Γκαζαριάν (83’ Αβετισιάν) Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70’ Μπαμπαγιάν), Ισκχαγιάν

Η βαθμολογία του ομίλου
1.Ιταλία 13-1 γκολ, 12 βαθμοί
2.Φινλανδία 6-2 γκολ, 9 βαθμοί
3.Αρμενία 7-6 γκολ, 6 βαθμοί
3.ΕΛΛΑΔΑ 6-8 γκολ, 4 βαθμοί
4.Βοσνία, 5-7 γκολ, 4 βαθμοί
6.Λιχτενστάιν 0-13 γκολ, 0 βαθμοί

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου
1η αγωνιστική
Λιχτενστάιν-ΕΛΛΑΔΑ 0-2
Ιταλία-Φινλανδία 2-0
Βοσνία-Αρμενία 2-1

2η αγωνιστική
Βοσνία-ΕΛΛΑΔΑ 2-2
Ιταλία-Λιχτενστάιν 6-0
Αρμενία-Φινλανδία 0-2

3η αγωνιστική (8/6)
ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία 0-3
Φινλανδία-Βοσνία 2-0
Αρμενία-Λιχτενστάιν 3-0

4η αγωνιστική (11/6)
ΕΛΛΑΔΑ-Αρμενία 2-3
Ιταλία-Βοσνία 2-1
Λιχτενστάιν-Φινλανδία 0-2

5η αγωνιστική (5/9)
Φινλανδία-ΕΛΛΑΔΑ
Αρμενία-Ιταλία
Βοσνία-Λιχτενστάιν

6η αγωνιστική (8/9)
ΕΛΛΑΔΑ-Λιχτενστάιν
Φινλανδία-Ιταλία
Αρμενία-Βοσνία

7η αγωνιστική (12/10)
Ιταλία-ΕΛΛΑΔΑ
Βοσνία-Φινλανδία
Λιχτενστάιν-Αρμενία

8η αγωνιστική (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ-Βοσνία
Φινλανδία-Αρμενία
Βοσνία-Ιταλία

9η αγωνιστική (15/11)
Αρμενία-ΕΛΛΑΔΑ
Φινλανδία-Λιχτενστάιν
Βοσνία-Ιταλία

10η αγωνιστική (18/11)
ΕΛΛΑΔΑ-Φινλανδία
Ιταλία-Αρμενία
Λιχτενστάιν-Βοσνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης