Ολυμπιακός: Τα εμπόδια για το “ναι” της Αδριατικής Λίγκας

Ολυμπιακός: Τα εμπόδια για το “ναι” της Αδριατικής Λίγκας

Ο Ολυμπιακος περιμένει την απάντηση της Αδριατικής Λίγκας για τη συμμετοχή του ή όχι! Η ιστοσελίδα “Novosti.rs” παρουσιάζει τα δεδομένα αλλά και τα εμπόδια που προκύπτουν για τους “ερυθρόλευκους”.

olympiacos
Η διοίκηση του Ολυμπιακού πήρε την οριστική της απόφαση να μην αγωνιστεί στην πρεμιέρα των playoffs απέναντι στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν και αυτομάτως να υποβιβαστεί στην Α2.

Η συμμετοχή των “ερυθρολεύκων” στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρη, αφού προέχει η απάντηση των συλλόγων της Αδριατικής Λίγκας.

Αν ανάψουν το πράσινο φως, τότε ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του μέρος στην Αδριατική Λίγκα και βιώσει μία νέα κατάσταση.

Η ιστοσελίδα “Novosti.rs” παρουσιάζει μία σειρά από προβληματισμούς/εμπόδια που ενδέχεται να απασχολήσουν τις ομάδες-μέλη που θα πάρουν την τελική απόφαση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται…

“Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Aba λίγκας, θα πρέπει να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα στο συμβούλιο της 24ης Μαΐου. Αυτά είναι τα εξής:

Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το καλεντάρι της νέας σεζόν. Η συμμετοχή του Ελληνικού γίγαντα θα οδηγήσει στην επέκταση της Αδριατικής Λίγκας από τις 12 ομάδες στις 14, κάτι που σημαίνει αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας από 22 σε 26. Την ίδια στιγμή, οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας θα πρέπει να δώσουν 34 αγώνες αντί για 30.

Κλείσιμο
Εάν ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας καταφέρουν να βρεθούν στα playoffs, τότε τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας θα πρέπει να μεταφερθούν σε ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων. Σε αυτό δεν υπολογίζεται καν το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο Final 4. Εν ολίγοις, η δημιουργία για το καλεντάρι μοιάζει με απίθανη αποστολή, εκτός και αν οι σύλλογοι δεν διεκδικήσουν τον τίτλο στα πρωταθλήματα τους. Και αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Το επόμενο ζήτημα αφορά το οικονομικό κομμάτι, αφού η προσθήκη τεσσάρων αγωνιστικών στην Αδριατική Λίγκα σημαίνει αυτομάτως τη διεξαγωγή πολλών επιπλέον αγώνων, κάτι που θα εκτίνασσε το κόστος, ειδικά της διαμονής στην Αθήνα.

Η χαμηλότερη εκτίμηση κάνει λόγο για επιπλέον 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ με ακριβής υπολογισμούς το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο. Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση στην Αδριατική Λίγκα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καλύψει το οικονομικό βάρος από της συμμετοχής του στη διοργάνωση.

Τέλος, υπάρχει ένα ζήτημα αναφορικά με την προσέγγιση που θα είχε ο Ολυμπιακός σε κάποια παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας, πριν από σημαντικές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας. Για έναν σύλλογο με εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα, ο τίτλος της Αδριατικής δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, επομένως είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς πως οι αναπληρωματικοί παίκτες θα καλύψουν κάποιους αγώνες.

Επιπλέον, η Αδριατική Λίγκα, η οποία δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς λόγω των γεγονότων στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ, θα υποδεχόταν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στις εθνικές λίγκες, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά τα ζητήματα, πιθανότατα η είσοδος του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα δεν είναι μία “τελειωμένη δουλειά”.”

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης