Basket League, ΑΕΚ-Χολαργός 84-62: Υψηλή πτήση με Χάντερ και Σαντ-Ρόος

Basket League, ΑΕΚ-Χολαργός 84-62: Υψηλή πτήση με Χάντερ και Σαντ-Ρόος

Με τους δύο Αμερικανούς σε μεγάλα κέφια και συνολικά πέντε παίκτες της να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων, η ΑΕΚ καθάρισε με 84-62 τον Χολαργό και θέλει μία νίκη για πάει στα ημιτελικά της Basket League

4806534
Η ΑΕΚ μπήκε από το ξεκίνημα σοβαρή, ειδικά στην άμυνα και αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι και έτσι το 84-62, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, για να κάνει το 1-0 στη σειρά με τον Χολαργό. Στους 16 σταμάτησε ο Χάντερ, 15 είχε ο Σαντ-Ροος και 14 ο Ντούσαν Σάκοτα. Σημαντική η συνεισφορά του Λαρεντζάκη με 10, κάποιες εκλάμψεις είχε ο Γιορκ που τελείωσε με 11 πόντους. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους, οι Χόκινς και Λαβ που είχαν από 12, με πρόβλημα στον αστράγαλο αποχώρησε στην 4η περίοδο ο Γιάνκοβιτς.

O Koυβανός της Ένωσης πάντως έκανε ένα φοβερό παιχνίδι, προσφέροντας σε πολλούς τομείς με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ οι Γιορκ και Εμπάκουε έδειξαν πως χρειάζονται ακόμα χρόνο και παιχνίδια για να "δέσουν" με την ομάδα.

Η ΑΕΚ μπήκε με σκοπό να γίνει το αφεντικό του ματς από την αρχή. Με τον Χάντερ να κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες, ο σέντερ της ΑΕΚ έκανε το 11-4 με οκτώ σερί δικούς του πόντους, για ν’ αναλάβει εν συνεχεία ο Σαντ-Ρος που στα 3:11 πριν λήξει η πρώτη περίοδος έκανε το 17-4. Η Ένωση προηγήθηκε ακόμα και με +15 με κάρφωμα του Εμπάκουε για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-8.

Με την διαφορά να της δίνει μια σχετική άνεση και τον Θίοντορ να είναι σε καλή μέρα οργανωτικά και τον Ντούσαν Σάκοτα να μπαίνει ζεστός στην αναμέτρηση η ΑΕΚ έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +20 με 33-13. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά για να κατεβάσουν σιγά-σιγά την διαφορά και στο τελευταίο τετράλεπτο από το 39-21, μπόρεσαν να κάνουν ένα επιμέρους 9-4 για να τελειώσει το ημίχρονο στο 43-30.

Στην 3η περίοδο ο Χολαργός κατάφερνε να διατηρεί τουλάχιστον τη διαφορά, κοντά στους 12 πόντους και να μην επιτρέπει την αύξηση της, παίζοντας καλά μέσα στο ζωγραφιστό, αλλά χωρίς να βρίσκει βοήθειες από την περιφέρεια. Ο Σαντ-Ροος και Χάντερ ωστόσο έδιναν τις λύσεις για την Ένωση, μαζί με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Η ΑΕΚ με ένα 6-2 στο φινάλε έκανε το 63-47 για να μπει με μεγάλο προβάδισμα στην τελική ευθεία του ματς.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μπουν ποτέ στο παιχνίδι. Μάλιστα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη που έχασε τον Γιάνκοβιτς πρόωρα από το ματς με πρόβλημα στον αστράγαλο. Επιστρατεύτηκε η second unit της ΑΕΚ, με τον Γιαννόπουλο κεφάτο, να σημειώνει οκτώ πόντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και την ΑΕΚ να επικρατεί με 84-62.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 43-30,63-47, 84-62
ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 16, Τζέιμς, Σαντ-Ρος 15 (3/5 τρίπ, 7 ριμπ., 4 ασίστ), Θίοντορ 2, Γιορκ 11 (2), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 14 (2), Γιαννόπουλος 6, Τσαλμπούρης 2, Εμπάκουε 6 (10 ριμπ.)
ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 10, Γιάνκοβιτς 7,Τάλτον 3, Αγκμπελέζε 2, Λοβ 12, Κώττας 6, Σπυριδωνίδης, Καλαϊτζάκης 4, Οκερεαφόρ 6, Χόκινς 12 (1)
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης