Σε κατάσταση καταστολής, τράβα τη πρίζα!!

Σε κατάσταση καταστολής, τράβα τη πρίζα!!

Ο Ολυμπιακός έφτασε στις 8 ήττες στα τελευταία 10 αγώνες. Σε ένα διάστημα που ο προπονητής της ομάδας διατυμπάνιζε πως ο Ολυμπιακός θα είναι πανέτοιμος. Παρ’ όλα αυτά από σίγουρος στα play off βρέθηκε μια αγωνιστική πριν το τέλος με το 1,5 πόδι εκτός με τραγική εικόνα.

match_ar
Για να συνεχίσει περιμένει ένα θαύμα, όχι απίθανο για το επίπεδο της Euroleague. Τι επιθυμεί; Ήττα Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη, ήττα της Αρμάνι στη Πόλη γιατί και από τις 2 έχει χάσει μέσα έξω και ήττα της Μπασκόνια γιατί σε 4πλη ισοβαθμία βγαίνει 4ος. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να κερδίσει στο ΣΕΦ τη Νταρουσάφακα. Κανείς δε βάζει το χέρι του τη φωτιά ότι αυτό είναι σίγουρο!!!

Στο χθεσινό αγώνα οι Πειραιώτες ξεκίνησαν στο 1ο δεκάλεπτο με 1/1 τρίποντα και μετά αστοχία. Κακές επιλογές στην επίθεση αλλά η άμυνα τους ήταν καλή, σφικτή. Κάποιες κακές επιλογές του Λε ντέι και 1 τρίποντο του Μάντζαρη οδήγησαν στο 18-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις μπήκε δυναμικά και ο Ολυμπιακός μια από τις γνωστές του εικόνες τρικυμίας. Στο 15’ το σκορ ήταν 18-24 οι Λιθουανοί είχαν ένα 0-12 δημιουργώντας τρομερά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπλατ αντέδρασε με Γουέμπερ και Μίλι και έκανε το δικό της σερί 18-4 με το σκορ να είναι 36-28. Όλα αυτά γιατί η άμυνα γύρισε στα επίπεδα του 1ου δεκαλέπτου και η μπάλα στην επίθεση κυκλοφόρησε γρήγορα και πέρασε πολλές φορές στο ζωγραφιστό. Εκεί ο Μίλι έκανε πάρτυ. Ο Γουέμπερ πίεζε στην άμυνα και στην επίθεση έτρεχε την ομάδα. Ημίχρονο 38-34.

Τρίτο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός μπαίνει δυνατά πάλι με Γουέμπερ και Μίλι να οργιάζουν και να έχουν συμπαραστάτες Γκος και Πρίντεζη. Για 7’ οι Λιθουανοί σκοράρουν μόνο 5 πόντους και η διαφορά στο +12 51-39. Αλλά ο Γιασκεβίτσιους με το δικό του τρόπο και με το Βέστερμαν να σκοράρει και να οργανώνει και συμπαραστάτη το Μιλάκνις αντιδρά και βάζει 10 πόντους σε 3’ και δε δέχεται κανέναν. Σκορ δεκαλέπτου 51-48 και έχουμε πάλι ματς. Η Ζαλγκίρις συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με Μιλάκνις και Ουάιτ να σκοράρουν από τα 6,75 φτάνουν τη διαφορά στο +5 στο 35’. Οι Λιθουανοί πίστεψαν πως με την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού είχαν καθαρίσει το ματς αλλά δεν είχαν υπολογίσει στη καλύτερη μεταγραφή χειμώνα τα τελευταία 5 χρόνια του Ολυμπιακού το Γούεμπερ. Τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα ήταν Γούεμπερ (26 πόντους) εναντίον Λιθουανών. Εμφάνιση από το τρελοαμερικάνο που θύμισε Ρίβερς, ιεροσυλία αλλά, ιδίως το καλάθι που διεμβολίζει 2 αμυντικούς και κάνει λέι απ, τρομερό. Όμως δεν είχε κανέναν συμπαραστάτη και οι παίκτες του Σάρας πιο αποφασισμένοι και ψύχραιμοι πήραν το ροζ φύλλο με σκορ 68-72.

Η ομάδα του Πειραιά σε τραγική κατάσταση. Η χρονιά δε νομίζω να σώζεται αφού τα play off είναι μακριά και στην Ελλάδα δε θα αλλάξει κάτι από πλευρά ΕΣΑΚΕ άρα η ομάδα δε θα κατέβει σε αγώνες με το Παναθηναϊκό. Χρονιά ίσως ταφόπλακα ή το τέλος πριν ξεκινήσει κάτι νέο. Είναι πως θες να δεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Καθαρά υποκειμενικά. Υπεύθυνοι για το σήμερα ΟΛΟΙ. Πρόεδροι, προπονητής, παίκτες και ατυχία. Σίγουρα στη πιο δύσκολη στροφή ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς 2 γκαρντ αλλά η εικόνα δε σου δίνει πως κάτι άλλο θα γινόταν. Ο Τίμα έφυγε και οργιάζει ακόμα και αυτό σε εκνευρίζει. Και ξαφνικά ο Σπανούλης χάνει τη σεζόν από το ότι σφίγγει τα δόντια για να παίξει στους 2 τελικούς.

Υ.Γ. Η Euroleague είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο θεαματικό αθλητικό γεγονός κάθε χρονιά. Κανείς δε κέρδισε το τρόπαιο από την αρχή, κανείς δεν έμεινε εκτός play off μέχρι 3-4 αγωνιστικές πριν το τέλος και κανείς δεν είναι σίγουρα στα play off αν κάνει 5 σερί νίκες. ΟΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΟΥΣ!!

Υ.Γ. 2 Για τα πανό και μόνο η αναφορά σε αυτά τους δίνουν αξία.

Πηγή: www.pameathlitika.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης