Χιμένεθ: «Γι' αυτό έχασε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη»

Χιμένεθ: «Γι' αυτό έχασε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη»

Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην ήττα από τον Ολυμπιακό, στην επιλογή του Γαλανόπουλου αντί του Κρίστιτσιτς και στη συνέχεια της σεζόν

4720102
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στη Nova.

Για το πώς κύλησε η εβδομάδα μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη: «Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Αν κάνεις λάθη και δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες, το πληρώνεις. Αλλά θα ήθελα να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο. Υπήρξαν κάποια άτομα που έβαλαν στο στόμα μου κάποια λόγια που δεν είπαμε. Χειρότερο ακόμα διάβασαν τη σκέψη μου χωρίς να ξέρουν. Αναφέρομαι όταν είπα ότι στο β’ μέρος δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μιλάω μόνο για την ομάδα όχι για το παρελθόν. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δείξει τον σεβασμό μου στον προηγούμενο προπονητή και το πιο σημαντικό ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δείξει μη σεβασμό σε συνάδελφο μου. Δεν μου αρέσει όταν οι λέξεις που λέω δεν ακούγονται ακριβώς. Οπότε θέλω να ξαναπώ ότι ο Ουζουνίδης έχει τον σεβασμό μου, δεν βγήκε ποτέ κάτι αρνητικό για τη δουλειά του από το στόμα του. Για το παιχνίδι όλος ο κόσμος μιλά για το αποτέλεσμα. Γιατί η ιστορία γράφει, όλοι ξέρουν γιατί χάσαμε 6-0. Χάσαμε 4-1, από το 51 που φάγαμε ένα γκολ που είναι φυσιολογικό να δεχτείς ένα γκολ από τον Ολυμπιακό. Κάθε φορά που έφτανε ο Ολυμπιακός στην περιοχή έβαλε γκολ. Αυτό που ψάχνω είναι να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν έχω χρόνο να το πετύχω. Αλλά αυτό που θα προσπαθήσω, είναι να παίζουμε με την ίδια ένταση που είχαμε στο πρώτο μέρος και σε όλο το ματς. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δείξω τον σεβασμό μου στον Ουζουνίδη. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Θέλω η ομάδα μου να μπορεί να παίζει σε επίπεδο ρυθμού όσα περισσότερα λεπτά γίνεται».

Για το πού εντοπίζει την μεγάλη αλλαγή της εικόνας: «Κυρίως ήταν στην ευστοχία των γκολ. Εμείς θα μπορούσαμε να πάμε στο ημίχρονο με δύο και τρία γκολ διαφοράς. Εκτός από το γκολ είχαμε ξεκάθαρες φάσεις. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο σουτ εκτός περιοχής που μπήκαν γκολ. Και μετά τα δύο γκολ που μας τα έβαλαν όταν είχαμε βγει μπροστά. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες όταν παίζαμε καλά. Και ότι δώσαμε εύκολα τα πράγματα σε καλούς παίκτες του Ολυμπιακού».

Για τη μη συμμετοχή του Κρίστιτσιτς και την είσοδο Γαλανόπουλου στο Καραϊσκάκη: «Τον Γαλανόπουλο τον γνωρίζω περισσότερο. Έχω φτάσει με έναν γρήγορο τρόπο. Τους υπολογίζω όλους, αλλά πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές και ο Γαλανόπουλος έπαιζε. Ο Κρίστιτσιτς είναι ένας σημαντικός παίκτης και είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσει. Αλλά επέλεξα τον Γαλανόπουλο και είναι μια απόφαση τεχνική, του προπονητή».

Για το πώς θα βρει κίνητρο για τους παίκτες στο πρωτάθλημα: «Έχουμε σημαντικούς στόχους για τους οποίους πρέπει να δώσουμε μάχη. Εγώ πάντα αυτό λέω. Ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Αλλά ένας επαγγελματίας πρέπει να ψάχνει ένα, τη νίκη. Και πρέπει να σεβόμαστε το ίδιο τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα. Όταν είσαι ικανός να παίξεις δυνατά σε κάθε ματς και με την ίδια ταπεινότητα, τότε είσαι μεγάλη μεγάλη. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει πάει τόσο καλά όσο θα μπορούσε θα πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια».

Για το τι σκέφτεται λόγω των προβλημάτων και των απουσιών που υπάρχουν κυρίως στην άμυνα: «Στην άμυνα είμαστε πληγωμένοι. Έχουμε τον Γαλανόπουλο και τον Κρίστιτσιτς να δώσουμε χρόνο όταν δεν είναι ο Άλεφ και ο Σιμόες. Το πρόβλημα είναι αυτοί που πρέπει να παίζουν πάντα. Εκεί είναι το πρόβλημα. Αλλά είναι καλά παιδιά, μεγάλοι επαγγελματίες και έχουν μεγάλη σύνδεση με την ομάδα. Οπότε θα παίξουν. Αν είχαμε δύο παίκτες δύο θέση αν δεν υπήρχαν προβλήματα τραυματισμοί, κάρτες τότε δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε. Πάντα έντεκα παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης